Visningar

Centrum, Halmstad

Flygaregatan 3

Denna ljusa och välskötta gavellägenhet med balkong, ett stenkast från stadens puls, söker nu ny ägare. Bostadens yta fördelar sig över 57 m2 med vacker välbevarad fiskbensparkett, fräscht kök samt helkaklat badrum. Föreningen har flera mervärden som generösa förråd, fräsch tvättstuga och mysig innergård med möjlighet till socialt umgänge. Bor gör du på ett mycket bra läge med direkt närhet till stadens puls med sitt utbud av caféer, restauranger och shopping. Inom loppet av några minuter med cykel når du även havet för salta bad, Prins Bertils stig eller Galgberget med sina trevliga motionsslingor. Varför inte en tripp till Söderpiren? I den låga avgiften på 3462 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Fiber (100/100mbits) samt bostadsrättstillägg. Vi ses på visningen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 57 kvm
Avgift 3462 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1944
Pris 1 750 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus och välskött gavellägenhet!

Planritning

Flygaregatan 3 copy
Flygaregatan 3 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygaregatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Via det nyrenoverade trapphuset når du två trappor upp denna ljusa och fräscha gavellägenhet.

HALL
Välkomnande hall med en vacker fiskbensparkett på golvet, som följer med in i vardagsrum och sovrum. Direkt på vänster sida kan jacka samt skor ställas undan. Några kliv in i bostaden finns en rymlig klädkammare - perfekt till förvaring! Hallen binder samman bostadens samtliga rum med badrum på höger sida, köket direkt till vänster, vardagsrum och sovrum några kliv in. Tack vare att lägenheten är belägen på en gavel har bostaden ett extra fönster som ger ljus in i vardagsrummet och vidare in i hallen något som gör den ljus och luftig. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Det stilrena badrummet har grått klinker på golvet och ljust kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp samt dusch med vikbara dörrar av glas.

KÖK
Det fräscha köket har ljusa köksluckor och erbjuder gott om förvaring i flera under- , överskåp samt städskåp/skafferi. Arbetsbänken är av laminat och rostfri ho. Det finns ett kakel som stänkskydd mellan arbetsbänken och överskåpen. Utmed långsidan kan ett mindre matbord placeras eller kanske bord med barstolar? Vid festligare måltider kan med fördel ett större bord placeras vid gavelfönstret i vardagsrummet. Utrustning: spis, spisfläkt samt kombinerad kyl/frys. Målade väggar i vitt utförande, laminat på golvet.

VARDAGSRUMMET
Det luftiga vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Fönster erbjuder utsikt och ljusinsläpp ifrån två väderstreck. Väggarna är målade i vitt och den vackra fiskbensparketten har varsamt blivit omhändertagen med åren och är i utmärkt skick för sin ålder. Du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp. Dessutom når du härifrån den mysiga balkongen med sol fram till eftermiddagen.

SOVRUM
Sovrummet erbjuder möblering efter behov och ett fönster sprider ljus in i rummet. En garderob erbjuder förvaring. Önskas mer förvaring kan detta smidigt tillföras. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt utförande.
Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2020 - Målat om hela lägenheten. Duschväggar.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett större förråd på vinden samt ett matkällarförråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-06-15
Energikonsumtion 130 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1101
Pris 1 750 000 kr utgångspris
Avgift 3462 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV, Fiber (100/100 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 100 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,3596%
Andel av årsavgift 5,18%

Förening

Föreningsnamn Brf Byggmästaren 20
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-4079
Gatuadress Flygaregatan 7
Postnummer 30238
Ort Halmstad
Epostadress brfbyggm20@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENING
Föreningen ombildades till bostadsrätter under 2018. Föreningen äger fastigheten Byggmästaren 20 och föreningens hus uppfördes 1944. Föreningen består av totalt 27 st lägenheter, 23 st upplåtna med bostadsrätt 4 st upplåtna med hyresrätt. När hyresgästen flyttar ut därifrån säljs de på en öppen marknad och pengarna tillfaller föreningen. Föreningen har avtal med PART fastighetsförvaltning om både teknisk och ekonomisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns en stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare, mangelrum, torkrum samt cykelrum. Till bostaden följer ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i källarplan. Föreningen förfogar även över en mysig trädgård som kan nyttjas fritt av medlemmarna.

RENOVERINGAR

Kommande:
Se över trädgården (eventuellt 2022).
Relining stammar (på offert).

Utförda:
2019 - Renoverat trapphus, nya säkerhetsdörrar samt nytt tagg-system (entrédörrar). Kodport till entrédörrar.
2011 - Takomläggning
2002 - Delvis stambytt. Renovering av kök samt badrum
1997-1998 - Om-putsning av fasader, balkongrenovering samt fönsterbyte.
1996 - Renovering av tvättstuga.

TV & INTERNET
I avgiften ingår fiber (TV paket "bas" och Internet 100/100 mbits) från Telia.

PARKERING
Parkering kan göras utmed vägen samt i närområdet, i vissa fall mot betalning. Boendeparkering tillämpas, läs mer på www.halmstad.se

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-08-04: Efter samtal med föreningens ordförande. Inga beslutade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 27
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende