VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 1

Välkommen hem till fredagskänslan. Ta hissen upp till din totalrenoverade hörnlägenhet med balkong. Laga middag med vänner och familj i den öppna och sociala planlösningen. Öppna en flaska vin från den integrerade vinkylen och ta med glas och tilltugg ut på balkongen. När dagen når sitt slut så finns ett master bedroom, ett lite mindre sovrum och även ett extrarum till gäster. Sov lugnt utan grannar vägg-i-vägg och med endast innergård och parkering utanför.
Stig upp på morgonen och ta en lång frukost i morgonsolen på balkongen, få hotell- och semesterkänslan hemma.

Lägenheten är ombyggd som ett modernt fritidshus där de sociala ytorna är öppna och fördelade till mitten av bostaden. De privata delarna,
sovrum och badrum är fördelade till bostadens alla hörn. Lägenheten bjuder på ett läge som vetter mot söder och öster, varav balkong vetter mot söder. Med hela åtta fönster får lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp och rymlighet. Genom läget i huset blir lägenheten heller aldrig för varm utan håller behagliga inomhustemperatur året om även i värmeböljor.

Den här lägenheten passar verkligen alla som vill ha något unikt och uppskattar designkänslan. Ett hem i skandinavisk stil med ett bistrokök utan dess like och helt unikt för sitt slag tack vare det är anpassat specifikt för detta hem. Det är lätt att låta dig luras av arean på köket då detta kök är bättre utrustat med mer bänkyta och mer förvaring än de flesta kök i lägenheter. Här får du både form och funktion med de massiva träbänkskivorna, de marmorerade klinkerplattorna, de rostfria fronterna och industriglaspartierna som förenar modernt lägenhetsliv med ett franskt bistrokök. Vänj dig vid tanken att älska ditt hem och att alla som hälsar på dig också gör det. Varmt välkommen hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 63 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3941 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Totalrenoverad hörnlägenhet!

Hemmansvägen 1

Planritning

Hemmansvägen 1 copy
Hemmansvägen 1 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 63 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Smart hall som kombinerar entré, vardagsrum och passage på det mest yteffektiva sätt. Det finns allt du vill ha för en hall, men utan att stjäla stor yta från övriga rum. Hallmöbeln kombinerat med den smarta vrån för hatthylla och skoställ gör att det alltid finns plats för ytterkläderna och skor.
Dessutom finns möjligheter till speglar och avlastningsbord eller mer skoförvaring.

VARDAGSRUM
Det första som välkomnar dig hem är ditt vackra vardagsrum. Här blir du aldrig ledsen att komma innanför dörren. Ytorna är noggrant utvalt för att passa helheten i hemmet. Bredspacklade släta vita väggar med Jotuns finaste färgserie med högsta kvalitét finns genomgående i hela lägenheten. På golvet har du svensk vitbehandlad hårdvaxoljad furuparkett från Rappgo, något som också är genomgående för hela lägenheten, utan trösklar för extra lyx. Ljusinsläppet blir perfekt med två stora fönster och den maffiga industriglasväggen i svart profil. Den nya planlösningen har gjort vardagsrummet större än normen i området och räknar man dessutom med köket så har vi ca 30 kvadratmeter. Vardagsrummet är byggt så du kan välja möbler och möblering efter behov.
Här får plats antingen soffgrupp eller divansoffa och runt eller rektangulärt matbord med mera.

KÖK
Upptäck detaljrikedomen i detta kök. Det skandinaviska/franska bistroköket med rena blanka hårda ytor av marmor, glas och rostfritt stål som värms upp av vitoljade massiva träbänkskivor, matta gråa skåpsluckor och det vackra parkettgolvet. Till utrustningen har vi rostfri kyl och frys från Samsung, integrerad ugn och diskmaskin från IKEA, induktionshäll med integrerad kolfilterfläkt, integrerad vinkyl för 7 flaskor, lyxig slitstark dubbeldiskho i siltgranit och en utdragbar duschblandare med diskmaskinsavstängare. Det går göra ett kök enkelt och billigt. Det är inte detta kök. Märk hur bänkskivan fortsätter som ett vattenfall ner mot golvet som också är i vitbehandlad furu. Se hur plattornas marmorering går från en platta till nästa. Känn på bänkskivorna hur släta de är. Märk även den genomtänkta planlösningen. Arbetstriangeln blir optimal och placeringen av viktiga komponenter i köket gör att det går lika enkelt att laga mat själv, såväl som flera personer samtidigt.

KONTOR/GÄSTRUM/SOVRUM
Det sinnrika extrarummet i lägenheten passar perfekt till ett hemmakontor/gästrum. Det går även att använda som vanligt sovrum då det får plats säng såväl på bredden som på längden i rummet. Att placera ett rum med industriglasväggar i ett hörn på detta vis är vad som ger lägenheten en stor del av sin karaktär.
Förutom rent visuellt tillfredsställande så gör rummet nytta av mer ljusinsläpp till kök och vardagsrum. Rummet gör också att ytan är mer praktiskt användbar.
Man kan använda rummet som en del av vardagsrummet antingen som läshörna, gaming-room, matsal, pysselhörna, barnens lekrum etc, men likaväl kan det också använda det som ett sovrum eller hemmakontor om det behövs. Gärna som en kombination.

WALK-IN-CLOSET
Från vardagsrummet, men närmre de två sovrummen, finns lägenhetens Walk-in closet. Här inne finns maximerad förvaring med plats med klädförvaring till minst två personer och då finns även plats för textilier, handdukar samt sängkläder. För att stilsäkra finns självklart en specialbeställd glasdörr med härdat glas och massiv trästomme.

SOVRUM
Det första sovrummet är det lite mindre. Här finns enkelt plats för säng, skrivbord och förvaring.

MASTER BEDROOM
I sista hörnet av lägenheten har vi det lyxiga master bedroom. Storleken gör möjligt till dubbelsäng, förvaring, sittmöbler, skrivbord och annat.
Här får man en känsla av att bo i ett fint hotellrum. Inte nog med det härliga ljusinsläppet med alla fönster utan finns även din helt egna privata balkong.
Stilen är skandinavisk som resten av lägenheten men med en vägg av marroccanskt klinker värmer vi upp känslan och skapar en kombination av skandinaviskt och medelhav - som på hotell!

BALKONG
Stig ut på den mysiga balkongen i söderläge. Här kan du sitta och njuta såväl soliga som regniga dagar tack vara taket över.
På väggen sitter akustikpanel i ljus ek och på golvet ligger en mörk trätrall.

BADRUM
Lägenhetens badrum är också helrenoverat inom närtid. Badrummet bjuder på helkaklade väggar i vitt med klinker i grått utförande på golvet.
Duschhörnan har vikbara väggar i glas och inkluderar även takdusch. Elektrisk handdukstork ingår. En generös kommod erbjuder förvaring och det höga spegelskåpet räcker till flera personer. 2021 installerades en ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare, med vitoljad furubänkskiva över för att knyta ihop stilen.
Tvätta när du inte är hemma och ha allt klart när du kommer hem. Slipp tvättstugan.

Välkommen hem för fredag hela veckan!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 63 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR:
2021 Ombyggnation av hela lägenheten:
- Omgjord planlösning.
- Nytt kök + kapitalvaror.
- Nya golv, lister ytskikt.
- Ny el-dragning, uttag/strömbrytare samt el-central.

2017: Nytt badrum.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan, märkt nr 11.

Enligt föreningens lägenhetsutdrag är bostaden klassad som en tvåa.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-09-01
Energikonsumtion 96 kWh/m2 år.
Primärenergital 79

Ekonomi

Lägenhetsnummer 11
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 3941 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, internet (fiber, 100/100), TV (Paket "lagom") samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 135 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 035 kr
  • Hushållsström: 3 100 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Andel i förening 1,6575%
Andel av årsavgift 2,92651%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-2279
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välskötta Riksbyggens BRF Halmstadshus nr 3 ligger på populära Hemmansplatsen i Halmstad. Föreningen bildades 1958 och består av 28 st bostadsrätter, 18 garage och 4 st lokaler. En av lokalerna hyrs ut till en livsmedelsbutik, i markplan, och genererar extra intäkter till föreningen. Övriga 3 lokaler är upplåtna med bostadsrätt (betalar avgift). Föreningen äger fastigheten Höghuset 2 och föreningens hus uppfördes 1961. Fashastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt kollektivt tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen är en sk. äkta bostadsrättsförening. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje bostadsrätt följer förråd i källarplan. På entréplan finns den nyrenoverade tvättstugan med tillhörande torkrum. Dessutom finns styrelserum som även får nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna. Grönytor att användas fritt i anslutning till föreningens hus med möjlighet till grillplats. På innergården finns även lättillgängligt cykelförråd samt gemensamt soprum.

RENOVERINGAR
I dagsläget finns inga planerade renoveringar. Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs och uppdateras kontinuerligt.
2020: Köpt marken (fastigheten) från kommunen. Målning av tvättstuga samt källare.
Byte av stolar som håller uppe skärmtaket.
2018: Byte till energisnålare lampor.
2017: Fönsterbyte samt plåtarbete. Ny värmeväxlare.
Relining (av avloppstammar) av föreningens tre-rummare, två-rummare vid tidigare tillfälle.
2012 - Hiss

TV & INTERNET
I avgiften ingår internet (Telia, fiber 100/100) samt TV (Telia paket "Lagom").
Önskar högre hastighet eller fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 18 st garage 100kr/mån (separat kö, 3 st 2022-03-31).
Utöver garagen finns 14 st kostnadsfria parkeringar på grusplanen vid garagen.
Föreningen har dessutom 5 st parkeringar som går att hyra för 150kr/mån (separat kö tillämpas, 1 st i kö 2022-03-31). I övrigt fri parkering i närområdet.
12 st parkeringar har föreningen som är gratis, där först till kvarn tillämpas.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE ÄGARFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-03-31: Föreningen anser sig ha god ekonomi. Föreningen höjde avgiften med 2% från 2021-07-01- Avgiften höjdes innan dess med 2% 2020-07-01 i samband med att föreningen köpte marken (fastigheten) från kommunen (tidigare tomträtt).
Äger föreningen marken Ja
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende