VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Vallås, HALMSTAD

Kornhillsvägen 21C

På populära Vallås finns denna välplanerade tvåa med balkong som nu söker efter ny lycklig ägare. Trivs gör du på 66 m2 med en välplanerad och omtyckt planlösning. Bostaden är ytterst välskött, men är i behov av en modernisering. Här bor du dessutom i en mycket välskött förening med stora gemensamma utrymmen som b.la. flera tvättstugor, festlokal, motionslokal, bastu, grillplatser mm. I avgiften ingår, förutom värme, även TV och Internet vilket ger dig som boende en mycket fördelaktig månadskostnad. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 66 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4313 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris 1 025 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoveringschans!

Planritning

Kornhillsvägen 21C copy
Kornhillsvägen 21C copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kornhillsvägen 21C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 66 kvm. föreningens information
Hiss Nej

En trappa upp.

HALL
Rymlig hall med parkett på golvet och tapetserade väggar. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Tack vare att lägenheten är genomgående erhålls ett rikligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna, vilket gör den ljus och rymlig. Några steg in i hallen kan jacka hängas upp samt skor ställas undan. Här finns även en praktisk klädkammare till förvaring av kläder eller som förråd. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Rymligt kök som erbjuder separat matplats vid de stora fönsterpartierna. Gott om förvaring erbjuds i flera under- och överskåp. Parkett på golvet och tapetserade väggar. Utrustning: spis, spisfläkt, och kombinerad kyl/frys.

SOVRUM
Stort och möblerbart rum efter behov. Önskas får du plats med en större säng och skrivbord, eller garderober utmed kortsidan. Härifrån når du även den mysiga inglasade balkongen med kvällssol. Textilmatta på golvet och tapetserade väggar.

VARDAGSRUM
Luftigt rum som erbjuder rejält med ljusinsläpp från fönsterpartierna. Rummet är stort nog att inrymma både en mat- och soffgrupp om så önskas. Parkett på golvet och tapetserade väggar.

BADRUM
Fräscht badrum i original utförande. Våtrumsmatta och våtrumstapet på väggarna. Utrustning: wc, handfat, badkar och tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 66 kvm
Byggnadsår 1973
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd. Detta är belägen i trapphus B.

Bostaden säljs med friskrivningsklausul. Spekulanter uppmanas att noggrant undersöka lägenheten innan kontraktsskrivning.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2015-03-23
Energikonsumtion 106 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 59
Pris 1 025 000 kr utgångspris
Avgift 4313 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, kallvatten, TV (Telia "Stor"), Internet (Fiber, 100/100mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 700 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 350 kr
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 2 800 kr

Driftskostnaden varierar beroende på förbrukning. Elkostnaden och uppvärmning av varmvatten bekostas av den enskilda medlemmen. Elen köps via föreningen för ca 1,20kr/kwh + moms. Detta innebär du slipper nätavgiften - en besparing på någon tusenlapp per år. Föreningen tar ut 45kr /m3+ moms för varmvatten. Annonserad kostnad är baserad i detta fallet på en schablon.

Andel i förening 0,53205%
Andel av årsavgift 0,53333%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens Brf Halmstadshus nr 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-3913
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välskötta Riksbyggen Halmstadhus nr 6 har naturen som närmsta granne. Här finns gott om motionsslingor, promenadstråk och grönytor för lek och kreation. Föreningen passar människor i alla livskeden. Det finns större lägenheter för barnfamiljen och mindre för den ensamstående. Vallås centrum erbjuder bra service i form av välsorterad ICA-butik, apotek, bibliotek, närlivs, kemtvätt, körskola, frisör, pizzeria samt gatukök. Det finns flertalet förskolor i området samt grundskola upp till årskurs 9. Föreningen anordnar sommarfest samt andra trevliga aktiviteter som är mycket uppskattat av föreningens medlemmar.

Föreningen äger fastigheten Valrossen 1-3. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen förfogar över en tvättstuga, samlingslokal för 80 personer, motionslokal samt bastu. Det finns en "Gör det själv hall", biltvätt samt cykelrum. På Bergängsvägen 9 finns en liten enrumslägenheter med kök, fyra bäddar och barnsäng. Det finns även ett rum att hyra med ett litet pentry på Kornhillsvägen.

Gemensam tvättstuga finns att tillgå i den nya anläggningen.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.halmstadshus6.se

RENOVERINGAR
Kommande:
Relining (rörinfodring) av avloppstammar (ej stambyte) samt bygga om ventilationskanaler (för byte till FTX, dvs till/frånluft med återvinning).

Utförda:
2021 - Laddstolpar.
2020 - Byggt om gamla gemensamma utrymmen till lägenheter som sedan upplåtits och gett extra pengar till föreningens kassa.
2019 - Installerat nya portsystem.
2018 - Byte av takbeläggning på Bergängsvägen 3 och 5
2017 - Byte av balkonginglasning till viksystem.
2017 - Försett entréerna med ramper för att öka tillgängligheten. Vattenreningsutrustning installerades för rengöra ledningssystem.
2016 - Säkerhetsdörrar.

PARKERING
I området finns flertalet fria parkeringsplatser. På vissa platser behövs ett parkeringskort. Garage finns att hyra för 250 kr/mån (separat kö). Totalt finns 63 garage.

Dessutom finn 8 st laddstolpar med både möjlighet att hyra och "besöksladdning".

TV & INTERNET
Kabel-tv via Telia (paket "stor" ca 40 kanaler) ingår i månadsavgiften. Fiber via Telia 100/100 mbits finns indraget i lägenheterna och ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens vice ordförande 2022-08-20: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen valde 2022-07-01 att höja avgiften med 3%. Detta för att ta höjd för kommande relining av avloppstammar samt ventilationskanaler (obs: ej stambyte).
Antal lägenheter 178
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Cirka 3 kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det trevliga bostadsområdet Vallås. Vallås har en bred och varierande bebyggelse med allt från lägenheter till friliggande villor för alla behov. Här bor idag ca 6 000 personer. Runt och omkring Vallås finns flertalet rekreationsområden samt flertalet natursköna promenadstråk och motionsslingor. För de små finns större lekplatser, fotbollsplaner och tennisbanor. Närhet till fritidsaktiviteter finns vid Sannarp och Halmstad Arena. Närheten till city är förträfflig med flertalet busshållplatser och generösa avgångstider, även till expanderande köpcentrumet Hallarna! Det finns även bra cykelvägar i området för transport inom och till/från Vallås. Vallås Centrum expanderar hela tiden med nyligen uppförda hyresrätter. Vallås Centrum erbjuder mängder med tjänster samt bra service i from av ICA Supermarket, vårdcentral, folktandvård, apotek, körskola, närlivs, kemtvätt och restauranger.

Övrigt

Förskolor:

Rännebackens förskola, Förskola Vallgården, Strandvallens förskola, Ängsgårds förskola, Nordala förskola.

Skola:

Vallåsskolan F-9.

Räkna på ditt nya boende