VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, HALMSTAD

Laholmsvägen 50B

På ett utmärkt läge finns HSB brf Flintlåset, med sitt strategiska läge. Föreningen har en mycket god ekonomi och många stora underhåll bakom sig (och under 1.000kr/kvm i banklån!). Denna bostad har en yta på 76 m2 och en helt underbar balkong i söderläge. Lägenheten är i mycket gott skick och har renoverats varsamt av nuvarande ägare under sin ägandetid. Därför är allt i tipp topp och bara att flytta rakt in!

För dig som önskar erbjuder lägenheten en uthyrningsdel (med egen toalett) som passar utmärkt för en student, vilket gör att din månadskostnad blir mycket fördelaktig. Passar även utmärkt som generationsboende!

Lägre månadskostnad är svårt att hitta i området samt att du dessutom bor i direkt anslutning till Högskolan i Halmstad samt närhet till stadens puls. I området finns allt inom fem minuter med utbud av matbutiker, gym samt restauranger. Dessutom når du Resecentrum likasnabbt för vidare färd mot din slutdestination. I den låga avgiften om 4744 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (Fiber 10/10 mbits), hemtelefoni samt bostadsrättstillägg. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4744 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1950
Pris 1 950 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välskött förening med låg skuldsättning!

Planritning

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Laholmsvägen 50B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 76 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3, En trappa upp!

HALL
Välkomnande hall med valnötslaminat på golvet och målade väggar i vitt utförande. Lägenheten har under nuvarande ägares tid genomgått mer eller mindre en totalrenovering i form av totalrenoverat kök och badrum, nya golv samt ommålade väggar. Idag är väggen mellan hallen och "uthyrningsdelen" igensatt men kan smidigt öppnas upp om så önskas. Lägenheten är genomgående varför den är ljus och luftigt. Tack vare att den ligger en halv trappa upp är det lätta steg uppför trappan, men minimal insyn. I den inre delen av hallen finns möjlighet till ytterligare förvaring samt det finns en generös klädkammare. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Köket totalrenoverades 2015 med stomme från IKEA. Förvaring erbjuds i flera under- och överskåp, som försetts med vita köksluckor. Arbetsbänken erbjuder gott om arbetsyta och ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. För att göra matplatsen större valde ägaren att flytta väggen mellan sovrum och kök, på så sätt får du plats med ett större matbord eller ytterligare förvaring. Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl/frys. Laminat av valnöt på golvet. Vitmålade väggar.

BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2017 och har försetts med stilrent klinker på golvet, kakel på väggarna samt mosaik i duschdelen - mycket stilrent! Taket har sänkts och försetts med dimmbara spotlights. Utrustning:. wc, kommod, badrumsspegel samt duschvägg av glas.

SOVRUM
Luftigt sovrum där du enkelt får plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. En garderob erbjuder gott om förvaring. Laminat på golvet och tapetserade väggar.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum där du enkelt får plats med en större möbelgrupp. Nuvarande ägare har byggt in en LED-kamin för stämningsfulla kvällar eller regniga höstdagar. TV:n har sin givna plats, och det finns ytterligare förvaringsmöjligheter i möbeln. Laminat av valnöt på golvet och målade väggar.

Härifrån når du även den härliga balkongen i söderläge. En trall har byggts för att komma i samma nivå som lägenheten. Här kan du skapa din egna oas!

UTHYRNINGSDEL
För dig som önskar kan denna del hyras ut för en rimlig peng och därmed sänka din månadskostnad avsevärt. Ca 18 m2 med egen ingång, gästtoalett och sovrum. Dessutom finns en garderob till förvaring.
Gästtoaletten har försetts med ny kommod, ett kakel som stänkskydd och spegel.
Rumsdelen har laminat på golvet och tapetserade väggar.

För dig som istället behöver ytan själv, kan det smidigt integreras med övriga lägenheten genom att öppna upp dörren igen.

Varmt välkommen hem!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 76 kvm
Byggnadsår 1950
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR:
Helrenovering av köket 2015 (dvs. stommar, luckor samt kapitalvaror, viss el-dragning, golv samt väggar.

Nytt golv i hallen och klädkammaren 2015.

Totalrenovering av badrummet 2017.

Renovering av gästtoaletten 2019.

Nytt golv, spacklar och målat om väggarna i vardagsrummet 2022.

Målat om hallen 2024.
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Balkong (ca 4 ,5m2, om balkong nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd vindsplan ( ca 8 m2, om förråd nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd källarplan (ca 1 m2, om förråd nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Bredband Ingår i den annonserade avgiften.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-09-17
Energikonsumtion 104 kWh/m2 år.
Primärenergital 84

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12
Pris 1 950 000 kr utgångspris
Avgift 4744 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (Telia BAS), internet (fiber 10/10), hemtelefoni samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Andel i förening 4,5836%
Andel av årsavgift 4,5836%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2023). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Flintlåset i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1552
Gatuadress Laholmsvägen 50
Postnummer 30267
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Flintlåset ligger med kort promenadavstånd till både Högskolan i Halmstad, Resecentrum samt stadens puls. Föreningens hus är från 1950 och äger fastigheten Flintlåset 10. Föreningen består av 21 st bostäder. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, där även momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. I dagsläget hyrs lokaler ut vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Föreningen tar ut ca 500 kr i samband med överlåtelsen för hantering av porttelefonen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje lägenhet följer ett större förråd på vinden samt ett i källaren. I källarplan finns en fräsch tvättstuga som bokas med passen förmiddag/eftermiddag. Mangelrum samt stort torkrum. Det finns även cykelrum samt hobbyrum.

RENOVERINGAR
Inga planerade förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har upprättat en underhållsplan.
Kommande: Under 2024: Tillföra fler parkeringar. Nytt staket. Byta dörrar i källarplan. Renovering av matkällarförråden (sätta nät istället för nuvarande träplank). Alla renoveringar betalas kontant.
2022 - Ommålning av trapphus och källarplan.
2020 - Byte fjärrvärmesystem.
2017-2019 - Åtgärder efter OVK.
2017 - Renovering av fasad.
2016 - Bytt träpanel på burspråk i öster och väster. Renoverat och målat källare samt bytt fönster. OVK-besiktning.
2009 - Fönster samt balkonger, samt säkerhetsdörrar.
Ca 1997/1998 utfördes stam- och takbyte.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV via Telia BAS samt Internet (fiber 10/10 mbits). Önskas fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och betalas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 16 st parkeringar (sep. kö 4 st i kö 2024-03-14) för 275 kr /mån.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-03-14: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi och har låg belåning. En mindre höjning gjordes 2024-01-01 på ca 1,5 %. Innan dess höjdes avgiften med ca 3,5% 2021-01-01. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende