VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Klara Johansons gata 5

Med ett högt läge i huset söker nu denna tvåa efter ny ägare. Här erbjuds härliga sällskapsytor, fräscht kök, helkaklat badrum samt ombyggd klädkammare med smarta förvaringslösningar. Balkongen är pricken över i:et med en mycket trivsam vy mot föreningens innergård och Nissans blänkande vatten i bakgrunden. Lägenheten är i mycket gott skick!

Nissastrand erbjuder stort utbud av service. I närområdet finns flera matbutiker, restauranger, vårdcentral samt närhet till goda kommunikationer. Utmed Nissan finns flera härliga promenadstråk och mysiga caféer. Brf La Scala är en stabil förening med god ekonomi och i månadsavgiften på 4507kr ingår värme, varmvatten samt bostadsrättstillägg. Därutöver har föreningen upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 219 kr/mån för TV (paket Telia lagom) samt Internet (fiber 250/100 mbits), vilket är ett obligatoriskt tillägg som läggs på månadsavgiften. Detta borgar för ett tryggt boende till låg månadskostnad. Vi ses på visningen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 65.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4507 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2006
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Solig balkong!

Planritning

Klara Johansons gata 5 copy
Klara Johansons gata 5 copy

Klara Johansons gata 5 copy
Klara Johansons gata 5 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klara Johansons gata 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 65.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 6

HALL
Välkomnande och rymlig hall med klinker på golvet och målad väggar. Du slås snabbt av takhöjden och ljuset ifrån fönsterpartierna med vy mot föreningens trevliga innergård, och Nissan i bakgrunden. Lägenheten är i mycket gott skick och nuvarande ägare har, förutom målat om samtliga väggar, även byggt om klädkammaren på vänster sida till ett kombinerat dressing-room/kontor. Perfekt för den klädintresserade eller för dig som har möjlighet att jobba hemifrån. Klädkammaren har försetts med ett stilrent kompositgolv i grått utförande, samt många smarta förvaringslösningar. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Helkaklat badrum som erbjuder tvättmöjligheter. Det erbjuds goda förvaringsmöjligheter i under- och överskåp. Även vask och arbetsbänk finns. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Utrustning: wc (2023), kommod (2023), dusch med vikbara dörrar av glas, tvättmaskin (2023) samt torktumlare.

KÖK/VARDAGSRUM
Det luftiga vardagsrummet möbleras efter behov och du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp, till många olika möbleringsalternativ. För dig som vill ha möjlighet till ett skrivbord finns även detta. Rummet erbjuder en mycket trivsam vy ut mot taktopparna, Nissans blänkande vatten samt Norre Katts Park. Härifrån når du även balkongen som erbjuder sol från strax efter lunch till kväll.

Det U-formade köket från Vedum (Linda EK) erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. I taket och under överskåpen sitter spotlights för bra arbetsljus. Över arbetsbänken av massiv ek sitter ett kakel som stänkskydd. Utrustning: spishäll, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn (2023), inbyggd mikro (2023) samt kombinerad kyl/frys (2022).

Parkett på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Rymligt rum som möbleras efter behov. Du får plats med en större säng om så önskas samt tillhörande nattduksbord. Garderob erbjuder förvaring. Fönstren har försetts med Duettgardiner. Tapetserade väggar, parkett på golvet.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 65.5 kvm
Byggnadsår 2006
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2023:
- Ny wc-stol, tvättställsblandare och handdusch.
- Klinker på balkongen.
- Ny ugn och micro.

2022:
- Målning av tak och väggar, tapsering.
- Ombyggnad av hall och klädkammare inkl. förvaringslösningar.
- Genomgång av el, byte uttag, dimbara strömbrytare samt LED-lampor klädkammare.
- 4 st Duettgardriner.
- Byte av lås.
- Byte blandare kök.
- Ny kyl/frys.
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd ca 5 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong ca 5 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande-eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Renoveringar RENOVERINGAR
2023:
- Ny wc-stol, tvättställsblandare och handdusch.
- Klinker på balkongen.
- Ny ugn och micro.

2022:
- Målning av tak och väggar, tapsering.
- Ombyggnad av hall och klädkammare inkl. förvaringslösningar.
- Genomgång av el, byte uttag, dimbara strömbrytare samt LED-lampor klädkammare.
- 4 st Duettgardriner.
- Byte av lås.
- Byte blandare kök.
- Ny kyl/frys.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-08-23
Energikonsumtion 84 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 66
Avgift 4507 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 224 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 896 kr
  • Hushållsström: 3 700 kr
  • Övrigt: 2 628 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för TV/Internet på 219kr/mån.

Andel i förening 1,10529%
Andel av årsavgift 1,10529%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 490 617 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf La Scala
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769610-9722
Gatuadress Klara Johansons gata 5
Postnummer 30226
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf La Scala består av 69 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt en lokal (uthyrd). Föreningens hus uppfördes 2006. Föreningen har en del i gemensamhetsanläggning tillsammans med Brf Tornet och Brf Bryggan och avser markytor (innergården) samt parkeringsplatser i källarplan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheten följer ett förråd i källarplan. Utöver det finns en mycket välskött och grönskande innergård.

RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. En underhållsplan har upprättas för kommande 30 åren.

Utförda:
2022 - Laddstolpar. Solpaneler. Lagt ny papp på taket.
2020 - Konverterade om ventilationssystemet så frånluften återvinns.

PARKERING
Föreningen har 46 st parkeringar i källarplan för 400 kr/mån. Laddplats kostar 600kr/mån + förbrukning av el.
Separat kö tillämpas (ca 10 st i k 2023-11-08)

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV (Lagom) och internet (250/100 mbits). Önskas fler kanaler eller snabbare hastighet på internet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2023-11-07): Föreningen anser sig ha god ekonomi. Föreningen kommer att höja avgiften med 5% från och med 2024-01-01 (avgiften som gäller för 2024 är den som är angiven i beskrivningen).
Föreningen höjde avgiften med ca 5% 2023-01-01. Dessförinnan höjdes avgiften 2016 med 2 %.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från föreningens styrelse. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter som är av väsentlig betydelse för köpet med föreningens styrelse.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.