Visningar

Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 10

Söker du efter en totalrenoverad trea med inglasad balkong är det dags att slå till. Vad sägs som stilrent kök med diskmaskin, helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Stor inglasad balkong med kvällssol. Bättre än såhär blir det knappt! Förutom en lägenhet i toppskick bor du i trygg och stabil förening som erbjuder mycket låga avgifter till sina medlemmar. För ynka 4127kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Dessutom promenadavstånd till Högskolan i Halmstad. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 76.5 kvm
Avgift 4127 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Totalrenoverad trea med stor inglasad balkong!

Planritning

Hemmansvägen 10 copy
Hemmansvägen 10 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkommen in till denna totalrenoverade trea! Förutom renovering av kök, badrum, el samt ytskikt har även planlösningen delvis förändras för att skapa större boendeytor. I hallen finns ett vackert laminatgolv, som är genomgående för hela bostaden. Samtliga väggar har bredspacklats och sedan målats i vitt utförande. I taket i hallen sitter infällda spotlights. På höger sida kan jacka samt skor ställas undan. I den inre delen av hallen finns tre rymliga garderober. Här har väggen mot köket satts igen för att istället ha en hel hall. Tack vare att hela bostaden värms upp med vattenburen golvvärme ges en behaglig inomhustemperatur året om. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Badrum med WOW-faktor har stora vita kakelplattor på väggarna och marmorinspirerat mörkt klinker/mosaik på golvet. Här har den gamla klädkammaren tagits i anspråk för att utvidga ytan i badrummet. På så sätt har nuvarande ägare fått plats med både tvättmaskin, torktumlare, samt förvaring i badrumsskåp. I taket sitter spotlights. Utrustning: wc, handfat med kommod, badrumsspegel samt dusch med vikbar dörr av glas.

VADRAGSRUM
Luftigt vardagsrum som möbleras efter behov. Önskas får du enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp. Laminat på golvet och vitmålade väggar. Härifrån når du även den väl tilltagna balkongen som dessutom är inglasad. Balkongen är ditt extra rum under stor del av året och härifrån njuter du av kvällssolen.

KÖK
Köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. Luckorna är högblanka och försetts med push-funktion. Arbetsbänken är av laminat och bryts av mot ett mörkt kakel som stänkskydd. I taket sitter spotlights. Vid fönstret får du plats med ett köksbord. Vid festliga sammanhang kan med fördel ett större bord placeras i vardagsrummet. Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin, kyl och frys.

SOVRUM
Det första av två sovrum finns i direkt anslutning till hallen. Rymligt rum som idag nyttjas som barnrum. Laminat på golvet, vitmålade samt tapetserade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via vardagsrummet. Ett luftigt rum där du enkelt får plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Laminat på golvet och vitmålade väggar. En garderob erbjuder förvaring.

Välkommen at flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 76.5 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
Ventilation Mekanisk (endast tilluft)
Övrigt om byggnaden 2019 -Total renovering av lägenheten vilket innefattar b.la.
- Nytt kök inkl. kapitalvaror.
- Helrenovering av badrummet.
- Lackerade garderobsdörrar.
- Ny el-dragning samt el-central.
- Nya golv
- Bredspackling av väggar samt målning.
- Spotlights i taket hall, kök och badrum.
- Nya lister.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-10
Energikonsumtion 110 kWh/m2 år.
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 39
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 4127 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber, 250/250 mbits) och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 600 kr
  • Hushållsström: 3 800 kr

Driftkostnaden varierar beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,14601%
Andel av årsavgift 1,14601%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Lineslätt i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1461
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Lineslätt i Halmstad ligger på ett lugnt och lummigt läge i östra Halmstad. Området är mycket populärt bland ungdomar och studenter som studerar vid Högskolan i Halmstad. Föreningen är mycket aktiv och välskött. Föreningen äger fastigheten Hörnan 1 och föreningens hus uppfördes 1961. Utöver fastigheten Hörnan 1 har föreningen bebyggt marken på Höghuset 4. Marken arrenderas av HSB brf Linehed, men föreningen äger garagebyggnaden som uppförts på marken. Föreningen består av 102 st bostadsrätter, 3 lokaler och 36 st garage. Samtliga 3 lokaler är i dagsläget uthyrda. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har fyra tvättstugor till medlemmarnas förfogande. Tvättstuga 1 är avsedd för grovtvätt, bokningssystem tillämpas. Det finns ett källarförråd som följer varje bostad. Cykelförråd finns på gaveln Hemmansvägen 12. Gemensam motionslokal samt övernattningslägenhet.

RENOVERINGAR
Kommande: Rörinfodring inom något år (OBS! Ej stambyte!).
Fråga ansvarig mäklare för mer information.
2019 - Nya balkonger. OVK-besiktning (Godkänd).
2018 - Fönsterbyte samt byte till säkerhetsdörrar. Renovering av trapphusen samt ny sophantering.
2014 - Spolning av avloppstammar. Tvättstuga nr 2 renoverad.
2013 - Motionsrum färdigställt. Installation av ny belysning.
2012 - Asfaltering av planen till garagen utförda.
2011 - Staket vi parkering mot Östergårdsskolan ersattes med havtornshäck. Blomlådor utplacerade vid infarten.
2010 - Tvättstuga 4 renoverades. Tomten köptes av kommunen.
2009 - Spolning av stammar. Tvättstuga 3 renoverades samt samtliga torkrum. Nya bänkar och bord samt utegrill uppfört på gården. Blomsterbodens lokaler renoverades.

PARKERING
Varje bostadsrättsinnehavare får tillgång till föreningens parkering. Registrering av reg nummer sker hos föreningen, och du står därefter gratis på parkeringen. I övrigt fri parkering runt Hemmansplatsen.
Garage mot en kostnad av 325 kr/månaden, separat kö tillämpas.
200 kr/månad kallgaraget, separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband (fiber) via ComHem ingår i avgiften (250/250mbits).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-08-04: efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha en mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, ev en liten höjning under 2023. En höjning med 270kr genomfördes 1/10 2019 för de nya balkongerna. Föreningen höjde avgiften innan dess 2017-10-01 för att täcka kostnaden för nya fönster, säkerhetsdörrar, renovering av trappuppgångar samt miljöhus.
Antal lägenheter 102
Antal lokaler 3
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende