Visningar

Tisdag 30 Maj KL: 16:30 - 17:20 Tidsbokad visning Boka
Boka visning
  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Karl XI:s väg 21

Mitt i centrala Halmstad och i händelsernas centrum finns Karl XI:s väg och välskötta HSB:s brf Bågen. Denna ljusa lägenhet på 52,5 m2 har renoverat kök, helkaklat badrum (erbjuder tvättmöjligheter), rymligt sovrum samt vardagsrum. Njuter av solen gör du på den helt nya balkongen som dessutom blivit inglasad. Solen fångas bäst från strax efter lunch till sen eftermiddag. Föreningen är ytterst välskött och för blygsamma 3238 kr/mån ingår värme, vatten, internet (fiber, 100/100), TV (grundutbud), IP-telefoni samt bostadsrättstillägg. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom tvättstuga, parkeringsplats (separat kö) samt snart även en ny innergård med paviljong och grillplats. På Karl X:s väg har du absolut närhet till hela stadens utbud av caféer, restauranger, shopping och puls direkt utanför husknuten. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 52.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3238 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1957
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus tvåa med balkong i mycket välskött förening!

Planritning

Karl XIs väg 21 copy
Karl XIs väg 21 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Karl XI:s väg 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Via det vackra trapphuset når du den välkomnande hallen som försett med praktisk klinker på golvet och där väggarna är vitmålade. Hallen fungerar som ett nav och binder ihop bostadens samtliga rum. Den första delen av hallen erbjuder förvaring av skor och ytterkläder direkt till vänster. I den inre hallen finns en garderob med skjutdörrar till förvaring av kläder och ytterkläder. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det läckra köket (2015) har gråa köksluckor med beslag av rostfritt stål. Det erbjuds rikligt med förvaring i både under- och överskåp. Den snygga bänkskivan av ek bidrar med värme i köket och harmoniserar väl med övriga köksdetaljer. Mellan bänkskivan och överskåpen sitter ett snyggt kaklat stänkskydd, i taket sitter infällda spotlights. Vid fönstret finns det plats för ett matbord. Vid festligare tillfällen kan förslagsvis ett större matbord placeras i vardagsrummet. Väggar och tak är vitmålade och på golvet ligger ett vitlaserad trägolv. Utrustning: spishäll, inbyggd ugn, spisfläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin.

VARDAGRSUM
Vardagsrummet har lyxigt nog kvar den vackra fiskbensparketten från byggnationsåret. Vardagsrummet kan möbleras efter behov och plats för både soffgrupp och matbord finns. Dessutom finns förvaring i garderob med skjutbara dörrar. Via vardagsrummet når du även den underbara balkongen som är helt nyrenoverad. Dessutom har den glasats in av föreningen vilket skapar ett extra rum under större delen utav året. Balkongen erbjuder sol från strax efter lunch till kvällens infall. Vardagsrummets väggar är vitmålade samt en snygg tegelvägg. I taket sitter infällda spotlights.

SOVRUM
Sovrummet har även det ett fönster mot innergården. Rummet är tillräckligt stort för att få plats med en dubbelsäng, eller enkelsäng och skrivbord. Utrymme finns även för ytterligare förvaring i en byrå. Väggarna har vitmålade väggar, på golvet ligger en ekparkett. I taket sitter infällda spotlights.

BADRUM
Det fräscha och helkaklade badrummet (2015) har mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har även utrustats med golvvärme för maximal komfort. Badrummet är utrustat med: wc, kommod, badrumsspegel, badrumsskåp, handdukstork samt dusch med vikbara dörrar av glas.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 52.5 kvm
Byggnadsår 1957
Fönster 2-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader RENOVERINGAR
Målat om sovrum (2023).

Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd på vindsplan ca x m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i källarplan ca 1 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong ca 3 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-09-21
Energikonsumtion 103 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 32
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 3238 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 100/100) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 250 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 775 kr
Andel i förening 1,357%
Andel av årsavgift 1,3583%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 216 228 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Bågen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1495
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Mitt i centrala Halmstad finner ni aktiva HSB:s Brf Bågen. Föreningen består av 63 st bostadsrätter i varierande storlek och 8 st lokaler. Föreningen äger fastigheten Halmstad Bågen 21. Fastigheten bebyggdes 1957 och består av 2 st bostadshus med adresserna Karl XI:s väg 19, 21, 23 och 25. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår även styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Föreningen har tecknat ett kollektiv bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter, hemförsäkring tecknas och bekostats av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen hyr ut diverse lokaler till olika verksamheter som ger extra bidrag till kassan. Nuvarande hyresgäster har lång historik i fastigheten.

RENOVERINGAR
Kommande: Föreningen har en underhållsplan som de följer. Innergården kommer renoveras med paviljong, grillplats mm.
Utförda:
2023 - OVK-besiktning. Nya balkonger (samtliga har glasats in).
2021 - Målning av trapphus.
2020 – Ny hiss i höghuset
2018 – Renovering av föreningslokal, miljöstation/cykelställ, asfaltering och ny belysning.
2017 – Porttelefoner, torkskåp i tvättstugor, renovering av restauranglokal, plåtarbete skorstenar samt målning av garage- och restaurangtak
2016 - Ny el och belysning i samtliga trapphus. Installerat digitalt bokningssystem till tvättstugorna.
2015 - Indragning av fiber till fastigheterna. Relining av stammarna i källaren. Omfogning av gavel på låghuset.
2014 - Nya Säkerhetsdörrar
2013 - Nya fönster. Termostaterna utbytta på alla element.
2011 - Renovering av trappuppgångarna. Relining av avloppsstammarna.
2009 - Nytt tak på låghuset. Tillvattenledningar utbytta. Föreningen köpte marken.
2006 - Ny fjärrvärmeväxlare.
2003 - Omläggning av fasad på höghuset.
För mer detaljerad beskrivning se föreningens årsredovisning.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns vindsförråd samt en mindre matkällare som medföljer lägenheten.
Föreningen har 2 tvättstugor belägna på källarplan samt torkrum. Cyklar parkeras i källaren eller på bakgården. Högst upp i huset finns även en mindre terrass där man kan piska mattor eller sitta och njuta av solen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 18 st (175/mån, separat kö ca 1-2 års väntetid), parkeringsplatser samt 5 st (500/mån) garageplatser med separat kö. Möjlighet finns att teckna boendeparkering på kringliggande gator (för aktuellt pris kontakta Halmstad Kommun). Föreningen har även installera en publik laddplats för elbilar samt en parkering för boende med elbil.

TV & INTERNET
I avgiften ingår internet (fiber 100/100), IP-telefoni samt TV (grundutbud) via Telenor. Önskas högre hastighet eller fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensamt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med representant för styrelsen 2023-04-20: Det finns i dagsläget inga planer på att höja avgiften. Avgiften höjdes inför 2023 med 2% för möta den ökade kostnadsutvecklingen. Innan dess har föreningen inte höjt avgiften sedan 2015-05-01 med 199 kr/mån då internet, tv och IP-telefoni började ingå i avgiften.
Äger föreningen marken Föreningen äger fastigheten Halmstad Bågen 21.
Antal lägenheter 63
Antal lokaler 8
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 sitt 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:

Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:

Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende