Visningar

Torsdag 7 Mars KL: 17:30 - 18:00 Tidsbokad visning Boka
Boka visning
  • Dela via:
Centrum/öster, HALMSTAD

Hemmansvägen 2

Bostäderna på Hemmansvägen är mycket uppskattade tack vare sitt strategiska läge och sina utomordentliga planlösningar. Denna tvåa på 59,5 m2 har ett påkostat kök ifrån Sentens (Electrolux), helkaklat badrum, luftigt sovrum och vardagsrum, samt en ljuvlig balkong (inglasad) med sol från lunch till kvällen. Här bor du tryggt i stabil HSB förening med välskött ekonomi och ständigt aktiv för att förbättra boendemiljön för sina medlemmar. Dessutom når du exempelvis högskolan, city för puls och Hallarna snabbt och smidigt med cykel. Söker du salta bad är närheten till Östra stranden dessutom förträfflig. I den låga avgiften på 3981 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg, vilket borgar för en mycket fördelaktig månadskostnad. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3981 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trevliga tvåa med stor inglasad balkong!

Planritning

Hemmansvägen 2
Hemmansvägen 2
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 59.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL
Några lätta steg uppför trappan välkomnas du in i denna renoverade genomgående tvåa. Hallen är rymlig och erbjuder goda förvaringslösningar i flera garderober. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Tack vare att bostaden värms upp med vattenburen golvvärme bidrar det till maximal komfort. Hallen har ett laminatgolv och målade väggar. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
På vänster sida finns det luftiga sovrummet med plats för både en större säng med tillhörande nattduksbord. Dessutom finns utrymme för en byrå, garderob eller liknande. För dig som är av behov kan även ett skrivbord adderas på ena kortsidan. Laminat på golvet och målade väggar.

KÖK
Det L-formade köket är välrenoverat (Sentens) erbjuder rikligt med förvaring i både under- samt överskåp. Bänkskiva av laminat med underlimmad ho, ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Vid fönstret får du lätt plats med matbord för upp till fyra personer. Vid festligare tillfällen kan förslagsvis ett större matbord nyttjas i vardagsrumsdelen. Laminat på golvet och målade väggar. Utrustning ifrån Electrolux: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum som inbjuder till möblering efter behov. Du får plats med både en större mat- och soffgrupp om så önskas. Parkett på golvet, och målade väggar. Härifrån nås även den trevliga inglasade balkongen med sol under större delen utav dagen och fungerar som ett extra rum under större delen utav året.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljust klinker och kakel. Utrustning: wc, spegelskåp, kommod samt dusch med vikbara dörrar av glas.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 59.5 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme.
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2017 - Tvättställ och kommod.

RENOVERINGAR UTFÖRD AV TIDIGARE ÄGARE
2015 - Kök
2004 - Badrum
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Balkong ca 7,5 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd i källarplan ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i källarplan (sk matkällare) ca 1 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-10
Energikonsumtion 110 kWh/m2 år.
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7
Pris 1 450 000 kr utgångspris
Avgift 3981 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Andel i förening 0,9463%
Andel av årsavgift 0,9463%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 280 508 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Lineslätt i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1461
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Lineslätt i Halmstad ligger på ett lugnt och lummigt läge i östra Halmstad. Området är mycket populärt bland ungdomar och studenter som studerar vid Högskolan i Halmstad. Föreningen är mycket aktiv och välskött. Föreningen äger fastigheten Hörnan 1 och föreningens hus uppfördes 1961. Utöver fastigheten Hörnan 1 har föreningen bebyggt marken på Höghuset 4. Marken arrenderas av HSB brf Linehed, men föreningen äger garagebyggnaden som uppförts på marken. Föreningen består av 102 st bostadsrätter, 3 lokaler och 36 st garage. Samtliga 3 lokaler är i dagsläget uthyrda. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har fyra tvättstugor till medlemmarnas förfogande. Tvättstuga 1 är avsedd för grovtvätt, bokningssystem tillämpas. Det finns ett källarförråd som följer varje bostad. Cykelförråd finns på gaveln Hemmansvägen 12. Gemensam motionslokal samt övernattningslägenhet.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Under 2024 sätta upp staket.
2023 - Rörinfodring (relining).
2019 - Nya balkonger. OVK-besiktning (Godkänd).
2018 - Fönsterbyte samt byte till säkerhetsdörrar. Renovering av trapphusen samt ny sophantering.
2014 - Spolning av avloppstammar. Tvättstuga nr 2 renoverad.
2013 - Motionsrum färdigställt. Installation av ny belysning.
2012 - Asfaltering av planen till garagen utförda.
2011 - Staket vi parkering mot Östergårdsskolan ersattes med havtornshäck. Blomlådor utplacerade vid infarten.
2010 - Tvättstuga 4 renoverades. Tomten köptes av kommunen.
2009 - Spolning av stammar. Tvättstuga 3 renoverades samt samtliga torkrum. Nya bänkar och bord samt utegrill uppfört på gården. Blomsterbodens lokaler renoverades.

PARKERING
Varje bostadsrättsinnehavare får tillgång till föreningens parkering. Registrering av reg nummer sker hos föreningen, och du står därefter gratis på parkeringen. I övrigt fri parkering runt Hemmansplatsen.
Garage mot en kostnad av 325 kr/månaden, separat kö tillämpas.
200 kr/månad kallgaraget, separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband (fiber) via ComHem ingår i avgiften (250/250mbits).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-11-14: efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen planerar att höja avgiften med ca 300-400kr från 2024-01-01 (den nya avgiften EFTER höjningen annonseras i beskrivningen). detta för att finalserierna omskrivning av lån samt den ökade kostnadsbilden (inflation). Innan dess höjde föreningen avgiften med 4% 2023-01-01 och under 2019 med 270kr för de nya balkongerna. Under 2017 höjdes avgiften för att täcka kostnaden för nya fönster, säkerhetsdörrar, renovering av trappuppgångar samt miljöhus.
Antal lägenheter 102
Antal lokaler 3
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende