VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/Högskolan, HALMSTAD

Hemmansvägen 5

Här bor man bra och billigt! Lägenheten erbjuder ett separat kök, mysig inglasad balkong, golvvärme i hela lägenheten samt ett snyggt och helkaklat badrum. I den låga avgiften på
endast 1991kr ingår: värme, vatten, TV (grundutbud), fiber (250/250 Mbits), elnätskostnad (ej förbrukning) samt bostadsrättstillägg. Lägenheten ligger nära Halmstad Högskola och med endast 10 min cykelväg till centrala Halmstad. Föreningen HSB Brf Linehed är en bra förening i Halmstad med en trygg och stabil ekonomi samt med en låg belåning per m2. Passar perfekt för dig som är student eller som ett billigt boendealternativ! Reparationsfond om 4257 kr ingår i köpet. Möjlighet till snabbt tillträde i denna inflyttningsklara bostad!

Varmt välkomna att boka er personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 21.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1991 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris 915 000 kr Som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Kvadratsmart med inglasad balkong!

Planritning

planritning
planritning

planritning
planritning
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 21.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 4

HALL
Praktiskt klinkergolv och vitmålade väggar ger ett stilrent första intryck. Möjlighet att hänga av sig jackan samt ställa undan skorna finns direkt till vänster.

BADRUM
Från hallen nås badrummet in till höger. Ett fräscht badrum som är helkaklat i vitt och blått. Badrummet är utrustat med: wc, handfat och dusch med draperi.

KÖK
Kvadratsmart kök som sträcker sig längst med hela vänster sida. I köket finns en spis med glashäll, vask samt fläkt. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv och väggarna är vitmålade. En laminatskiva i ljust samt stänkskydd i vitt kakel.

ALLRUM
Ljust rum med plats för allt man kan tänka sig att behöva. Perfekt att kunna inreda efter behov och önskemål. Nuvarande ägare har maximerat ytorna och fått in allt man vill ha i en lägenhet. Och även skapat olika rum i rummet med en sängplats till höger och skrivbordshörna samt matplats till vänster. Från allrummet nås balkongen in till vänster. På golvet ligger ett nylagt parkettgolv samt vitmålade väggar. I rummet finns två praktiska garderober.

INGLASAT UTERUM
Det stora inglasade uterummet nås från vardagsrummet via altandörren. Här finns praktiska måttanpassade gardiner i en grå nyans. Om man skulle vilja koppla in lampa eller terrass värmare går detta utmärkt i befintliga eluttag. Här har man ett extra rum som går att njuta av länge under året. På golvet ligger en plastmatta.Fönsterpartierna är öppningsbara vilket är perfekt under sommaren.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 21.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1
Pris 915 000 kr Som utgångspris
Avgift 1991 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: Värme, vatten, bostadsrättstillägg, fiber (250/250) samt elnätskostnad (ej förbrukning).
Driftkostnad 1 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 200 kr

Elförbrukning via föreningen, ingen har bott i bostaden så det är endast ett schablon. Elen går via föreningen, i avgiften ingår en liten avgift för elnätet.

Andel i förening 0,3505%
Andel av årsavgift 0,3505%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 98 650 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner, en torktumlare i varje samt ett torkskåp. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus, samlingslokal och gästlägenhet vilka går att hyra för 150kr.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR

Utförda:
2023: Fasadrenovering (fogen) samt installation av solceller.Föreningen passar även på att göra förbättringsmålning av träpanel. Se mer under föreningens ekonomi.
2022 - Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter. Nytt staket.
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2024-02-20: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen höjde avgiften med ca 10 % 2024-01-01(OBS! Den annonserade avgiften är efter höjningen). Innan dess höjdes avgiften med 4 % 2023-01-01. Höjningen gjordes för att finansiera byte av fog på fasaden samt installation av solceller. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi i övrigt och inte höjt på ca 10 år. Överskottet som solpanelerna producerar går tillbaka till medlemmarna genom minde elavgift per månad vilket är väldigt fördelaktigt.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende