VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum/öster, Halmstad

Hammars Gata 10B

I en av Halmstads mest välskötta föreningar finner, du en halv trappa upp, denna ljusa och renoverade tvåa med balkong. Här trivs du med renoverat kök (försedd med diskmaskin) och badrum (med tvättmöjligheter), välplanerade ytor samt en mysig balkong med sol från lunch till sen eftermiddag. Med ett strategiskt läge vid Resecentrum når du snabbt din destination med buss eller tåg. För studenten finns Högskolan i Halmstad på kort promenadavstånd, centrum för puls likaså. I närområdet finns flera matbutiker, träningsanläggningar samt restauranger. HSB brf Kapsågen erbjuder flera mervärden såsom låga avgifter, parkeringsmöjlighet samt generös tvättstuga. Dessutom har föreningen en mycket låg belåning, vilket avgiften på endast 2884kr/mån vittnar om. I avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg vilket borgar för en låg månadskostnad. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 50.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2884 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris 1 850 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Hammars Gata 10B copy
Hammars Gata 10B copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hammars Gata 10B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 50.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Halv trappa upp!

HALL
Välkommen in i denna genomgående tvåa på 50,5 m2. Lägenheten har under nuvarande ägares tid genomgått flera renoveringar och är därför i mycket gott skick. Vad sägs om omslipade parkettgolv, kaklat badrum samt upprustning av köket? Direkt innanför dörren finns möjlighet att hänga upp jacka samt ställa undan skorna. Parkett på golvet och väggarna är målade. Tack vare att lägenheten är belägen en trappa upp erhålls maximalt ljusinsläpp och minimalt med insyn. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp med vitlackerade luckor. Under 2021 rustades köket upp med ny arbetsbänk, stänkskydd i vitt utförande, ugn samt spishäll. Vid fönstret kan ett matbord för upp till fyra personer placeras. Vid festligare tillfällen passar det utmärkt att ha ett större matbord i vardagsrummet. Parkett på golvet och målade väggar. Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum som möbleras efter behov. Önskas får du plats med både en större mat- och soffgrupp. Vacker och omslipad parkett på golvet och målade väggar. Härifrån når du även den mysiga balkongen med sol från lunch till sen eftermiddag. Passar utmärkt till vardags, som till fest.

BADRUM
Kaklat badrum med mörkt klinker och kakel. Badrummet renoverades så sent som under 2021. Samtidigt tillfördes även ny wc, kommod, badrumsskåp samt duschvägg. Badrummet är även förberett för att installera en tvättmaskin. Föreningen har en mycket bra tvättstuga i källarplan.

SOVRUM
Sovrummet är luftigt och erbjuder bra förvaring i garderob med skjutdörrar. Burspråket bidrar med karaktär och till maximalt ljusinsläpp. I rummet får du med lätthet plats med en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, eller enkelsäng samt skrivbord. Dessutom finns plats för mer förvaring om så önskas i form av en byrå. Laminat på golvet, målade väggar.

Välkommen till denna centrala tvåa i en av Halmstads mest välskötta föreningar!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 50.5 kvm
Byggnadsår 1948
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader RENOVERINGAR
Renovering av badrum (2021) med nytt klinker och kakel, porslin samt duschvägg.
Renovering av kök (2021) i form av nytt kakel, bänkskiva, ugn samt spishäll.
Slipat om golv i hall, kök och vardagsrum (2019).
Målat om hallen (2019).

Tidigare ägare
Lackerat luckorna (2018)

Till lägenheten följer ett förråd på vinden samt ett mindre matkällare (märkt nr 43).

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-19
Energikonsumtion 92 kWh/m2 år.
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 43
Pris 1 850 000 kr utgångspris
Avgift 2884 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 3 900 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,56129%
Andel av årsavgift 1,59411%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (t.ex. föreningens kassa/tillgångar på bankkonton) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). I detta fall har bostadsrätten en indirekt nettotillgång (då likvida tillgångar överstiger föreningens skulder). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kapsågen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1586
Äkta/oäkta förening Äkta
Ansvarig lägenhetsregister Lena Eriksson
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Kapsågen ligger på ett utmärkt läge, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Ett stenkast ifrån byggs just nu Halmstads nya resecentrum. Resecentrumet kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och är därmed perfekt för dig som pendlar! Förutom sitt utmärkta läge finns i närområdet flertalet träningsanläggningar, matbutiker, restauranger och frisörsalonger.

Föreningen äger fastigheten Kapsågen 2 och bebyggdes med föreningens hus 1948. Fastigheten har adresserna Hammars gata 10, 10A-C, 12, 14, Enslövsvägen 5-7 samt Repslagaregatan 1. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har två lokaler uthyrda till två olika verksamheter vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren på Hammars Gata 10A.

RENOVERINGAR
Kommande:
Byte av termostater (ventiler) samt justera in värmen. Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
Tvätt av tak och fasader 2021
Källarfönster utbytta 2019
OVK 2019
Miljöhus (2018)
Målning av trapphus och nya säkerhetsdörrar.
Föreningen har sedan tidigare renoverat stammar (slutet av 90-talet), bytt fönster samt renoverat tvättstugan.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud) genom Telenor ingår i månadsavgiften.
Abonnemang för bredband (fiber) via Telenor tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

PARKERING
Föreningen har 39 st parkeringsplatser som går att hyra för 150kr/mån (Till dessa är det separat kö). Det finns även flertalet parkeringar utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-08-23 efter samtal med representant för styrelsen: I dagsläget förs inga diskussioner om att höja avgiften. Ev 2-3% under 2023. Senaste föreningen höjde avgiften var 2015-01-01.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 54
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Centrala Öster Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och snart även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knytpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende