VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Hammars Gata 10B

KOMMMANDE FÖRSÄLJNING - KONTAKTA MARCUS PÅ 070-3350567 FÖR MER INFORMATION.

En halvtrappa upp finns nu denna genomgående och ljusa tvåa till salu i en av Halmstads mest välskötta föreningar. Med ett stilrent kök från Marbodal, kaklat badrum (som erbjuder tvättmöjligheter i kombinerad tvätt/torkt), lättmöblerade rum samt en balkong med sol från strax före lunch till sen eftermiddag gör denna lägenhet helt perfekt. Läget är dessutom optimalt med direkt närhet till resecentrum, Högskolan i Halmstad samt city puls. I närområdet finns dessutom flera matbutiker, träningsanläggningar samt restauranger. Föreningen är ytterst välskött med de flesta stora renoveringarna utförda, samt har en utomordentligt låg belåningsgrad. Månadskostnaden blir tack vare detta låg och i avgiften ingår värme, vatten, TV, internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 50.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3020 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Lågt belånad förening!

Planritning

Hammars gata 10b copy
Hammars gata 10b copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hammars Gata 10B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 50.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3, En halv trappa upp!

HALL
En halv trappa upp välkomnas du av en rymlig hall med plats för att hänga av sig ytterkläder samt ställa undan skorna direkt till vänster. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Tack vare att lägenheten ligger en halv trappa upp är insynen minimal, erbjuder gott ljusinsläpp vilket gör den rymlig. Väggarna är målade i vitt, på golvet ligger ett laminatgolv. I hallen finns även en inbyggd garderob i anslutning till sovrummet. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
I anslutning till hallen når du köket med några lätta steg. Ett modernt och stilfullt kök från Marbodal som renoverats 2012. Köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp med ljusa luckor, samt beslag av borstat stål. Goda arbetsytor erbjuds på arbetsbänk av laminat. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Diverse eluttag finns under köksskåpen. Vid fönstret finns plats för ett matbord för upp till fyra personer. Vid festligare tillfällen finns möjlighet till ett större matbord i vardagsrummet. Väggarna är målade, laminat på golvet. Köket erbjuder: spishäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

SOVRUM
Luftigt sovrum där du enkelt får plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Nuvarande ägare har valt att riva ut de platsbyggda garderoberna för att skapa mer utrymme och försett garderoben med skjutdörr och inredning från KVIK. Burspråket gör att extra mycket ljus tillförs rummet och ger karaktär. Väggarna är målade, laminat på golvet.

BADRUM
Kaklat badrum i med ljust klinker och kakel. Badrummet erbjuder kombinerad tvätt/tork. För dig som även vill nyttja föreningens tvättstuga når du den snabbt och smidigt i källarplan. Nuvarande ägare har fräschat upp badrummet med ny badrumsinredning. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, handdukstork, dusch med glasvägg samt takdusch.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum som inbjuder till möblering efter behov. Här får du enkelt plats med en mat- och soffgrupp om så önskas. Dessutom en större TV samt plats för vitrinskåp. Laminat på golvet och målade väggar.
Härifrån når du även balkongen med sitt utmärkta läge som erbjuder sol från förmiddag till sen eftermiddag. Balkongdörren öppnas inåt i lägenheten vilket gör att balkongen går att utnyttja maximalt. Nuvarande ägare har tillför balkongen trall och platsbyggd bänk.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 50.5 kvm
Byggnadsår 1948
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader RENOVERINGAR
2022:
- Ny kommod, duschvägg inkl taktdusch, wc samt spegelskåp.
2021:
- Renovering garderob med skjutdörr samt inredning. Förberett för att installera belysning.
- Målat om kök, vardagsrum, hall och sovrum. Delvis ny el samt kontaktuttag/strömbrytare.
- Byggt trall och platsbyggd bänk på balkongen.

Utförda av tidigare ägare:
Kök totalrenoverat 2012 Marbodal
Ny belysning under köksskåp (2018)
Målat samt tapetserat sovrum (2018)
Satt in en tvättmaskin samt bytt badrumsskåp (2018)
Nytt kakel kök (2020)

Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd på vinden (märkt nr 44, ca 4 m2) (om förråd nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i källarplan (märkt nr 44, ca 1,5 m2) (om förråd nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong ca 2 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-19
Energikonsumtion 92 kWh/m2 år.
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 44
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 3020 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV, internet (500/500 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,58703%
Andel av årsavgift 1,62039%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (t.ex. föreningens kassa/tillgångar på bankkonton) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). I detta fall har bostadsrätten en indirekt nettoskuldsättning på 0 kr (då likvida tillgångar överstiger föreningens skulder). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kapsågen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1586
Äkta/oäkta förening Äkta
Ansvarig lägenhetsregister Lena Eriksson
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Kapsågen ligger på ett utmärkt läge, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Ett stenkast ifrån byggs just nu Halmstads nya resecentrum. Resecentrumet kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och är därmed perfekt för dig som pendlar! Förutom sitt utmärkta läge finns i närområdet flertalet träningsanläggningar, matbutiker, restauranger och frisörsalonger.

Föreningen äger fastigheten Kapsågen 2 och bebyggdes med föreningens hus 1948. Fastigheten har adresserna Hammars gata 10, 10A-C, 12, 14, Enslövsvägen 5-7 samt Repslagaregatan 1. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har två lokaler uthyrda till två olika verksamheter vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren på Hammars Gata 10A.

RENOVERINGAR
Pågående:
Byte av takpapp och pannor på båda huskropparna, i samma veva installeras solceller utmed den längre huskroppen (kommer inte påverka avgiften).

Utförda:
Ladd-stolpar 10 st 2023
Byte av termostater (ventiler) samt justera in värmen 2022
Tvätt av tak och fasader 2021
Källarfönster utbytta 2019
OVK 2019
Miljöhus (2018)
Målning av trapphus och nya säkerhetsdörrar.
Föreningen har sedan tidigare renoverat stammar (slutet av 90-talet), bytt fönster samt renoverat tvättstugan.

TV & BREDBAND
TV och internet ingår i den annonserade avgiften.
TV (fiber-TV, paket BAS, 18st kanaler, från Telenor).
Internet (fiber 500/500 mbits, Telenor)

PARKERING
Föreningen har 39 st parkeringsplatser som går att hyra för 150kr/mån (2023-06-21: minst en plats ledig). Det finns även flertalet parkeringar utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se. Laddstolpar installeras under 2023. Prisuppgifter ej fastställd. Parkeringen betalas direkt till föreningen medans kostnaden för elen betalas till tredje part (leverantören av elen).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-06-21 efter samtal med representant för styrelsen: Föreningen höjde avgiften med 3% från 2023-01-01 (Senaste föreningen höjde avgiften var 2015-01-01). Föreningen har i övrigt god ekonomi och låg skuldsättning. Takbyte inkl. montering av solceller har det tagits höjd för (skall inte påverka avgiften).
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 54
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende