VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sofieberg, Halmstad

Frökentorpsvägen 51

På lugna och populära Frökentorpsvägen finns nu möjligheten till att förvärva denna trevliga tvåa med egen uteplats i utmärkt solläge! Här bor du med modern planlösning, luftigt sovrum med generös klädkammare samt badrum som erbjuder tvättmöjligheter. Föreningen är stabil och har god ekonomi. Förutom att värme och vatten ingår i avgiften, inkluderas även TV (grundutbud), Internet (fiber,250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt en egen parkeringsplats för endast 3851 kr/månaden. Att bo på Frökentorpsvägen innebär att du bor i familjärt villakvarter, med stadens puls inom loppen av 10 minuter. I närområdet erbjuds god service i form av busshållplats, närlivs, matbutik samt träningsanläggningar. Super! Varmt välkommen på din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 52 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3851 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 2012
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Solig uteplats!

Planritning

Frökentorpsvägen 51 copy
Frökentorpsvägen 51 copy

Frökentorpsvägen 51 copy
Frökentorpsvägen 51 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Frökentorpsvägen 51

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 52 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2, Markplan!

HALL
Välkommen in till denna trevliga tvåa i markplan. Det är enbart några fåtal steg från parkeringsplatsen till lägenhetsdörren, som försetts med Yale-doorman. Direkt på höger sida kan jacka samt skor ställas undan. Hela lägenheten har ett enhetligt golv och målade väggar i vitt utförande (som målades om 2019). Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Fräsch badrum med våtrumsmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel, dusch, tvättmaskin samt torktumlare.

KÖK/VARDAGSRUM
Med en öppen planlösning ligger kök och vardagsrum. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i flera under- och överskåp. Köket har lackerade luckor (2021) i blå ton. Arbetsbänken erbjuder goda arbetsytor, ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Ett större matbord placeras med fördel vid fönstret. Utrustning. spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Vardagsrumsdelen möbleras efter behov och du får lätt plats med en större soffgrupp. Härifrån når du den trevliga uteplatsen!

SOVRUM
Luftigt sovrum som möbleras efter behov. Du får plats med en större säng samt ytterligare förvaring, ifall den väl tilltagna garderoben inte är tillräcklig.

UTEPLATS
I soligt läge finns uteplatsen med trätrall. Här kan du fånga solens strålar under stor del utav dagen dag varse sitt söderläge. Perfekt för både en matgrupp och loungehörna. Fram med grillen!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 52 kvm
Byggnadsår 2012
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Uteplats i anslutning till lägenheten (trädäck samt liten grästäppa, ca 30 m2, marken nyttjas med allmännyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram).

Förråd ca 6 m2 och parkeringsplats (om förråd och parkeringsplats nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Bredband Ingår i avgiften.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2024-04-22
Energikonsumtion 110 kWh/m2 år.
Primärenergital 86

Ekonomi

Lägenhetsnummer 9
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 3851 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber 250/250 mbits), bostadsrättstillägg och numrerad parkeringsplats.
Driftkostnad 7 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,7%
Andel av årsavgift 1,7%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 359 273 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen (2022)

Förening

Föreningsnamn Brf BoKlok Sofieberg
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769623-5295
Hemsida www.bokloksofieberg.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf BoKlok Sofieberg ligger på omåttligt populära och barnvänliga Sofieberg. Ett stenkast ifrån föreningen finns flertalet förskolor, skolor och närlivs. Området är fullt med barnfamiljer. Stadskärnan nås snabbt och enkelt med både buss, cykel eller till fots. Föreningen äger fastigheten Medaljen 24 och föreningens hus bebyggdes 2011 och stod klar för inflyttning under juni 2012. Föreningen består av 8 st bostadshus med 6 st lägenheter i varje huskropp, totalt 48 st bostadsrätter. Föreningens fastigheter är försäkrade i Trygg-Hansa.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På varje gårdsplan finns det plats för lek och kreation. Innergårdarna är lummiga och hemtrevliga. Det finns en gemensam redskapsbod på varje innergård. Stort miljöhus för källsortering. Gräsmattan runt huskroppen sköts av de boende. Vissa hus har valt att gemensamt köpa en robotgräsklippare.

RENOVERINGAR
Föreningen har inga större planerade renoveringar eller investeringar framför sig förutom sedvanligt underhåll. Reparationer har utförts i normal omfattning och garantiarbeten har utförts.
Kommande: Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
2023 - Laddstolpar, Ommålning av hus A, B, C och E samt förråden.
2022 - Ommålning av hus F, G, H och D samt förråd och soprum.
2022 . Yale-doorman.
2019 - OVK besiktning, radonmätning, rengöring av luftfilter. upprättande av underhållsplan.
2018 - Målningsarbeten
2017 - Föreningen har färdigställt gång- och cykelbana, grusat innergårdar samt oljat balkonger, altaner och trappor.

PARKERING
Numrerad parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Fråga ansvarig mäklare för mer information. Behövs inga tillstånd för numrerad p-plats, men 8st gästparkeringar samt tillgänglighetsparkering kräver p-tillstånd.

TV & INTERNET
TV via fiber (Telia, paket mellan) och internet via fiber (Telia, 250/250 mbits) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

FÖRSÄKRING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2024-05-03): I dagsläget finns inga planer på att höja avgiften. Föreningen har gjort två justeringar för anpassa sig efter det nya ränteläget.
Föreningen valde att höja avgiften med ca 14% 2024-01-01.
Föreningen valde att höja avgiften med 5 % 2023-01-01.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Uteplats Trädäck samt liten grästäppa, ca 30 m2, marken nyttjas med allmännyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Dokument

Området

Sofieberg Kärleken är en av Halmstads äldsta och ”käraste” stadsdelar som till idag har utvidgats med områdena Norra Utmarken och Sofieberg. En av områdets stora fördelar är den härliga landetkänslan som finns här, endast 3 km från city. Tack vare områdets utveckling erbjuds idag en stor variation av boende. Här kan man lätt hitta sitt eget drömboende i såväl charmiga hus från tidigt 1900-tal som nyproducerade enplansvillor, radhus, hyreslägenheter eller ett hus från 1970 med utvecklingspotential. Sofiebergsområdet etablerades runt millenniumskiftet på rullstensåsens rygg. Här finns både villor och bostadsrätter omgärdat av ett öppet landskap med fält, ängar och skog. En kort promenad bort ligger välbesökta Galgbergets friluftsområde med vackra promenadstigar, elljusspår samt utegym. Fotbollsklubben IF Centern sysselsätter många av området ungdomar och både den fina anläggningen, de engagerade föräldrarna och det faktum att Fredrik Ljungberg en gång spelade för klubben har skapat en härlig vi-känsla i området. Området har bra kommunikationer. City nås med bil på 5 minuter medan cykel kräver ytterligare en liten stund. Bussen går ofta och man når city på 10 minuter. E6 nås med bil på 3 minuter. Samtliga förskolor och skolor ligger på nära håll som nås med gång och cykelbana så att barnen själva kan ta sig dit. Området har en bra servicenivå med vårdcentral, äldreboende, plantskola, handelsträdgård, livsmedelsbutik och pizzerior.

Räkna på ditt nya boende