VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, HALMSTAD

Hemmansvägen 12

I välskötta HSB brf Lineslätt söker nu denna trea efter ny ägare. En välskött bostad med fräscht kök och badrum (som erbjuder tvättmöjligheter). Dessutom finns två luftiga sovrum sovrum samt goda förvaringslösningar. På den stora och inglasade balkongen njuter du av solens strålar från eftermiddag till kvällen.

HSB brf Lineslätt har även god ekonomi och i den låga avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Vi ses på visningen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4274 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Hemmansvgen treacopy
Hemmansvgen treacopy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

HALL
Via det fräscha trapphuset når du bostaden belägen två trappor upp i huset. Välkomnande entré med generösa förvaringsmöjligheter i klädkammare samt tre garderober i den inre delen av hallen. Hallen binder ihop bostadens rum. Väggar är tapetserade, och på golvet ligger en praktisk plastmatta. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Det första sovrummet finns till vänster om entrén. Rummet är stort och luftigt samt erbjuder trivsam vy mot föreningens innergård. fönstret sprider även ljus och rymd åt rummet. Önskas kan rummet likaväl användas som kontor. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

KÖK
Fräscht kök som erbjuder förvaring i flera under- och överskåp. Arbetsbänk av laminat samt rostfri ho. Ovanför arbetsytorna sitter ett kakel som stänkskydd. Vid fönstret får du plats med ett större matbord. Utrustning: spis, spisfläkt samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i anslutning till hall och kök. Fönsterpartiet mot balkongen ger ett härligt ljusinsläpp. Rummet möbleras efter behov, och du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp om så önskas. Härifrån nås även balkongen i trevligt västerläge med kvällssol och trevlig vy. Balkongen är inglasad och är stor nog för en större matgrupp eller loungegrupp om så önskas. I vardagsrummet ligger en parkett på golvet, väggarna tapetserade.

SOVRUM
Det lite större av de två sovrummen finns i anslutning till vardagsrummet. Här finns gott om utrymme för en dubbelsäng. Även detta rum har fönster ut mot innergården. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. En garderob erbjuder förvaring.

BADRUM
Badrummet är fräsch och har våtrumsmatta samt kaklade väggar i ljus kulör. Badrummet är utrustat med: wc, tvättställ, dusch med vikbara dörrar av glas samt tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 76.5 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Balkong ca 7,5 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd i källarplan ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-10
Energikonsumtion 110 kWh/m2 år.
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 45
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 4274 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på livsstil, förbrukning och avtal.

Andel i förening 1,146%
Andel av årsavgift 1,146%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 339 704 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Lineslätt i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1461
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Lineslätt i Halmstad ligger på ett lugnt och lummigt läge i östra Halmstad. Området är mycket populärt bland ungdomar och studenter som studerar vid Högskolan i Halmstad. Föreningen är mycket aktiv och välskött. Föreningen äger fastigheten Hörnan 1 och föreningens hus uppfördes 1961. Utöver fastigheten Hörnan 1 har föreningen bebyggt marken på Höghuset 4. Marken arrenderas av HSB brf Linehed, men föreningen äger garagebyggnaden som uppförts på marken. Föreningen består av 102 st bostadsrätter, 3 lokaler och 36 st garage. Samtliga 3 lokaler är i dagsläget uthyrda. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har fyra tvättstugor till medlemmarnas förfogande. Tvättstuga 1 är avsedd för grovtvätt, bokningssystem tillämpas. Det finns ett källarförråd som följer varje bostad. Cykelförråd finns på gaveln Hemmansvägen 12. Gemensam motionslokal samt övernattningslägenhet.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Under 2024 sätta upp staket.
2023 - Rörinfodring (relining).
2019 - Nya balkonger. OVK-besiktning (Godkänd).
2018 - Fönsterbyte samt byte till säkerhetsdörrar. Renovering av trapphusen samt ny sophantering.
2014 - Spolning av avloppstammar. Tvättstuga nr 2 renoverad.
2013 - Motionsrum färdigställt. Installation av ny belysning.
2012 - Asfaltering av planen till garagen utförda.
2011 - Staket vi parkering mot Östergårdsskolan ersattes med havtornshäck. Blomlådor utplacerade vid infarten.
2010 - Tvättstuga 4 renoverades. Tomten köptes av kommunen.
2009 - Spolning av stammar. Tvättstuga 3 renoverades samt samtliga torkrum. Nya bänkar och bord samt utegrill uppfört på gården. Blomsterbodens lokaler renoverades.

PARKERING
Varje bostadsrättsinnehavare får tillgång till föreningens parkering. Registrering av reg nummer sker hos föreningen, och du står därefter gratis på parkeringen. I övrigt fri parkering runt Hemmansplatsen.
Garage mot en kostnad av 325 kr/månaden, separat kö tillämpas.
200 kr/månad kallgaraget, separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband (fiber) via ComHem ingår i avgiften (250/250mbits).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-11-14: efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen planerar att höja avgiften med ca 300-400kr från 2024-01-01, detta för att finalserierna omskrivning av lån samt den ökade kostnadsbilden (inflation). Innan dess höjde föreningen avgiften med 4% 2023-01-01 och under 2019 med 270kr för de nya balkongerna. Under 2017 höjdes avgiften för att täcka kostnaden för nya fönster, säkerhetsdörrar, renovering av trappuppgångar samt miljöhus.
Antal lägenheter 102
Antal lokaler 3
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende