VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Söndrum, Halmstad

Hambovägen 18

Bekymmersfritt och attraktivt radhus i bostadsrättsform i barnvänliga Söndrums-Kyrkby. Här kommer du trivas med tre sovrum och två helkaklade badrum, i välskött och familjär förening. Njuter gör du på trallen med bästa solläge! Fördelen med bostadsrätt är flera, och du slipper bl.a. dyra kostnader för lagfart och pantbrev. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 104 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5813 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 2007
Pris 3 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Radhus i bostadsrättsform!

Planritning

Hambovägen 18
Hambovägen 18
Hambovägen 18 entre
Hambovägen 18 entre
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hambovägen 18

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 104 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 1

Parkera bilen precis utanför dörren och ta några kliv in till detta trivsamma radhus! Precis utanför dörren finns en mysig stensatt uteplats samt en liten häck.

HALL
Välkomnande hall med klinker på golvet. Det finns möjlighet till att hänga undan jackan och ställa undan skorna på vänster sida. Rakt fram finns det trevliga köket, till vänster vardagsrummet samt till höger ett av de två badrummen. Under trappan finns ett utrymme till förvaring. Bostadens nedre plan värms upp helt och hållet med hjälp av vattenburen golvvärme vilket bidrar till maximal komfort. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Det trivsamma badrummet erbjuder tvättmöjligheter med nyare tvättmaskin (2020) och torktumlare (2020). På golvet ligger det en klinker och väggarna är kaklade. Över tvättmaskin och torktumlare sitter en praktisk arbetsbänk samt ett skåp till förvaring. Badrummet har dessutom vattenburen golvvärme. Utrustning: wc, handfat, spegelskåp samt dusch.

KÖK
Det trevliga köket har lackerade luckor (2023) i ljusgrått luckor med beslag i mattsvart utförande. Det erbjuds rikligt med förvaring i flera under- och överskåp. Kapitalvarorna är av rostfritt stål. Arbetsbänken är en granitskiva som övergår till en rostfri ho från IFÖ. Du får enkelt plats med ett större matbord eller kanske en köksö? Köket är utrustat med: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn diskmaskin , kyl (2023), frys (2023) samt inbyggd micro. Klinker på golvet och målade väggar.

Via köket finns utgången till den underbara uteplatsen.

UTEPLATS
Uteplatsen är idag försedd med trall. Här kan du njuta av solen i stort sett hela dagen, från morgon till kväll. Härifrån når du även förrådet.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Här får du plats med en större soffgrupp och matgrupp om så önskas. Parkett (2023) på golvet och målade väggar.

ÖVRE PLAN
På övre plan finns de tre välplanerade sovrummen. Samtliga rum har tapetserade och målade väggar samt parkettgolv.
Det finns dessutom en rejäl klädkammare till förvaring av diverse saker. Badrummet har grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp samt badkar.

Välkommen hem till ett bekymmersfritt boende!

Byggnad

Typ av byggnad 2-plans radhus
Boarea 104 kvm
Byggnadsår 2007
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme (entréplan) samt radiatorer (övre plan)
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd ca 5 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2023-07-17
Energikonsumtion 83 kWh/m2 år.
Primärenergital 70

Ekonomi

Lägenhetsnummer 9
Pris 3 295 000 kr utgångspris
Avgift 5813 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. sophämtning och TV (basutbud). Värme, vatten samt hushållsel debiteras separat. Se driftskostnader.
Elförbrukning 5 079 kWh/år
Driftkostnad 21 277 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 6 464 kr
  • Vatten/avlopp: 2 676 kr
  • Försäkring: 2 150 kr
  • Hushållsström: 9 287 kr
  • Övrigt: 700 kr

Driftkostnaden kan variera beroende på avtal och den förbrukning du har. Föreningen debiterar varje medlem i efterhand för den verkliga förbrukningen av uppvärmning, vatten och varmvatten per månad. Annonserad kostnad är ägarens faktiska kostnad för juni 2022 - maj 2023. Utöver tillkommer 700 kr (Övrigt) för nya filter till ventilationen per byte (en gång per år). Fråga ansvarig mäklare för mer information.

Andel i förening 5,26316%
Andel av årsavgift 5,26%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 840 241 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Söndrums Kyrkby
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-8497
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Söndrums Kyrkby är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007. Föreningen äger fastigheten Bergsgård 1:170 och består av 19 st radhus fördelade på 5 stycken huskroppar. Föreningen har två mysiga innergårdar för lek och kreation. Det finns även cykelförråd samt miljöhus. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och inkluderar även ansvarsförsäkring för föreningens styrelse samt kollektivt bostadsrättstillägg. Föreningen har en redskapsbod med diverse verktyg samt gräsklippare att låna. Föreningen har även en egen Facebook-sida samt en egen hemsida: http://brfsondrumskyrkby.bostadsratterna.se.

UPPVÄRMNING & VENTILATION
Individuell mätning av värme, tappkallvatten och tappvarmvatten avläses 5 ggr/år och debiteras medlemmar i efterhand. För se verklig förbrukning för just denna lägenhet se driftkostnad. Fråga gärna ansvarig mäklare för mer information. Filterbyte sker preliminärt en gång per år där föreningen beställer och delar ut filter. Medlemmen debiteras filterkostnaden på ca 700 kr/byte.

RENOVERINGAR
Under 2024/2025 måla om fasaderna. I övrigt inget planerat förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
2021:
- Ev. byte av FTX aggregat.
- Bättringsmålning av fönster m.m.

Utförda renoveringar samt underhåll
2020:
-Ny belysning på innergårdarna (lekplatserna).
2019:
- Översyn av vindsluckor för att minska värmeläckage och risk för fuktproblem på vindar.
- Översyn tak, hängrännor, ventilationshuvar och intagsgaller.
- Ev. Flytspackling golv i värmeskåp för förbättrad avrinning.

2018:
- Batteribyte i lägenheters tappvattenmätare och värmemätare.
- Byte av fiberdosa till tjänstefördelare med fiberanslutning.
- Byte av elanslutna brandvarnare i lägenheter.
- Byte av fönsterkassetter med oljig hinna, via garanti.
- Nya väggupp samt några nya bänkar och bord på området.

2017:
-Installation av smutsavskiljare och undertrycksavgasare i undercentral.
-Ytterbelysning ombyggd till LED för bättre ljusstyrka och lägre driftkostnad.
-Dagvattenbrunnar och dränledningar spolade och rensade.

2016:
- Dammsugning av ventilationskanaler och injustering, ovk.
- Målningsarbete av fasader, dörrar och fönster.

2015:
-Gångjärnsbyte på samtliga fönster, 2015-2016.
- Expansionskärls- och VVC-pumpbyte i undercentralen.

2014:
-Taktvätt
-Avloppsspolning

TV & Internet
Grundutbud (gratiskanaler) via Boxer ingår i månadsavgiften. Utökat kanalutbud bekostas av boende.
Varje radhus är anslutet med fiber till Halmstads stadsnät där abonnemang kan tecknas. Hastigheten till lägenheterna är 1 Gbit/s vilket begränsas av att BRF:s inkommande fiber till alla lägenheter i dagsläget är 1 Gbit/s.

PARKERING
Precis utanför husknuten har man sin egen parkeringsplats, utöver detta har föreningen flertalet avgiftsfria parkeringsplatser.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE ÄGARFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2023-11-07: Föreningen anser sig ha god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen höjde avgiften med ca 10% 2023-01-01 för ta höjd för ökade räntekostnader.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Söndrum ligger centralt mellan Halmstad city och Tylösand. Här är det faktiskt nära till allt. Det är lika långt till det Halmstads största handelsområde Flygstadens köpcenter som till stranden i Grötvik och det är cykelavstånd till såväl Tylösand som till city. Servicenivån är hög med vårdcentral, apotek, förskola och skolor i närområdet. Vill man inte ta sig till Flygstaden så finns livsmedelsbutik mm på nära håll. För att motionera så ligger det fotbollsplaner, ridskola, idrottshall för tennis, badminton och squash alldeles i närheten. Naturen når man bekvämt med cykel eller en promenad. Prins Bertils stig är en mycket uppskattad led som tar en längs med Halmstads vackra kustlinje från strand till strand. Det tar inte många minuter innan man når båthamnen i Grötvik och Eketånga naturreservat. Här passerar man det spektakulära stenbrottet för att sedan fortsätta ut mot Tylösand med golfbana, hotellet och en av Sveriges finaste stränder.

Övrigt

Förskola:

Vitsippans förskola, Bäckagårds förskola, Trollbergets förskola, Lillteknis, Ekbackens Montessoriförskola, Eketånga montessoriförskola (privat), Montessoriförskolan Villa Eken, Bergsgårds förskola, Kaninens förskola, Bäckagårds förskola.

Skola:

Klockagårdsskolan, Åk F-5.
Jutarumsskolan, Åk F-5.
Bäckagårdsskolan, Åk F-5.
Söndrumsskolan, Åk 6-9.
Eketånga Montessoriskola, Åk 6-9 (privat).

Räkna på ditt nya boende