Visningar

Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 7

Nu söker denna perfekta student-/övernattningslägenheten, med en svårslagen månadskostnad, ny ägare! Bostaden har mer eller mindre blivit totalrenoverad under 2021 och är därför i toppskick! Den inglasade balkongen skapar ett extra rum under större delen av året och erbjuder sol under stor del utav dagen. Bor gör du i trygg och stabil HSB-förening som erbjuder mycket låga avgifter till sina medlemmar. För ynka 1758kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt 79 kr som sätts av till en inre reparationsfond. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. För studenten nås Högskolan i Halmstad till fots! Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 21.5 kvm
Avgift 1758 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris 950 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Låg månadskostnad!

Planritning

Hemmansvägen 13 ny
Hemmansvägen 13 ny
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 21.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

ENTRÉ
Direkt innanför hallen ligger en praktiskt och snyggt klinket i ljust utförande. Golvet övergår sedan till ett laminatgolv av valnöt. Hela lägenheten har i princip totalrenoverats under 2021 med allt från golv, lister, bredspacklade väggar, ny el-dragning (inkl. el-central) och pentry. Vattenburen golvvärme gör att värmen är konstant och behaglig samt ger maximal komfort. Direkt till höger kan jacka samt skor ställas undan. Välkommen in!

RUM
Rummet kan möbleras efter behov, och säng samt mindre soffgrupp kan rymmas utan problem. Till förvaring kan förslagsvis garderober installeras utmed ena kortsidan. Väggarna är målade i vitt utförande samt fondvägg av kalkfärg i grått utförande. Från rummet når du den underbara inglasade balkongen och fungerar som ett extra rum under stor del utav året. Balkongen har försetts med rullgardiner fönsterna är både skjut- och vinklingsbara.

PENTRY
Pentryt renoverades 2021 och har både över- och underskåp med köksluckor i vitt utförande samt beslag av borstat stål. Ovanför arbetsbänken av laminat sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Ett fönster sprider ljus. Utrustning: spishäll, inbyggd ugn, integrerad kyl med frysbox samt spisfläkt.

TOALETT
Direkt till höger om entrén finns det fräscha med klinker och kakel. Idag fungerar det som toalett, men möjlighet finns att göra om till badrum med dusch. Föreningen tillhandahåller dusch under renovering och boende. Utrustat med: wc och handfat.

Välkommen till den perfekta studentlägenheten.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 21.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme kopplat till vattenburen golvvärme i hela lägenheten
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
Totalrenovering under 2021 (ej toaletten) vilket innefattar b.la:
- Nya golv
- Bredspacklade väggar samt målat.
- Nytt kök
Övriga byggnader Till bostaden följer två förråd på vinden, märkta med nr 13. Ett större gallerförråd och ett litet mindre sk. matkällarförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-12-07
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 13
Pris 950 000 kr utgångspris
Avgift 1758 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt 79 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 3 900 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Kostanden för el är schablon.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,35058%
Andel av årsavgift 0,35046%

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare i varje. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus samt samlingslokal.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR
Kommande: Inget större planerat än sedvanligt.

Utförda:
2022 - Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter. Nytt staket.
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna.. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2022-08-01: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende