Visningar

Söndag 3 Juli KL: 10:30 - 11:30 Tidsbokad visning. Boka själv via hemsidan! Boka
Centrum/öster, Halmstad

Hertig Knutsgatan 43D

På ett toppenläge med direkt närhet till Högskolan kan vi nu erbjuda denna fint renoverade bostad! Här har både kök och badrum renoverats på senare år med snygga material samt färgval vilket skapat en enhetlig känsla i hela lägenheten. Denna genomgående lägenhet med delvis öppen planlösning skapar ett härligt ljusinflöde samt perfekta ytor för social samvaro. Här är det bara att flytta rakt in och bo till en låg avgift om endast 2955kr! I avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg samt 48 kr i avsättning till den inre reparationsfonden.

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 56 kvm
Avgift 2955 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1949
Pris 1 795 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Inflyttningsklart med låg avgift vid Högskolan!

Planritning

Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hertig Knutsgatan 43D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 56 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Med ljusinsläpp från flera håll blir hallen ljus och trevlig. Till vänster finns en praktisk garderob för att kunna hänga undan ytterkläderna samt yta att kunna ställa av sig skorna. Hallen är målad i vitt som bryts av fint mot det mörkgråa klinkergolvet.

SOVRUM
Från hallen nås sovrummet in till vänster. Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang, perfekt att kunna ha en byrå på var sida om sängen som nuvarande ägare valt att ha det. Det finns även mycket förvaringsmöjligheter i de befintliga garderoberna till vänster i rummet samt i de praktiska hyllplanen till vänster om garderoben som nuvarande ägare tillfört. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

VARDAGSRUM
Från hallen kommer man vidare in till vardagsrummet på höger sida. Med en delvis öppen planlösning till köket bidrar detta till ett trevligt ljusinflöde samt bra ytor för den sociala samvaron. Här finns gott om plats för att ha en större soffgrupp samt även en kontorshörna som nuvarande ägare har. Väggarna är målade i en grå nyans samt ett laminatgolv i ljust. Från vardagsrummet tar man sig vidare ut via altandörren till balkongen. Här kan man sitta och njuta av solens strålar på förmiddagen. På balkongen finns plats för att ha ett mindre caféset med bord och stolar eller någon mindre loungestol. Den smarta belysningen går att ändra via app (Plejd) i vardagsrummet samt kök och hall.

KÖK
Köket nås från hallen samt vardagsrummet där ingångarna har öppnats upp genom åren och därmed skapat ett bättre ljusinflöde i hela lägenheten. Ett stort kök med en naturlig matplatsdel med gott om plats för 4-8 personer. Köket har under de senare åren renoverats i stilrena material- samt färgval som går igen i hela lägenheten. Med de ljusa köksluckorna i vitt samt det vita stänkskyddet i kakel bryter detta av fint mot den mörkare arbetsbänken i laminat. I köket finns mycket förvaringslösningar då köket löper med längst bägge sidor. Köket är utrustat med kombinerad kyl- och frysskåp, dubbel diskho i rostfritt med blandare, fläkt (2014), spis samt diskmaskin (2009). Även i köket återfinns samma gråa nyans på väggarna och samma golv som i vardagsrummet.

BADRUM
Det helkaklade badrummet har också renoverats under senare år i samma stilrena färgskala som köket. Här finns dimbara spotlights för att kunna anpassa ljuset till en behaglig ljusstyrka. På golvet ligger ett mörkgrått klinker där man även valt att ha en fondvägg i duschen som bryter av fint mot det vita kaklet i övriga badrummet. I övrigt är badrummet utrustat med vikbara väggar i glas, wc, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Nuvarande ägare har även förberett för att kunna installera en tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 56 kvm
Byggnadsår 1949
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Renoveringar av tidigare ägare:
Nya eluttag
Öppnat upp mellan hall och vardagsrum
Målning
Bytt fönsterbänkar
Nytt klinkergolv i hallen

Renoveringar av nuvarande ägare:
Satt in PAX-Fläkt.
Installerat en handdukstork.
Förberett för tvättmaskin.
Dragit om elen (köket, vardagsrummet samt hallen).
Installerat en ny elcentral, bytt ut elkontakter samt eluttag.
Gjort belysningen dimbar i köket och vardagsrummet med Plejd.
Tillfört extra eluttag i sovrummet samt köket.
Installerat belysning med sensor i klädkammaren i hallen.
Målat lister samt tak i hela lägenheten (förutom badrum).
Satt in spegeldörr i sovrummet på garderoben.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett vindsförråd och ett källarförråd, märkt nr 23.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-10-22
Primärenergital 96

Ekonomi

Lägenhetsnummer 23
Pris 1 795 000 kr som utgångspris
Avgift 2955 kr/mån
Kommentar Inkl: värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg samt 48 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Driftkostnad 6 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 644 kr
  • Hushållsström: 4 656 kr

Driftkostnaden varierar beroende på avtal och förbrukning.

Inre reparationsfond 145 kr
Andel i förening 2,75595%
Andel av årsavgift 2,75595%

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Vår Bostad i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1503
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s BRF Vår Bostad i Halmstad ligger på ett utmärkt läge mitt emellan Högskolan i Halmstad och Resecentrum. I närområdet finns det bra tillgång till kommunikationer och city nås både med buss eller cykel inom några minuter. Föreningen bildades 1949 och består av totalt 35 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten Fartyget 4. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har avtal med HSB för teknisk och ekonomisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer ett förråd på vinden. I källaren finns även gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner (2016), 1 torktumlare (2017) samt torkrum.

RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har även upprättat en underhållsplan som följs.
Kommande: Byta ut resterande vattenledningar (tappvatten) samt fastighetens elutrustning (från mätarskåp upp till lägenheten).

Utförda renoveringar:
2015 - Inplåtning av samtliga skorstenar.
2014 - Entrédörrar, säkerhetsdörrar samt målning av trapphusen.
2011 - Fönsterbyte samt nya balkongdörrar.
2009 - Relining av samtlig avloppstammar.
2005 - Renovering av samtliga balkonger.
2001 - Nytt tak.

PARKERING
Föreningen förfogar över 12 parkeringsplatser mot en kostnad av 80 kr/mån. Separat kö tillämpas. I övrigt parkering mot avgift i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
Fastigheten är ansluten med fiber (100/100, Bredbandsbolaget). Valfri hastighet från Bredbandsbolaget tecknas och bekostas av den enskilda medlemmen. Ett grundutbud med 12 TV-kanaler (antenn) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-06-07 : Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Föreningen har höjer avgiften med 1 % 2022-01-01. Senast föreningen höjde avgiften med 1% 2021-01-01. Föreningen har som policy att höja med ca 1-2% år beroende på den allmänna kostnadsutvecklingen (inflation).
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende