VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/Högskolan, HALMSTAD

Laholmsvägen 50B

Denna ljusa och välkomnande bostad med dess fördelaktiga placering mellan Högskolan och Halmstad City gör att den passar alla. Den smarta och genomtänkta planlösningen med två separata ingångar ger en mångsidighet som få bostäder kan matcha. Tänk dig möjligheten att hyra ut en del av bostaden med egen hall, sovrum och toalett, eller att ge tonåringen i familjen sin egen privata sfär med en separat ingång och egen toalett.

Här finner du ett ljust och insynsskyddat boende med generöst utrymme. Ett stort kök med plats för matbord, två rymliga sovrum med gott om förvaring, ett badrum inrett i fräscha färger, en extra toalett och ett rymligt och flexibelt vardagsrum. Som extra plus har du tillgång till en underbar och rymlig balkong som vetter mot föreningens tysta baksida och där du kan njuta av eftermiddagssolen. Föreningen har även övernattningslägenhet som går att hyra.

Varmt välkommen att boka in dig på din privata visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5021 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 1 675 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

laholmsvägen 50c
laholmsvägen 50c

laholmsvägen 50c
laholmsvägen 50c
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Laholmsvägen 50B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL
Välkommen till ditt nya hem! Denna ljusa och inbjudande bostad har ett generöst ljusinsläpp från två håll, vilket skapar en härlig bostad. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv och väggarna är målade i en stilren ljusgrå nyans.

KÖK
Ta steget in i köket till vänster från hallen och bli förälskad i dess eleganta och funktionella design. Med skåp på båda sidor får du gott om förvaringsutrymme och arbetsyta för all matlagning samt bakning. De klassiskt vita skåpen matchas perfekt med ett svart kakelstänkskydd och en mörk laminatbänkskiva. Köket är utrustat med: diskmaskin, inbyggd ugn, mikrovågsugn, kombinerad kyl- och frysskåp, fläkt, häll och en dubbel diskho i rostfritt. Den naturliga matplatsen framför fönstret erbjuder en fantastisk utsikt mot Glashusets imponerande arkitektur. Golvet är belagt med elegant grått klinker och väggarna är fräscht vitmålade.

VARDAGSRUM
Gå vidare till höger från hallen och upptäck det rymliga vardagsrummet, perfekt för både avkoppling och när vänner och familj kommer över på besök. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och annan möblering efter dina behov. Det vackra fiskbensparkettgolvet ger rummet en extra touch av elegans, medan de ljusgrå väggarna skapar en harmonisk och inbjudande känsla.

SOVRUM
Längre in i hallen, till vänster, finner du det luftiga och ljusa sovrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng, sängbord och ett smink- eller skrivbordshörna. De inbyggda garderoberna erbjuder praktisk förvaring och hjälper till att hålla rummet organiserat. Ekparkettgolvet och de ljusgrå väggarna ger rummet en lugn och behaglig känsla. Från sovrummet kan du njuta av den charmiga utsikten mot Glashuset som lyser upp vackert på kvällen.

BADRUM
Ljust badrum med badkar för många härliga kvällar. På golvet finns en plastmatta (delvis målad), väggarna är vitmålade samt kakel i vitt kring väggarna vid badkaret. Badrummet är utrustat med: handfat, spegelskåp med belysning, wc.

BALKONG
Från vardagsrummet nås balkongen via altandörren på höger sida. Denna härliga och rymliga balkong ligger mot föreningens lugna baksida. Med eftermiddagssolen kommer du kunna spendera många härliga sommarkvällar här! På golvet ligger ett svart trall som ger balkongen en lite mera ombonad touch.

KLÄDKAMMARE
I hallen finns en rymlig klädkammare med hyllor och klädstång, perfekt för all förvaring du kan behöva.

ANDRA HALLEN
Vid den andra ingången möts du av en rymlig hall med en praktisk plats för att hänga av dig jackan och ställa undan skorna. Här är väggarna vitmålade och golvet belagt med elegant ekparkett.

ANDRA SOVRUMMET
Det andra sovrummet är rymligt och erbjuder gott om plats för en dubbelsäng och andra möbler efter behov. Väggarna är vitmålade och det finns inbyggda garderober för praktisk förvaring.

TOALETT
Fräsch toalett som nås via hallen. Väggarna är vitmålade med snyggt stänkskydd i glas som bryter av fint mot de vita väggarna. I toaletten finns spegel med belysning. handfat med kommod samt wc. Bakom glasskivan går det att ändra motiv för den som önskar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 76 kvm
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader
Balkong (ca 4,5 m2, om balkong nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd vindsplan ( ca , om förråd nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd källarplan (ca , om förråd nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram)

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-09-17
Primärenergital 84

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7
Pris 1 675 000 kr som utgångspris
Avgift 5021 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, vatten, TV (Bas Telia, internet 10/10 mbit/s samt bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 1 210 kWh/år
Driftkostnad 3 105 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 105 kr

Andel i förening 4,8633%
Andel av årsavgift 4,8633%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning -5 976 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2023). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. I detta fall överstiger föreningens tillgångar dess skulder.

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Flintlåset i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1552
Gatuadress Laholmsvägen 50
Postnummer 30267
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Flintlåset ligger med kort promenadavstånd till både Högskolan i Halmstad, Resecentrum samt stadens puls. Föreningens hus är från 1950 och äger fastigheten Flintlåset 10. Föreningen består av 21 st bostäder. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, där även momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. I dagsläget hyrs lokaler ut vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Föreningen tar ut ca 500 kr i samband med överlåtelsen för hantering av porttelefonen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje lägenhet följer ett större förråd på vinden samt ett i källaren. I källarplan finns en fräsch tvättstuga som bokas med passen förmiddag/eftermiddag. Mangelrum samt stort torkrum. Det finns även cykelrum samt hobbyrum.

RENOVERINGAR
Inga planerade förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har upprättat en underhållsplan.
Kommande: Under 2024: Tillföra fler parkeringar. Nytt staket. Byta dörrar i källarplan. Renovering av matkällarförråden (sätta nät istället för nuvarande träplank). Alla renoveringar betalas kontant.
2022 - Ommålning av trapphus och källarplan.
2020 - Byte fjärrvärmesystem.
2017-2019 - Åtgärder efter OVK.
2017 - Renovering av fasad.
2016 - Bytt träpanel på burspråk i öster och väster. Renoverat och målat källare samt bytt fönster. OVK-besiktning.
2009 - Fönster samt balkonger, samt säkerhetsdörrar.
Ca 1997/1998 utfördes stam- och takbyte.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV via Telia BAS samt Internet (fiber 10/10 mbits). Önskas fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och betalas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 16 st parkeringar (sep. kö 4 st i kö 2024-03-14) för 275 kr /mån.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-03-14: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi och har låg belåning. En mindre höjning gjordes 2024-01-01 på ca 1,5 %. Innan dess höjdes avgiften med ca 3,5% 2021-01-01. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende