Visningar

Boka visning
  • Dela via:
Centrum/öster, HALMSTAD

Hemmansvägen 15

För dig som önskar ett prisvärt boende finns nu möjligheten att köpa denna välplanerade tvåa. Det erbjuds fräscht kök (med diskmaskin) och badrum, samt en ljuvlig balkong i sydvästligt läge. Föreningen är välskött, har låg skuldsättning per kvadratmeter samt har redan genomfört omfattande renoveringar. Att bo på Hemmansvägen innebär närhet till utmärkta kommunikationsmöjligheter, matvarubutiker och stadens puls. Havet är bara en kort 10-minuterspromenad bort, och även shoppingcentret Hallarna ligger inom bekvämt räckhåll. Den låga månadsavgiften på endast 3583kr inkluderar värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg. En ytterligare fördel är att föreningen installerat solceller vilket bidragit till en kraftig sänkning av kostnaden för hushållsel för föreningens medlemmar. Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3583 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris 1 250 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Härlig inglasad balkong!

Planritning

Hemmansvägen 15 copy
Hemmansvägen 15 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 57 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 4

HALL
Välkomnande hall med laminat på golvet och tapetserade väggar. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Direkt till höger kan jacka samt skor ställas undan. Det finns ytterligare tre garderober som erbjuder förvaring, och ett städskåp. Tack vare att hela bostaden värms upp med vattenburen golvvärme bidrar det till maximal komfort året om. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. Arbetsbänken erbjuder arbetsytor, ovanför arbetsbänken sitter ett kakel som stänkskydd. Ett mindre matbord kan med fördel placeras vid fönstret. Klinker på golvet och tapetserade väggar. Köket är utrustat med: spis (2023), spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys (2023)

SOVRUM
Rakt fram från hallen finns det luftiga sovrummet. Här får du enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. En garderob med skjutbara dörrar av glas erbjuder gott om förvaring. På golvet ligger ett laminatgolv, väggarna är målade samt har en väggpanel av trä.

VARDAGSRUM
På vänster sida om hallen finns det luftiga vardagsrummet. Här får du enkelt plats med en större mat- och soffgrupp om så önskas. Fönsterpartierna erbjuder rikligt med ljusinsläpp. Laminat på golvet, tapetserad samt målade väggar.

BADRUM
Fräscht badrum med blå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, handfat med kommod, badrumsskåp samt badkar.

BALKONG
Via köket når du den underbara balkongen som även är inglasad. Här trivs du med sol under nästan hela dagen dag tack vare sitt söderläge. Balkongen erbjuder flera möbleringsalternativ.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme kopplat till vattenburen golvvärme i hela lägenheten
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd i vindsplan ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
"Matkällarförråd" i vindsplan ca 1 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Inglasad balkong ca 7,2 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Bredband Ingår i den annonserade avgiften. Läs mer under föreningsinformation.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-12-07
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 78

Ekonomi

Lägenhetsnummer 65
Pris 1 250 000 kr utgångspris
Avgift 3583 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 550 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen har precis gått över till individuell mätning för hushållselen. Individuell mätning innebär att du slipper ett eget abonnemang för elnät och elhandel. En besparing på många tusenlappar per år. Du köper således elen från föreningen för ett förutbestämt pris. Föreningen tar ut 24kr (ex moms) per månad för "el överföringen". Verklig förbrukning mot verklig kostnad efterdebiteras (föreningen har dock valt att bjuda medlemmarna på all el för 24kr/mån (ex moms) tillsvidare, detta då föreningen producerar mer el än det förbrukas. Detta kan dock komma att ändras beroende på produktion och förbrukning. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information).

Inre reparationsfond 5 625 kr
Andel i förening 0,7137%
Andel av årsavgift 0,7137%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner, en torktumlare i varje samt ett torkskåp. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus, samlingslokal och gästlägenhet vilka går att hyra för 150kr.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR

Utförda:
2023: Fasadrenovering (fogen) samt installation av solceller.Föreningen passar även på att göra förbättringsmålning av träpanel. Se mer under föreningens ekonomi.
2022 - Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter. Nytt staket.
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2024-02-20: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen höjde avgiften med ca 10 % 2024-01-01(OBS! Den annonserade avgiften är efter höjningen). Innan dess höjdes avgiften med 4 % 2023-01-01. Höjningen gjordes för att finansiera byte av fog på fasaden samt installation av solceller. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi i övrigt och inte höjt på ca 10 år. Överskottet som solpanelerna producerar går tillbaka till medlemmarna genom minde elavgift per månad vilket är väldigt fördelaktigt.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende