Centrum, Halmstad

Hvitfeldtsgatan 19B

Välskött etta på centralt läge söker nu efter ny ägare. Här trivs du med fräscht kök, helkaklat badrum (med tvättmöjligheter) samt rymligt rum som erbjuder flera olika möbleringsalternativ. Dessutom finns en loftgång som passar perfekt att nyttja som balkong. Föreningen erbjuder flera mervärde såsom fräsch tvättstuga, vacker innergård samt mycket uppskattad grillplats inklusive allt som hör där till. I den låga avgiften på endast 2992 kr ingår värme, vatten, TV (grundutbud), fiber (250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg, vilket borgar för en låg månadskostnad.

Läget är optimalt med absolut närhet till stadens puls med dess utbud av restauranger, uteserveringar och shopping. I närområdet finns även flera mysiga parker och promenadstråk. Högskolan når du snabbt med buss och smidigt med cykel, havet lika så. Detta är alltså ett ypperligt boende som passar dig som söker din första egna bostad eller som skall börja studera. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 45 kvm
Avgift 2992 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Mitt i city!

SnartHär-Bostadsrätt Hvitfeldtsgatan 19B copy

SnartHär-Bostadsrätt
SnartHär-Bostadsrätt
Hvitfeldtsgatan 19B copy
Hvitfeldtsgatan 19B copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hvitfeldtsgatan 19B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 45 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Ljus och rymlig hall med avhängningsmöjligheter direkt på höger sida, samt en garderob till förvaring. På vänster sida finns möjlighet till en hallmöbel. Parkett på golvet och målade väggar. Önskar du slippa trapporna kan du med fördel nå lägenheten via hissen på innergården. Parkett på golvet och vitmålade väggar. Välkommen in!

BADRUM
Direkt till höger från hallen finns det helkaklade badrummet. På golvet ligger större grå klinker och på väggarna sitter ett vitt kakel. Utrustning: wc, kommod, dusch med vikbara dörrar av glas, handdukstork samt för din bekvämlighet tvättmaskin.

RUM
Rymligt kombinerat vardags-/sovalkov där du får plats med en större soffgrupp eller annan önskad möblering. Vägg-i-vägg med klädkammaren placeras med fördel sängen - Kanske avgränsa utrymmet med en industrivägg? På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt utförande.

Klädkammaren blir din egna "walk-in-closet". Kanske förse den med en heltäckningsmatta? Utrymmet fungerar även perfekt som kombinerad garderob/förråd. Väggarna är målade i vitt.

KÖK
Ljust och rymligt kök. Köket har vita släta luckor med handtag i rostfritt stål, en grå laminatbänksskiva som bryts av mot vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med flertalet över och underskåp för praktisk förvaring, ugn, spis, köksfläkt samt kyl och frys. Köket är rymligt och ni får enkelt plats med mindre matgrupp. Från kökets dubbeldörrar når ni bostadens mysiga balkong.

På loftgången finns utrymme för att användas sin din egna balkong med sol från lunch till kväll. Utrymmet erbjuder plats möblering efter önskemål.

Välkommen till ett perfekt första boende!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 45 kvm
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-01-25
Energikonsumtion 138 kWh/m2 år.
Primärenergital 155

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1014
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 2992 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 250 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 650 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,1652%
Andel av årsavgift 1,33%

Förening

Föreningsnamn Brf Batteriet 18
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-5725
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Batteriet 18 ligger med ett central läge i Halmstad, på ett lugnt och avskilt läge. Föreningen äger fastigheten Batteriet 18 med därpå uppförda byggnader om totalt 60 st lägenheter varav 53 st är upplåtna med bostadsrätt samt 7 st med hyresrätt. Fastighetens adress är Nordbanegatan 35-39, Hvitfeldtsgatan 19 A-B, 21 A-B i Halmstad.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar och inkluderar en ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har tecknat en kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg. Föreningen har PART som ekonomisk- samt teknisk förvaltare.

Föreningen har en egen hemsida: http://brfbatteriet18.se/om.html


GEMENSAMMA UTRYMMEN
På innergården finns en pergola som har skjutbara markiser som går att dra ut som tak. I pergolan finns bord samt stolar och det är även här föreningens grillplats finns. Det finns två tvättstugor i föreningen med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp respektive torkrum. Två miljöhus finns på innergården. I källaren finns förråd till respektive lägenhet.


RENOVERINGAR

Kommande:
Föreningen har inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Underhållsplanen uppdateras löpande.

Utförda:
2019-2021: Fönster mot innergården.
2017
Källarfönster utbytta.
4 st nya hissar med ny el samt hydraulik.
Ny innergård med grillplats.
Nytt tagsystem.
Värmesystem och ventilation har uppgraderat med bland annat nya termostater i alla lägenheter samt nya aggregat.
Nya lås i hela fastigheten.


PARKERING
Parkering utmed vägen i närområdet. Via Halmstad kommun går det att köpa boendeparkeringstillstånd som gäller i mån av plats. Gå gärna in och läs mer på https://www.halmstad.se för mer information.


TV & INTERNET
TV-kanaler (Telia, paket lagom) ingår i månadsavgiften. Fiber (250/250 mbits) ingår även det i avgiften.


FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).


FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-01-24: Inga avgiftshöjningar att vänta. Föreningen anser sig ha en god ekonomi med en bra kassa.
Antal lägenheter 60
Antal hyresrätter 7
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende