Visningar

Lördag 21 Maj KL: 16:00 - 16:30 Tidsbokad visning Boka
Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 1

Här presenteras en unik bostad för sitt slag. Bostaden har genomgått en omfattande renovering med förändrad planlösning genom att öppna upp planlösningen, tillfört ett tredje rum, ett helt underbart kök och smarta förvaringslösningar. Här säger en bild mer än tusen ord och måste upplevas på plats. Här har inget lämnats åt slumpen och samtliga materialval är gjorda med varsam hand.

Förutom en bostad i toppskick bor du med ett utmärkt läge med närhet till det mesta. Inom loppet av 10 minuter med cykel når du både centrum för puls, havet för salta bad samt Hallarna för trevlig shopping. Högskolan når du med en kort promenad! I avgiften ingår värme, vatten, TV (paket "Lagom"), Internet (fiber, 100/100 mbits) samt bostadsrättstillägg vilket ger en låg totalkostnad varje månad. Här säger en bild mer än tusen ord och upplevs bäst på plats. Varmt välkommen på din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 63 kvm
Avgift 3847 kr/mån
Rum 3,5
Våning 4 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Totalrenoverad hörnlägenhet!

Hemmansvägen 1

Planritning

Hemmansvägen 1 copy
Hemmansvägen 1 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3,5
Boarea 63 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Välkommen in till en bostad utöver det vanliga. Här är varje detalj noga utvald för att verka i en härlig symbios med varandra. Bostaden är belägen på våningsplan fyra vilket ger gott om ljusinsläpp och trevliga vyer. Nuvarande ägare har mer eller mindre totalrenoverat hela bostaden vilket b.la. innefattar en helt ny planlösning (ett sovrum har blivit två, med möjlighet till ett tredje). Dessutom har en mer modern och öppen planlösning skapats vilket ger en hög funktionalitet med flera spännande möbleringsalternativ. Förutom detta har köket bytts ut, alla el-ledningar (inkl. el-uttag) samt el-central. Likaså samtliga ytskikt. Bostaden når du smidigast via hiss och föreningen tillhandahåller både gratis parkering och egen parkering mot låg kostnad per månad. Välkommen in.

HALL
Direkt innanför dörren möts du av det vackra hårdvaxoljade vitpigmenterade furuparketten från Rappgo som samspelar med de bredspacklade och målade väggarna i kulören Lady Jotun Pure. Ljusinsläppet är påtagligt tack vare två stora fönster och det härliga glaspartiet som avgränsar köket mot kontorsdelen (möjligt sovrum). På vänster sida finns en stor klädkammare som erbjuder gott om förvaring. Ytterkläderna förvaras med fördel på höger sida om hallen, där ägaren specialbyggt både hatthylla och utrymmet till förvaring. Detta är en bostad utöver det vanliga!

KÖK/VARDAGSRUM
Det underbara köket går i Skandinaviskstil med en industriell touch. Köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp som är väl tilltagna för maximera möjligheten till köksutrustning. Luckorna är tåliga med fronter av rostfritt stål. Arbetsbänken är av vitoljad furu och skapar en härlig kontrast
mot de stora blanka klinkerplattorna med marmorimitation. Led-spotlights på räls ger mycket god arbetsbelysning. Även kapitalvarorna är påkostade och består av: induktionshäll med kolfilterfläkt, inbyggd ugn, kombinerad kyl/frys (Samsung), integrerad diskmaskin samt vinkyl (Winevace).

Möblering av vardagsrummet sker efter behov och du får smidigt plats med en större mat- samt soffgrupp. Tack vare att planlösningen är funktionell kan enkelt en större familj få plats här, trotts lägenhetens kvadrat.

KONTOR
Kontorsdelen har ett härligt ljusinsläpp från fönstret. Tack vare industriglaset ges extra mycket ljus från köksdelen och vardagsrummet. Rummet möbleras och nyttjas efter behov. Passar även som sovrum.

BADRUM
Läckert badrum med ljusgrå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Tvättmaskin erbjuder tvättmöjligheter och arbetsyta finns på bänkskiva av vitoljad furu. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel, vikbara dörrar av glas samt kombinerad tvätt/tork (2021).

SOVRUM
Det större av de två sovrummen har ett mycket härligt ljusinsläpp och tack vare balkongen som erbjuder vädringsmöjligheter och plats för att avnjuta kaffet under dagens alla timmar. Återigen påminns vi om den enorma detaljrikedomen t.ex finns det i rummet en fondvägg av marockansk klinker. Balkongen har försetts med träpanel för skapa en varm känsla och ligger i soligt söderläge. Sovrummet erbjuder plats för en större säng och ett skrivbord om så önskas. Vill du istället ha förvaringsmöjligheter av kläder finns det utrymmet.

SOVRUM
Det andra sovrummet möbleras även det utifrån behov och önskemål. Du får smidigt plats med en säng, garderober och skrivbord.

Välkommen till ett hem utöver de vanliga!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 63 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR:
2021 Ombyggnation av hela lägenheten:
- Omgjord planlösning.
- Nytt kök + kapitalvaror.
- Nya golv, lister ytskikt.
- Ny el-dragning, uttag/strömbrytare samt el-central.

2017: Nytt badrum.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan, märkt nr 11.

Enligt föreningens lägenhetsutdrag är bostaden klassad som en tvåa.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-09-01
Energikonsumtion 96 kWh/m2 år.
Primärenergital 79

Ekonomi

Lägenhetsnummer 11
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 3847 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, internet (fiber, 100/100), TV (Paket "lagom") samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 670 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 120 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Andel i förening 1,6575%
Andel av årsavgift 2,92651%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-2279
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välskötta Riksbyggens BRF Halmstadshus nr 3 ligger på populära Hemmansplatsen i Halmstad. Föreningen bildades 1958 och består av 28 st bostadsrätter, 18 garage och 4 st lokaler. En av lokalerna hyrs ut till en livsmedelsbutik, i markplan, och genererar extra intäkter till föreningen. Övriga 3 lokaler är upplåtna med bostadsrätt (betalar avgift). Föreningen äger fastigheten Höghuset 2 och föreningens hus uppfördes 1961. Fashastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt kollektivt tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen är en sk. äkta bostadsrättsförening. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje bostadsrätt följer förråd i källarplan. På entréplan finns den nyrenoverade tvättstugan med tillhörande torkrum. Dessutom finns styrelserum som även får nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna. Grönytor att användas fritt i anslutning till föreningens hus med möjlighet till grillplats. På innergården finns även lättillgängligt cykelförråd samt gemensamt soprum.

RENOVERINGAR
I dagsläget finns inga planerade renoveringar. Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs och uppdateras kontinuerligt.
2020: Köpt marken (fastigheten) från kommunen. Målning av tvättstuga samt källare.
Byte av stolar som håller uppe skärmtaket.
2018: Byte till energisnålare lampor.
2017: Fönsterbyte samt plåtarbete. Ny värmeväxlare.
Relining (av avloppstammar) av föreningens tre-rummare, två-rummare vid tidigare tillfälle.
2012 - Hiss

TV & INTERNET
I avgiften ingår internet (Telia, fiber 100/100) samt TV (Telia paket "Lagom").
Önskar högre hastighet eller fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 18 st garage 100kr/mån (separat kö, 3 st 2022-03-31).
Utöver garagen finns 14 st kostnadsfria parkeringar på grusplanen vid garagen.
Föreningen har dessutom 5 st parkeringar som går att hyra för 150kr/mån (separat kö tillämpas, 1 st i kö 2022-03-31). I övrigt fri parkering i närområdet.
12 st parkeringar har föreningen som är gratis, där först till kvarn tillämpas.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE ÄGARFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-03-31: Föreningen anser sig ha god ekonomi. Föreningen höjde avgiften med 2% från 2021-07-01- Avgiften höjdes innan dess med 2% 2020-07-01 i samband med att föreningen köpte marken (fastigheten) från kommunen (tidigare tomträtt).
Äger föreningen marken Ja
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende