Visningar

Torsdag 2 Mars KL: 17:00 - 18:00 Tidsbokad visning. Boka själv via hemsidan! Boka
Boka visning
Centrum/öster, Halmstad

Laholmsvägen 24

Välkommen hem till din nya och charmiga bostad på Laholmsvägen! Med ett insynsskyddat läge på andra våningen och med ett centralt läge i Halmstad så kan det inte bli mycket bättre än såhär. Här får ni en bostad med en optimal och öppen planlösning mellan kök samt vardagsrum där den genomgående bostaden tillsammans med de många fönsterna skapar en ljus och trivsam bostad. Köket är rymligt med en naturlig plats för matbord, badrummet är helkaklat i stilrena färger och sovrummet är stort med gott om plats för allt man önskar sig samt med mycket förvaringsmöjligheter i de befintliga garderoberna. Sovrummet storlek gör det möjligt att dela av det och skapa 2 mindre sovrum för den som önskar. På föreningens mysiga innergård finns utemöbler, grill samt paviljong som föreningens medlemmar får nyttja.

På ett bekvämt avstånd i närområdet finns även livsmedelsbutiker, gym, pizzeria samt centralstationen med tåg och bussar för den som önskar att pendla eller ge sig av på en liten utflykt.

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3694 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1929
Pris 1 595 000 kr Som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Charmig 2:a med möjlighet att göra om till en 3:a.

Laholmsvägen 24 copy

Laholmsvägen 24 copy
Laholmsvägen 24 copy

Planritning

Laholmsvägen 24 alt copy
Laholmsvägen 24 alt copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Laholmsvägen 24

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Rakt fram i hallen finns plats för att kunna hänga av sig ytterkläderna. Hallen är målad i vitt och på golvet ligger ett parkettgolv.

VARDAGSRUM
Det stora vardagsrummet nås från hallen in till vänster. Med 2 stora fönster som vetter ut mot föreningens innergård så blir rummet ljust samt trivsamt. En öppen planlösning mot köket gör att vardagsrummet känns rymligt och det blir även perfekt för det sociala samspelet för när släkt och vänner kommer över på besök. Vardagsrummet är lätt att möblera med en större soffgrupp, soffbord samt annan inredning efter tycke och smak. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv.

KÖK
Det fräscha köket som tillsammans med den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar ett härligt ljusinflöde samt en rymligare känsla. I köket finns en naturlig matplats framför det stora fönstret där det med lätthet får plats med ett bord för 4 personer. Köket går i ljusa toner med köksskåp i vitt, stänkskydd i vitt kakel samt en praktisk bänkskiva i rostfritt vilken blir perfekt för all matlagning samt bakning. Köket är utrustat med följande: spis med häll, diskmaskin, dubbel diskho med blandare i rostfritt, fläkt samt kombinerad kyl- och frysskåp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv. I taket mellan kök samt vardagsrum sitter spotlights.

SOVRUM
Det stora sovrummet nås från hallen in till vänster. Här finns gott om plats för att ha en dubbelsäng, byrå samt mycket förvaring i de befintliga garderoberna till höger i rummet. Det finns även plats att tillföra ytterligare förvaringslösningar för den som önskar det. Med ett läge på andra våningen så får du ett insynsskyddat läge och spröjsen på fönsterna skapar en charmig känsla ihop med de djupa fönsternischerna. De målade väggarna i en något mörkare grå/grön ton skapar en hemtrevlig och modern känsla. Här finns möjligheter att för den som vill dela av rummet och därmed skapa 2 mindre sovrum och få en 3:a istället för en 2:a (se den alternativa planlösningen).

BADRUM
Badrummet nås från hallen in till höger. Helkaklat badrum i stilrent utförande med vitt kakel samt grått klinker på golvet. Badrummet är utrustat med: handfat med blandare, wc, dusch med skjutbara väggar i glas.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 58 kvm
Byggnadsår 1929
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källaren (märkt med 1016). Storleken på förrådet är ca 4,5 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-03-07
Primärenergital 173

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1016
Pris 1 595 000 kr Som utgångspris
Avgift 3694 kr/mån
Elförbrukning 584 kWh/år
Driftkostnad 2 590 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 590 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,3315%
Andel av årsavgift 3,78%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 607 050 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Domherren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-7360
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen består av 26 stycken lägenheter varav 21 upplåtna med bostadsrätt och 3 med hyresrätt. Föreningen har dessutom en lokal som idag hyrs ut till Morups glas. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om skötsel av teknisk och ekonomisk förvaltning. Föreningen äger fastigheten Domherren 36. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Halland och inkluderar ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen ombildades 2015 till bostadsrätter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns totalt tre nyrenoverade tvättstugor i föreningen, belägna i källarplan. Varje tvättstuga har tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Till varje bostadsrätt följer även ett källarförråd. Cykelförråd finns även det i källaren. På innergården finns en trevlig gemensam uteplats med grillar och bord som de boende i föreningen har fri tillgång till.


RENOVERINGAR
Utförda:
2020 - Nya fönster mot Laholmsvägen.
2019 - Uterum (gemensamt för föreningens medlemmar).
2018 - Nya fönster vardagsrum/sovrum.
2017 - Samtliga tvättstugor renoverades. Trapphus renoverade och ommålade.
2015 - Gemensam grillplats med utemöbler och paviljong. Staket runt föreningens mark.
Kommande
Byta termostater i alla lägenheter vilket kommer ske under 2023.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV (Telia, grundutbud). Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet (Fiber via Telia) tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har tre parkeringsplaster. Betalas med 300 kr/mån. Separat kö.
I övrigt kostnadsfri parkering i kvarteret.

FÖRSÄKRING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2023-01-09 Föreningen har höjt avgiften med 11% den 1/1-23 inga andra beslutade avgiftsförändringar finns i dagsläget.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende