VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
HALMSTAD

Hammars Gata 12

Vill du bo i en av Halmstads bästa föreningar så finns nu äntligen möjligheten! En genomgående 3a med mycket ljusinsläpp, helkaklat badrum, rymligt kök med naturlig matplats, två sovrum samt balkong. Den inre reparationsfonden på ca 27500kr blir en perfekt start för den som vill uppdatera bostaden.

Med det optimala läget med närhet till resecentrum, Halmstad högskola samt city kommer du trivas kanon! I den låga avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud), fiber 500/500mbit/s samt bostadsrättstillägg.

Välkommen att boka din personliga visningstid!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 65 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3869 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris 1 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

3:a på centralt läge med balkong!

Planritning

Hammars gata
Hammars gata
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hammars Gata 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 65 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL
En rymlig och inbjudande hall med naturligt ljus som flödar in från flera olika riktningar. I hallen finns generösa möjligheter att hänga av kläder till höger, med en praktisk hatthylla och tillräckligt utrymme för skoställ. Dessutom finns en klädkammare rakt fram i hallen. För de som så önskar, finns möjligheten att öppna upp och göra hallen bredare, vilket några i föreningen redan har gjort. Parkettgolv samt ljusa tapeter.

KÖK
Ett retrokök med skåpsinredning från 50-talet ligger till vänster från hallen. Det sträcker sig längs båda sidor och erbjuder gott om plats för förvaring, matlagning och bakning. Köket är rymligt med möjlighet att placera ett mindre matbord. Vita köksluckor med trädetaljer och komplett utrustning inklusive spis, fläkt, kombinerad kyl och frys, samt rostfri bänk med diskho och blandare.

MATSAL/SOVRUM
Åtkomligt via köket eller vardagsrummet. Tidigare användes detta som matsal men kan likaväl användas som sovrum. Retrotapeter i ljusa färger och plastmatta i grönt på golvet. För den som önskar går det att sätta igen en dörr och endast ha ingång via antingen vardagsrum eller kök.

VARDAGSRUM
Ett stort rum med generöst ljusinsläpp, perfekt för soffgrupp och annat möblemang. Ljusa tapeter på väggarna och parkettgolv på golvet. I rummet går det även att ha matplats för den som önskar. En mindre klädkammare är tillgänglig från vardagsrummet. Utgång till balkongen via altandörren.

SOVRUM
Det andra, större sovrummet nås både via hallen och vardagsrummet, för den som önskar går det att sätta igen en dörr och endast ha en ingång. I sovrummet finns gott om plats för en dubbelsäng, skrivbord och övrigt möblemang. Ljusa tapeter på väggarna och plastmatta på golvet. Möjlighet att skapa en skrivbordshörna, medan den befintliga garderoben är perfekt för kläder och annat.

BADRUM
Åtkomligt via hallen till höger. Helkaklat i ljusa färger och utrustat med handfat, wc, dusch med skjutbara dörrar, handdukstork samt spegelskåp. Till höger i badrummet är det förberett för att kunna ha en tvättmaskin.

BALKONG
Det är en plats där du kan koppla av och ta in sommarens härliga dagar. Tack vare att dörren öppnas inåt, kan du utnyttja hela utrymmet på balkongen.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till bostaden följer ett matkällarförråd, märkt nr 29, Storleken på förrådet är ca 3m2 (information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Till bostaden följer ett större förråd på vinden, märkt 29 samt ett mindre i anslutning till det stora. Storleken på det stora förrådet är ca 9 m2 samt ca 1m2 på det mindre ( information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Balkongen är på ca2,5 m2 ( information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Enligt föreningens register (lägenhetsförteckning) är lägenheten registrerad som en 2:a.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-19
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 29
Pris 1 450 000 kr utgångspris
Avgift 3869 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: Värme, vatten, TV (grundutbud), fiber 500/500mbit/s samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 000 kr

Elen är en uppskattning då ingen har bott i bostaden permanent på länge.

Andel i förening 1,9883%
Andel av årsavgift 1,9883%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (t.ex. föreningens kassa/tillgångar på bankkonton) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). I detta fall har bostadsrätten ingen indirekt nettoskuldsättning (då likvida tillgångar överstiger föreningens skulder). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kapsågen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1586
Äkta/oäkta förening Äkta
Ansvarig lägenhetsregister Lena Eriksson
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Kapsågen ligger på ett utmärkt läge, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Ett stenkast ifrån byggs just nu Halmstads nya resecentrum. Resecentrumet kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och är därmed perfekt för dig som pendlar! Förutom sitt utmärkta läge finns i närområdet flertalet träningsanläggningar, matbutiker, restauranger och frisörsalonger.

Föreningen äger fastigheten Kapsågen 2 och bebyggdes med föreningens hus 1948. Fastigheten har adresserna Hammars gata 10, 10A-C, 12, 14, Enslövsvägen 5-7 samt Repslagaregatan 1. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har två lokaler uthyrda till två olika verksamheter vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren på Hammars Gata 10A.

RENOVERINGAR
Pågående:
Byte av takpapp och pannor på båda huskropparna, i samma veva installeras solceller utmed den längre huskroppen (kommer inte påverka avgiften).

Utförda:
Ladd-stolpar 10 st 2023
Byte av termostater (ventiler) samt justera in värmen 2022
Tvätt av tak och fasader 2021
Källarfönster utbytta 2019
OVK 2019
Miljöhus (2018)
Målning av trapphus och nya säkerhetsdörrar.
Föreningen har sedan tidigare renoverat stammar (slutet av 90-talet), bytt fönster samt renoverat tvättstugan.

TV & BREDBAND
TV och internet ingår i den annonserade avgiften.
TV (fiber-TV, paket BAS, 18st kanaler, från Telenor).
Internet (fiber 500/500 mbits, Telenor)

PARKERING
Föreningen har 39 st parkeringsplatser som går att hyra för 150kr/mån (2023-06-21: minst en plats ledig). Det finns även flertalet parkeringar utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se. Laddstolpar installeras under 2023. Prisuppgifter ej fastställd. Parkeringen betalas direkt till föreningen medans kostnaden för elen betalas till tredje part (leverantören av elen).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-06-21 efter samtal med representant för styrelsen: Föreningen höjde avgiften med 3% från 2023-01-01 (Senaste föreningen höjde avgiften var 2015-01-01). Föreningen har i övrigt god ekonomi och låg skuldsättning. Takbyte inkl. montering av solceller har det tagits höjd för (skall inte påverka avgiften).
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 54
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende