Visningar

Boka visning
Centrum, Halmstad

Kasten Rönnowsgatan 3F

I ytterst välskötta Brf Bikupan erbjuds nu denna välrenoverade trea med balkong. Här kommer du trivas med rymligt kök, helkaklat badrum och två luftiga sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Dessutom en inglasad balkong med förmiddagssol. Att bo på Kasten Rönnowsgatan innebär att du bor på ett lugnt läge, mitt i händelsernas centrum. Runt husknuten finns populära Konditori Regnbågen och Feldts bageri. Likaså city med sitt utbud av mysiga caféer, restauranger och uteserveringar. Föreningen har god ekonomi och låg belåningsgrad. Dessutom erbjuds mervärden såsom hiss, generös tvättstuga i källarplan, tvättstuga i trapphuset, rymligt förråd samt möjlighet till garageplats. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3970 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1982
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trea med inglasad balkong!

Planritning

Kasten Rönnowsgatan 3F - Rydhög copy
Kasten Rönnowsgatan 3F - Rydhög copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kasten Rönnowsgatan 3F

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Via den lugna innergården, eller föreningens garage, med hiss når du denna bostad på andra våningsplan.

HALL
Rymligt hall med klinker på golvet som sedan övergår till stilren parkett. Hallen har tapetserade väggar i grått utförande. I den inre delen av hallen kan jacka samt skor förvaras på höger sida.

SOVRUM
Det första av två sovrum finns till vänster om hallen. Laminat på golvet och målade väggar. Du får enkelt plats med en större säng med tillhörande nattduksbord. Önskas förvaring kan detta tillföras utmed ena kortsidan.

KÖK
Rymligt kök som erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. Gott om arbetsytor erbjuds på bänkskiva av ek samt rostfri ho. Över arbetsbänken sitter ett grått kakel som stänkskydd. Vid fönstret erbjuds plats för matbord. Vid festligare tillfällen placeras med fördel ett större bord i vardagsrummet. Laminat på golvet och målade väggar. Utrustning spis, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Via köket når du även den mysiga inglasade balkongen. Här kan du njut av förmiddagssolen, och är en svalkande rogivande plats under sommartid.

BADRUM
Stilrent badrum som totalrenoverades 2015 med grått klinker, vitt samt grått kakel. Golvvärme installerades för maximal komfort. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, dusch med vikbara dörrar av glas samt varmvattenberedare.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med stilren parkett på golvet och målade väggar i grått utförande. Rummet möbleras efter behov och önskas kan du få plats med både en större mat- samt soffgrupp.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via vardagsrummet. Perfekt barn/tonårsrum tillika kontor. Här erbjuds en mycket rymlig klädkammare! Laminat på golvet och målade väggar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 76.5 kvm
Byggnadsår 1982
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Direktverkande El (Radiatorer)
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Renoveringar
2020 - Golv i kök, arbetsbänk samt stänkskydd.
2015 - Badrum

Bostaden säljs med friskrivningsklausul. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-10-31
Energikonsumtion 69 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 221
Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 3970 kr/mån
Kommentar inkl. vatten och bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 6 532 kWh/år
Driftkostnad 12 166 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 10 216 kr
  • Försäkring: 1 950 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer, och baseras på nuvarande ägares förbrukning. Föreningen debiterar ca 1,70kr/kwh + moms för den förbrukningen som sker för uppvärmning, uppvärmning av vatten samt hushållsel (kan ändras beroende på elpriset). I posten uppvärmning ingår kostnaden för uppvärmning av vatten samt hushållsel. På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år. Annonserad kostnad är enligt verklig förbrukning 2021 maj- 2022 april. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 12 335 kr
Andel i förening 1,1013%
Andel av årsavgift 1,10186%

Förening

Föreningsnamn Brf Bikupan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-0231
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Bikupan är välkänd för sitt centrala men ändå lugna läge och är ytterst välskött. En aktiv föreningen där diverse aktiviteter anordnas av medlemmarna och under de varma sommarkvällarna grillas det för fullt på den gemensamma innergården. Föreningen äger fastigheten Bikupan 4 och föreningens hus uppfördes 1982. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar samt föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga medlemmar. Brf Bikupan har avtal med Riksbyggen som biträder styrelsen med dess ekonomiska och tekniska förvaltning. I avtalet ingår även service för föreningens medlemmar vid akuta behov (kostnaden debiteras den enskilde medlemmen vid nyttjande av tjänsten).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I varje trappuppgång finns en mindre tvättstuga. Det finns även en större tvättstuga i garaget och nås enklast via källargången. I källarplan finns även bilplatser. Samtliga trapphus har hiss. Till varje bostad följer ett förråd i källarplan (vissa saknar och då återfinns förrådet inne i lägenheten). Fråga ansvarig mäklare vilket förråd som tillhör denna bostad. På innergården finns ett miljöhus med källsortering.

Föreningen har avtal med Bixia om att köpa in all el till föreningen. Elen säljs sedan till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras för den faktiska förbrukningen. På så sätt ger det en lägre driftkostnad eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) kommer att betalas. För närvarande är det 1,70kr + moms per kwh. En avstämning gör var 6:e månad mot det pris föreningen fått betala. Tack vare det är kollektivt tecknat för flera olika Riksbyggen-föreningar köps elen in mycket förmånligare än om man som privatperson skall göra detsamma.

RENOVERINGAR
Föreningen har upprättat en underhållsplan.
Pågående: Relining (rörinfodring) kommer göras under 2021-2022 (OBS! Ej stambyte).

Utförda:
Fiberindragning (2020).
Renovering av innergård samt byggt miljöhus (2017).
Säkerhetsdörrar (2014).
Bytt/renoverat fläktsystem för att få bättre ventilation och OVK (2016).
Installerat nytt portlås/portlås (2016).

PARKERING
Föreningen har 85 st bilplatser (325 kr/mån) och 5 st MC-platser(100 kr/mån) placerade i källaren. Infarten finns på Barnhemsgatan. Separat kö tillämpas. Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & INTERNET
Bredband (fiber) och TV tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-07-23: Efter samtal med styrelsens ordförande: Ingen avgiftshöjning är planerad. Föreningen höjde avgiften 2022-01-01 med 2% för kommande rörinfodring. Ev höjs avgiften med ca 2% även 2023.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-02-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 93
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende