VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ranagård, Halmstad

Kalvstigen 19

NYTT PRIS!

På omåttligt populära Ranagård finns nu möjlighet att förvärva denna kvardatsmarta tvåa om 40 m2. Då allt är nytt är det bara flytta rakt in och njuta av tillvaron och lugnet. Här bor du med absolut närhet till flera grönområden med trevliga promenadstråk, havets salta vatten, Flygstaden med utbud av butiker samt Tylösand. Med en kort tur på cykel eller buss når du även stadens puls.

Föreningen erbjuder flera mervärden såsom möjlighet till parkeringsplats, gemensam gårdsyta med orangeri, grillplats, pergola och lekyta. Dessutom ligger föreningen precis bredvid det gröna parkstråket som stäcker sig genom Ranagård och där planeras det för både aktivitetspark och lekplats.

Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2636 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2023
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nytt och fräscht!

Planritning

Kalvstigen 19 copy
Kalvstigen 19 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kalvstigen 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 40 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 3

HALL
Välkomnande hall med klinker på golvet i grått utförande, som sedan övergår till ett stilrent ekparkettgolv på resterande ytor. Samtliga väggar och tak är vitmålade. I hallen finns två garderober till förvaring. Tack vare att bostaden är helt ny - är allt i toppskick och bara att flytta in!

BADRUM
Stilrent badrum med ljust klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Tvättmöjligheter erbjuds i kombimaskin. Ovanför sitter en arbetsbänk av laminat. Ett överskåp erbjuder förvaring.
Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, handdukstork samt kombimaskin.

KÖK/VARDAGSRUM
Stilrent kök ifrån Marbodal, som erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. Köksluckorna är vita med beslag av borstat stål. Bänkskiva av laminat erbjuder goda arbetsytor, ovanför sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Vid fönstret placeras med fördel ett matbord. Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt kombinerad kyl/frys.

Med en öppen planlösning mot köket återfinns vardagsrummet. Möblering sker efter behov. Härifrån når du även den trevliga balkongen.

SOVRUM
Mysigt sovrum som erbjuder möjlighet till en större säng samt tillhörande nattduksbord. En garderob erbjuder förvaring.

Varmt välkommen hem!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 2023
Fönster 3-glas isoler
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd ca 2-3 m2 (Om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong ca 4,4 - Nyttjas med nyttjanderätt (ingår i upplåtelsen).

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer B1-112
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 2636 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, kallvatten samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 430 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 280 kr
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

En kostnad på 300kr/mån (el) och 190kr/mån (VVA) debiteras i förväg. Föreningen efterdebiterar den verkliga förbrukningen av varmvatten och hushållsel om den överstigs.

Andel i förening 1,2073%
Andel av årsavgift 1,2073%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 405 411 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkning av nettoskuldsättningen har ej kunnat beräknas utifrån föreningens senaste årsredovisning. Istället baseras uträkningen på föreningens ekonomiska plan. Nettoskuldsättningen har istället baserats på föreningens totala lån enligt ekonomiska planen minus likviditetsreserv (kassa).

Förening

Föreningsnamn Brf Mölle Gårdar
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769640-1400
Gatuadress Stålgatan 7
Postnummer 43232
Ort Varberg
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Mölle Gårdar består av 56 st lägenheter fördelat på 10 st huskroppar i två till tre våningsplan. Föreningens hus uppfördes under 2023 och föreningen äger fastigheterna Bergsgård 1:356 och Bergsgård 1:377. Föreningen är fullvärdesförsäkrad där styrelseansvar ingår.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer ett förråd om ca 3-4 m2. I källarplan samt innergården finns cykelförråd. Grönskande innergård med buskar och träd. Cykelparkering under tak. Två gemensamma miljöstationer med kärl för hushållsavfall samt källsortering.

Ett gemensamt orangeri kommer uppföras, med tillhörande grillplats, pergola och plats för lek och odlingar.

RENOVERING
Då föreningens hus är nytt finns inga planerade renoveringar. Då bygggarantier finns på föreningens hus i minst 10 år bör därför föreningen inte ha några kostnader för löpande underhåll de första åren, förutom sedvanligt underhåll och reparationer.

TV & INTERNET
Fiber finns installerat i varje lägenhet. Valfritt abonnemang för TV och internet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 63 st (300kr/mån) parkeringsplatser. Varav 7 st avsedda som besöksparkering. Ytterligare 16 st är utrustade med laddstolpe. För den som önskar laddstolpe kostar parkeringen 450kr/mån (exkl förbrukning av el).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRIGNAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2023-08-23: Föreningen höjde avgiften med 10% innan inflyttning för att kompensera mot ökade kostnaderna för föreningens lån. Föreningen har enbart 9500kr/m2 i lån vilket är under snittet för nyproduktion i dagsläget. Derome räntekompenserar även de första 3 åren för de kostnader som överstiger den kalkylerade räntan i den första upprättade ekonomiska planen.
Antal lägenheter 56

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende