VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 39

Äntligen en fyra i välskötta Riksbyggens Halmstadshus nr 2. En halvtrappa upp erbjuds 98 välplanerade kvadrat. Lägenheten passar utmärkt för den större familjen tack vare sina tre sovrum, luftiga vardagsrum, rymliga matplats, helkaklat badrum (med tvättmöjligheter) samt gästtoalett! Pricken över i:et är den härliga inglasade balkongen. Här bor du i trygg och stabil förening som erbjuder mycket låga avgifter till sina medlemmar. I avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Dessutom promenadavstånd till Högskolan i Halmstad. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 98 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5725 kr/mån
Rum 4 varav 3 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välskött förening med god ekonomi!

Planritning

Hemmansvgen 39 copy
Hemmansvgen 39 copy

Hemmansvgen 39 copy
Hemmansvgen 39 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 39

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 98 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3, Halv trappa upp.

HALL
Välkommen in till denna trivsamma fyra! Bostaden är genomgående och har stora fönsterpartier i två väderstreck, något som ger ett härligt ljusflöde genom hela bostaden. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens rum. Nuvarande ägare har valt att lägga in en klinker i hallen, rivit ut de gamla garderoberna och istället installerat en modern garderob med skjutbara dörrar. Klinkergolvet övergår sedan till ett parkettgolv. Väggarna är tapetserade. Välkommen in!

GÄSTTOALETT
I anslutning till hallen finns gästtoaletten med klinker på golv och målade väggar. Utrustning: wc, handfat samt spegelskåp.

SOVRUM
Bostadens första sovrum ligger till vänster om entrén. Sovrummet upplevs ljust, luftigt och med vy ut mot grönområde. Väggarna bär gul kulör och på golvet ligger ett laminatgolv. Förvaring erbjuds i tre stora garderober.

SOVRUM
Bostadens andra sovrum nås via en passage med garderober. Även detta rum har fönster ut mot grönområde. Önskas kan planlösningen ändras så att dörren in till garderoberna sätts igen och istället öppna upp så sovrummet nås via vardagsrummet. På så sätt kan en mindre "walk-in-closet" skapas till detta sovrum. Allt efter tycke och smak. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger laminat.

BADRUM
Det fräscha helkaklade badrummet renoverades i samband med att föreningen genomförde stambyte . Badrummet är utrustat med: wc, handfat, spegelskåp (2014), dusch med glasväggar (2014), handdukstork (2017) samt tvättmaskin (2022)..

VARDAGSRUM
Vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Du får plats med både en soffgrupp och ett matbord om så önskas. På golvet ligger en vacker parkett. Väggarna är tapetserade.

SOVRUM
Det tredje sovrummet ligger till höger om hallen och strax innan matplatsen. Laminat på golvet, och tapetserade väggar. Fönster ut mot den gemensamma innergården.

KÖK/MATPLATS
Det trivsamma köket är U-format och erbjuder bra förvaringsutrymmen i både under- och överskåp. Bänkskiva av sten, samt ho i rostfritt stål. På golvet ligger ett praktiskt och lättskött klinkergolv. Matplatsen erbjuder plats för den större familjen och sällskapet. Fönsterpartier ut mot föreningens trevliga innergård. Köket är utrustat med: spis med häll, spisfläkt samt kyl, frys.

BALKONG
Den härliga inglasade balkongen, med skjutbart fönsterparti, nås via matplatsen och är stor nog för en matgrupp. Solens strålar är som starkast från tidig lunch till senare eftermiddag, perfekt läge för eftermiddagskaffet!

Sammanfattningsvis ett mycket trivsamt boende i välskött förening!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 98 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Internt fjärrvärmesystem med bergvärme/fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd i källarplan ett ca 4 m2 och ett sk matkällarförråd ca 1 m2 (märkta med nr 44, om förråden nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Balkong ca 4-5 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Bredband Tv & internet (fiber, Telia) ingår i den annonserade månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-02-26
Energikonsumtion 73 kWh/m2 år.
Primärenergital 92

Ekonomi

Lägenhetsnummer 44
Avgift 5725 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (paket "Mellan"), internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 8 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 6 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Inre reparationsfond 997 kr
Andel i förening 1,36412%
Andel av årsavgift 1,36412%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 214 398 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen (2022/2023)

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens BRF Halmstadshus nr 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-2261
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen brf Halmstadshus nr 2 ligger medett lugnt och stillsamt läge på Öster i Halmstad. Föreningen består av 96 st lägenheter, 31 garage samt 6 lokaler. Föreningen innehar fastigheten HÄSTSKON 2 i Halmstad med tomträtt och avtalet med Halmstad Kommun skrevs nyligen om med en löptid på 20 år till 2037 år.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om ekonomisk och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns vid Hemmansvägen 43. Cykelförråd i källarplan samt relaxavdelning med bastu och övernattningsrum finns i 41:an. Övernattningsrum kan hyras för 250kr/natt (bokas via styrelsen och får maximalt bokas 6 nätter i rad). Föreningen har en även en festlokal som går att hyra för 600kr/dygn vilken lämpar sig för maximalt 50 personer och finns på Hemmansvägen 45.
Trivsam innergård med murad utegrill och trädgårdsmöbler.

RENOVERINGAR
Kommande: Inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
2018 - Nya tvättmaskiner och inloggningssystem till tvättstugorna.
2016/2017 - Installering av bergvärme och elektriska handdukstorkar.
2015 - Nytt taggsystem till portarna.
2013/2014 - Renovering av fasader och nya balkonger.
2006 - Bastu med tillhörande relaxavdelning.
2003 - Nya säkerhetsdörrar.
1999 - Stambyte samt installering av standardbadrum. Takrenovering samt renovering av tvättstugor.
1998 - Fönsterbyte.

PARKERING
Föreningen förfogar över 31 varmgarage mot en kostnad av 190 kr/mån (separat kö tillämpas). Fri parkering kring Hemmansplatsen. Föreningen disktuerar en höjning för garagen.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telia, mellan-paketet) ingår i avgiften. Önskas fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (fiber, Telia) med valfri hastighet väljs och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-02-28: I dagsläget finns inga bestluade förändringar om avgiften.
Föreningen anser sig ha god ekonomi.
Föreningen valde att höja avgiften med ca 2 % 1 juli 2023.
Föreningen valde att höja avgiften med ca 2 % 1 juli 2022 med 2%.
Föreningen har historiskt haft en årlig höjning av avgiften på ca 2%.
Äger föreningen marken Nej.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad