VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 17

Återigen kan vi presentera en välrenoverad trea i välskötta HSB brf Linehed. Smakfullt renoverad med stilrent och modernt kök samt helkaklat badrum som erbjuder tvättmöjligheter. Två bra sovrum samt en ljuvlig inglasad balkong där solens strålar fångas från lunch till senare eftermiddag. Här bor du tryggt i HSB förening med god ekonomi. I avgiften på 3987kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg samt 209 kr i avsättning till inre reparationsfond. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Vi ses på visningen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 73.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3987 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris 1 775 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Inglasad balkong!

Planritning

Hemmansvägen 17
Hemmansvägen 17
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Tre trappor upp.

HALL
Välkomnande hall med praktisk klinker på golvet och gråmålade väggar. Klinkern övergår sedan till ett stilrent laminatgolv i hall och in i vardagsrummet. På vänster sida finns garderober till förvaring. Då hela bostaden värms upp med vattenburen golvvärme bidrar det med maximal komfort. Ta av dig skorna och välkommen.

BADRUM
Stilrent badrum med mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod (2018), badrumsspegel (2018), duschkabin (2018) samt kombinerad tvätt/tork-maskin (2018).

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med nersänkta spotlights i taket. Rummet kan möbleras efter behov och önskas får du plats med både en större mat- och soffgrupp om så önskas. Väggarna är vitmålade samt fondvägg av sten. Härifrån når du den stora och underbara balkongen med sol från strax efter lunch till sen eftermiddag.

KÖK
Rymligt köket som erbjuder god förvaring i både under- och överskåp med beslag av borstat stål. Bra arbetsytor erbjuds på bänkskiva av laminat. Ovanför arbetsbänken sitter ett kakel som stänkskydd. Vid fönsterpartiet finns det utrymme för ett större matbord om så önskas. Köket erbjuder dessutom en ny maskinpark från 2018. Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys. Laminat på golvet och vitmålade väggar.

SOVRUM
Det större av de två sovrummen nås från vardagsrummet. Stort och luftigt rum som erbjuder bra förvaring i garderober med skjutdörrar. Laminat på golvet och vitmålade väggar samt fondvägg.

SOVRUM
Det mindre av de två sovrummen nås via köket. Perfekta barnrummet eller som kontor. Laminat på golvet och vitmålade väggar. En garderob finns till förvaring.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 73.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme kopplat till vattenburen golvvärme i hela lägenheten
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Renoveringar utförda av tidigare ägare.
2018 - Målat om hela lägenheten. Sänkt taket och tillfört belysning. Garderob i sovrummet.
2020 - Målat om i vardagsrummet samt lilla sovrummet. Nya köksluckor kök.

Utrymme utanför bostadsrätten:
Till bostaden följer två förråd på vinden, märkta med nr 84, ett större gallerförråd och ett litet mindre (information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).
Inglasad balkong i anslutning till bostaden (information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram)

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-12-07
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 78

Ekonomi

Lägenhetsnummer 84
Pris 1 775 000 kr utgångspris
Avgift 3987 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg samt 209 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Driftkostnad 5 150 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen kommer under 2022/2023 gå över till ett kollektivt abonnemang för hushållsel. Detta innebär att varje medlem köper elen direkt från förening. Detta innebär att nätkostnaden försvinner. En besparing på flera tusenlappar per år.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 5 267 kr
Andel i förening 0,92863%
Andel av årsavgift 0,92859%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 199 115 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare i varje. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus samt samlingslokal.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR
Pågående: Fasadrenovering (fogen) samt installation av solceller. Föreningen passar även på att göra förbättringsmålning av träpanel. Se mer under föreningens ekonomi.

Utförda:
2022 - Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter. Nytt staket.
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2023-01-11: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen höjde avgiften med ca 4% från 2023-01-01. Detta för att finansiera byte av fog på fasaden samt installation av solceller. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi i övrigt och inte höjt på ca 10 år.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende