VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, HALMSTAD

Flygaregatan 7

Här har ni den perfekta lägenheten på ett centralt läge i Halmstad city! Perfekt som studentboende, första bostad eller för dig som behöver en övernattningslägenhet! Med en takhöjd på hela 2,80 samt en bra planlösning så känns den extra rymlig och de stora fönsterna ger ett härligt ljusinflöde. Den smarta planlösningen gör att man lätt får plats med allt man behöver och vill ha. Tack vare takhöjden går det även att utnyttja och ha en våningssäng med extra förvaring under. Lägenheten har ett fräscht och helkaklat badrum, en bra förvaring i hallen och helt insynsskyddad då den ligger högst upp i huset.

Med gångavstånd till Halmstad City och en kort cykeltur till Halmstad Högskola gör det denna lägenhet perfekt för många. I avgiften på 2393 kr ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, TV (grundutbud) samt internet (100/100 mbits).

Välkommen att boka in din privata visningstid redan idag.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 22 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2393 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1944
Pris 1 095 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Kvadratsmart i city!

Flygaregatan 7 copy
Flygaregatan 7 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygaregatan 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 22 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL
Välkomna in i denna ljusa och trevliga lägenhet. I hallen som är kvadratsmart har man plats för avhängning av jacka rakt fram och även plats för att kunna ställa av sig skorna. Direkt till höger finns även en praktisk klädkammare, som rymmer mycket tack vare takhöjden och inredningen med hyllor samt klädstång.

VARDAGSRUM/SOVRUM
En öppen planlösning mellan kök, vardagsrum samt sovrum gör att dessa kvadratmetrar känns större. Med takhöjden på 2,80 meter så känns lägenheten extra rymlig samt luftig. Perfekt blir också att man lätt kan bygga på höjden för att skapa ytterligare förvaring att ha under sängen eller kunna ha ett skrivbord under för den som hellre vill ha det. Med ett högt läge högst upp i huset har du ett lugnt och insynsskyddat läge. Med djupa fönsterbänkar i sten så kan du verkligen utnyttja alla ytor i lägenheten optimalt. På golvet ligger ett fint parkettgolv i fiskbensmönster och väggarna är målade i vitt. Planlösningen är perfekt för att kunna ha en större säng, soffa samt ytterligare möblemang som nuvarande ägare har valt att ha det.

KÖK
En öppen planlösning gör att det kompakta köket känns rymligt. I köket finns en grå laminatskiva som praktisk arbetsbänk, stänkskydd i ljust kakel, skåpsinredning i vitt samt grått klinker på golvet. Utrustat med: fläkt, 2 kokplattor, diskho med blandare samt en kyl med frysfack.

KLÄDKAMMARE
I hallen direkt in till höger finns denna praktiska förvaring. Här finns skohylla, klädstång, 2 hyllor samt krokar för smidig upphängning på vardera sida. Här går det även att ha ytterligare hyllor tack vare att det även här är högt i taket. På golvet ligger en ljus plastmatta och väggarna är målade i vitt.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljusa färger där man tagit tillvara på alla kvadratmetrar genom att ha duschen i ett utrymme till höger i badrummet. På väggarna sitter ett kakel i vitt med inslag av gråa plattor. På golvet ligger ett klinker i ljusgrått. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 22 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster 2 +1 glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-06-15
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7-1201
Pris 1 095 000 kr som utgångspris
Avgift 2393 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: Värme, vatten, TV, bostadsrättstillägg samt fiber (100/100 mbits).
Elförbrukning 457 kWh/år
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,3822%
Andel av årsavgift 2,83%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 266 374 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Byggmästaren 20
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-4079
Gatuadress Flygaregatan 7
Postnummer 30238
Ort Halmstad
Epostadress brfbyggm20@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENING
Föreningen ombildades till bostadsrätter under 2018. Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 20 och föreningens hus uppfördes 1944. Föreningen består av totalt 27 st lägenheter, 23 st upplåtna med bostadsrätt 4 st upplåtna med hyresrätt. När hyresgästen flyttar ut därifrån säljs de på en öppen marknad och pengarna tillfaller föreningen. Föreningen har avtal med PART fastighetsförvaltning om både teknisk och ekonomisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns en stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare, mangelrum, torkrum samt cykelrum. Till bostaden följer ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i källarplan. Föreningen förfogar även över en mysig trädgård som kan nyttjas fritt av medlemmarna.

RENOVERINGAR

Kommande:
2023: Relining stammar.

Utförda:
2019 - Renoverat trapphus, nya säkerhetsdörrar samt nytt tagg-system (entrédörrar). Kodport till entrédörrar.
2011 - Takomläggning
2002 - Delvis stambytt. Renovering av kök samt badrum
1997-1998 - Om-putsning av fasader, balkongrenovering samt fönsterbyte.
1996 - Renovering av tvättstuga.

TV & INTERNET
I avgiften ingår fiber (TV paket "bas" och Internet 100/100 mbits) från Telia.

PARKERING
Parkering kan göras utmed vägen samt i närområdet, i vissa fall mot betalning. Boendeparkering tillämpas, läs mer på www.halmstad.se

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-01-19: Efter samtal med föreningens ordförande. Inga beslutade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 27
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende