VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum/öster, Halmstad

Hertig Knutsgatan 39D

Vid foten av Högskolan i Halmstad finns välskötta HSB:s brf Fartyget. Här presenteras nu denna genomgående gavellägenhet om 60 m2 med balkong som solens strålar når från förmiddag till eftermiddag. Bostaden erbjuder stort kök med separat matplats, fräscht badrum med tvättmöjligheter, stort sovrum med generös garderob. På Hertig Knutsgatan når du det mesta inom 10 min med allt från matbutiker, träningsanläggningar, city för puls, resecentrum samt havet för salta bad. Föreningen är ytterst välskött och har låg skuld per kvadrat. Välkommen på din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3623 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1949
Pris 1 645 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välskött förening med låg belåningsgrad!

Planritning

Hertig Knutsgatan 39D copy
Hertig Knutsgatan 39D copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hertig Knutsgatan 39D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkomnande hall med en snygg ekparkett på golvet. och tapetserade väggar. Då bostaden är genomgående och har fönster i tre väderstreck upplevs den mycket ljus och luftig. Hallen fungerar som ett nav och binder ihop bostadens samtliga rum. I den inre hallen finns det en klädkammare som passar utmärkt till förvaring. Till höger finns det möjlighet att hänga undan jacka och ställa av sig skorna, välkommen in.

KÖK
Köket är placerat direkt till vänster om hallen. Vid fönstret finns det möjlighet till en matplats för upp till fyra personer. Gott om utrymme och plats finns till förvaring i både över- och underskåp. Arbetsbänken är av rostfritt stål och över arbetsbänken sitter ett vitt kaklat stänkskydd. Köksluckorna har en härligt mörkblå nyans (2022) med beslag av rostfritt stål. Väggarna är vitmålade (2019) och på golvet ligger ett vitt laminatgolv. Köket är utrustat med: spis med häll, spisfläkt, diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt micro.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är placerat på höger sida om hallen. Härifrån når du den underbara balkongen med sol från morgon till senare eftermiddag. Föreningen har installerat en markis som kan användas när solen gassar som starkast eller vid lättare regn. Vardagsrummet har en vacker parkett och tapetserade väggar. Ljus i två väderstreck sprider ljus in i rummet som kan möbleras efter behov. En större soff- och matgrupp får du lätt plats med.

BADRUM
Det fräscha badrummet, som erbjuder tvättmöjligheter, är delvis kaklat och vitmålat. Klinker på golvet. Badrummet är utrustat med: wc, handfat, spegelskåp, duschkabin samt tvättmaskin.

SOVRUM
Sovrummet ligger till vänster om hallen. Det finns en stor garderob med bra förvaring, garderoben har skjutdörrar. Väggarna är målade i mörkgrön nyans, på golvet ligger ett laminatgolv. Rummet är stort nog för att rymma en dubbelsäng samt ett skrivbord om så önskas.

Välkommen till Hertig Knutsgatan 39 och HSB brf Fartyget!

Byggnad

Typ av byggnad 3-vånings flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1949
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Utrymmen utanför bostadsrätten:
Balkong ( ca 3 m2) (Om balkong är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).
Två förråd, ett större på vinden (ca 4 m2) och ett matkällarförråd i källaren (ca 2 m2) (Om förråden är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-10-21
Energikonsumtion 108 kWh/m2 år.
Primärenergital 87

Ekonomi

Lägenhetsnummer 22
Pris 1 645 000 kr utgångspris
Avgift 3623 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg samt 96 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Driftkostnad 5 750 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Inre reparationsfond 4 650 kr
Andel i förening 3,11597%
Andel av årsavgift 3,11597%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 15 350 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Fartyget i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1594
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Fartyget i Halmstad ligger precis vid Högskolan i Halmstads fot. Föreningen består av 28 bostäder och 2 lokaler. Föreningen äger fastigheten Fartyget 2 och föreningens hus uppfördes 1949, med adresserna Hertig Knutsgatan 39A-D. Föreningen är ett sk. äkta bostadsrättsförening. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Avtal om ekonomisk förvaltning via HSB samt teknisk förvaltning via Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer två förråd, ett vindsförråd och ett matkällarförråd. I källarplan finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Dessutom finns det cykelförråd i källarplan. Miljöhus på innergården. En trevlig pergola finns att nyttja under grillsäsongen på innergården.

RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som följs. Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
2022 - Byte av tvättmaskiner. Byte av tak.
2019/2020 - Byta undercentral för värmen, optimera värmejustering radiatorer samt termostater.
2018 - Nya persienner till föreningens samtliga medlemmar.
2016 - Markiser till balkonger, miljöhus.
2007 - Säkerhetsdörrar, fönsterbyte.

PARKERING
Föreningen har 20 st parkeringsplatser (50kr/månaden). Separat kö tillämpas (3 st i kö 2021-12-20).
I övrigt finns det boendeparkering i närområdet. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
I avgiften ingår ett grundutbud av TV (analogt). Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Fastigheten är ansluten till fiber (Telenor). Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
2022-03-28: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen har mycket god ekonomi och låg belåning. 2022-01-01 höjdes avgiften med 2 %. Avgiften höjdes dessförinnan med 3% 2019-01-01. Avgiften har inte innan dess höjts sedan 2007.

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och snart även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli knytpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende