Visningar

Boka visning
Centrum/öster, HALMSTAD

Hemmansvägen 13

Nu finns möjligheten att förvärva denna trevliga trea med ett av föreningens bästa lägen! Här erbjuds välrenoverat kök (2017), helkaklat badrum samt generösa förvaringslösningar. Förutom en lägenhet i gott skick så är den dessutom genomgående och belägen på en gavel vilket även gör den extra ljus och rymlig. Pricken över i:et är den inglasade balkongen som erbjuder sol från lunch till sen eftermiddag. Här bor du i trygg och stabil förening som erbjuder mycket låga avgifter till sina medlemmar. För ynka 3987kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt 209kr som sätts av till en inre reparationsfond. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Dessutom promenadavstånd till Högskolan i Halmstad. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 73.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3987 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välskött trea med inglasad balkong!

Tvättstuga

Tvättstuga
Tvättstuga

Planritning

Hemmansvgen
Hemmansvgen
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkomnande hall med lättskött klinker i ljust utförande på golvet. Tack vare att hela bostaden värms upp med vattenburen golvvärme, bidrar det till maximal komfort! På vänster sida har garderober installerats för erbjuda förvaring. Dessutom finns det möjlighet att hänga upp jackan och ställa undan skorna. Lägenheten är dessutom belägen på en gavel vilket gör den extra ljus och rymlig. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Direkt till höger om hallen ligger det fräscha och helkaklade badrummet med klinker i mörk nyans på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, spegelskåp, kommod och dusch med vikbara dörrar av glas.

KÖK
Det trevliga och luftiga köket har högblanka köksluckor och renoverades 2017. Rikligt med förvaring erbjuds i flera under- och överskåp. Samtliga luckor och lådor har försetts med mjukstängande funktion. Arbetsbänken är av laminat och erbjuder goda arbetsytor. Ovanför sitter ett vitt stänkskydd. Kapitalvarorna är i rostfritt utförande bestående av: spishäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, kyl och frys. Vid fönsterpartiet, med vy mot angränsande parkområde, finns det plats för ett större matbord om så önskas. Vid festliga tillfällen kan med fördel ett större matbord placeras i vardagsrummet. Laminat på golvet och tapetserade väggar.

SOVRUM
Det större av de två sovrummen nås i anslutning till vardagsrummet eller via köket. Fyra garderober erbjuder gott om förvaring. Sovrummet är stort nog för en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord som så önskas. Dessutom kan extra förvaring tillföras i form av en byrå alternativ plats för ett hemmakontor. Parkett på golvet och tapetserade väggar.

SOVRUM
Det mindre av de två sovrummen nås via köket. Rummet är det perfekta tonårsrummet eller att nyttjas till kontor. En garderob finns för förvaring. Laminat på golvet och målade väggar med fondtapet.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum som kan möbleras efter behov. Du får plats med både en soff- och matgrupp om så önskas. Laminat på golvet och målade väggar i vitt utförande. Härifrån nås även den inglasade balkongen med sol under stora delar utav dagen, samt en trevlig vy mot föreningens grönskande innergård. Tack vare att lägenheten är belägen på en gavel och inte har något hus beläget framför sig är insynen på balkongen minimal - ett riktigt toppenläge!

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 73.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme kopplat till vattenburen golvvärme i hela lägenheten
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Renoveringar:
- Renovering av kök 2017.
Övriga byggnader Förråd
Till bostaden följer två förråd på vinden, märkta med nr 60.
Ett större gallerförråd och ett litet mindre.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-12-07
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 78

Ekonomi

Lägenhetsnummer 60
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 3987 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (Fiber 250/250mbits), bostadsrättstillägg samt avsättning till inre reparationsfond med 209kr.
Driftkostnad 5 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 3 850 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Andel i förening 0,83333%
Andel av årsavgift 0,92859%

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare i varje. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus samt samlingslokal.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR
Pågående: Fasadrenovering (fogen) samt installation av solceller. Föreningen passar även på att göra förbättringsmålning av träpanel. Se mer under föreningens ekonomi.

Utförda:
2022 - Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter. Nytt staket.
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna.. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2022-11-20: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen kommer höja avgiften med ca 4% från 2023. Föreningen slopar samtidigt avsättning till inre reparationsfonden. Detta för att finansiera byte av fog på fasaden samt installation av solceller. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende