VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum, Halmstad

Esaias Thoréns Gata 1 - ACCEPTERAT PRIS

På populära Nissastrand finns denna rymliga trea på hela 89 m2 och sina underbara balkong i soligt sydvästligt läge! Bostaden erbjuder förutom två sovrum även helkaklat badrum, gästtoalett, en modern och öppen planlösning samt mycket generösa förvaringslösningar. Tack vare att balkongen är L-formad kan du njuta av sol eller skugga under stora delar av dagen och den trevlig vy mot Nissan och omgivningens grönskande innergårdar. Att bo på Nissastrand innebär att allt du behöver finns med en kort promenad. I närområdet finns flera matbutiker, träningsanläggningar, trevliga promenadstråk samt hela citys utbud av restauranger och shopping.

Brf Henrik är en stabil förening med god ekonomi och i månadsavgiften om 5711 kr ingår värme, vatten samt bostadsrättstillägg. Därutöver har föreningen upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 309 kr för TV (paket lagom) samt Internet (fiber 250/250 mbits), vilket är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Möjlighet finns till parkering i garage! Skynda innan någon annan hinner före. Vi ses på visningen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 89 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5711 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2008
Pris 3 395 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Esaias Thoréns gata 1 copy
Esaias Thoréns gata 1 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Esaias Thoréns Gata 1 - ACCEPTERAT PRIS

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 89 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Via hiss når du denna ljusa och rymliga trea. Hallen är välkomnande med möjlighet att hänga undan jacka samt ställa undan skorna på höger sida i garderob med skjutbara dörrar. Hallen har parkett på golvet och målade väggar. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Det första av två sovrum ligger rakt fram från hallen. Ett rymligt rum som passar utmärkt till både kontors-, gäst- eller tonårsrum. Fönster sprider ljus och erbjuder vy mot föreningens innergård. Parkett på golvet och målade väggar.

GÄSTTOALETT
I anslutning till entrén finns även den praktiska gästtoaletten. Klinker på golvet och målade väggar. Utrustning: wc, kommod samt spegelskåp.

KÖK/VARDAGRSUM
Med en öppen planlösning finns det luftiga köket och vardagsrummet. De stora fönsterpartierna ger härligt ljusinsläpp och rymd åt ytorna. Köket är L-format och erbjuder bra förvaring i flera under- samt överskåp. Arbetsbänken är av laminat och ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Överskåpen har även försetts med LED-skenor för få bra arbetsbelysning. Ett större matbord kan med fördel placeras vid fönsterpartierna. Önskar du ytterligare förvaring kan köket avgränsas mot vardagsrummet med t.ex. en portabel köksö. Utrustning: spishäll, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, kyl samt frys.

Vardagsrumsdelen möbleras efter önskemål och du får plats med en större soffgrupp om så önskas. Väggarna är vitmålade och bär fondtapet. Parkett på golvet.

Det är även via vardagsrummet du når den stora balkongen i sydvästligt läge. Här kan du få plats med både lounge- samt matgrupp. Tack vare balkongens läge kan du njuta av sol från lunch till kväll. Vy mot Nissan och föreningens grönskande innergård.

SOVRUM
Sovrummet möbleras efter behov och du får enkelt plats med en större säng med tillhörande nattduksbord. Gott om förvaring erbjuds i garderober bakom skjutbara dörrar. Mitt emot badrummet, innan sovrummet, finns ytterligare förvaring i garderober med skjutdörrar. Totalt sett ger detta mycket goda förvaringsmöjligheter! Fönster i rummet ger ljus, men minimal insyn. Parkett på golvet och målade väggar.

BADRUM
Det helkaklade badrummet har mörk klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, badkar, tvättmaskin samt torktumlare. En arbetsbänk har monterats över maskinerna för avlastning. Önskas duschväggar istället för badkar finns det möjlighet att installera detta igen.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 89 kvm
Byggnadsår 2008
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader FÖRRÅD
Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-07-05
Energikonsumtion 120 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 74
Pris 3 395 000 kr Accepterat pris
Avgift 5711 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 9 308 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 3 850 kr
  • Övrigt: 3 708 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och det avtal du väljer. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som föreningen tar ut varje månad för TV och Internet. Föreningen har upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 309 kr för bredband (250/250 mbits) samt TV (faktureras tillsammans med månadsavgiften) som varje medlem har tillgång till.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,2091%
Andel av årsavgift 1,2084%

Förening

Föreningsnamn Brf Henrik
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769613-8754
Gatuadress Westerbergs gata 7
Postnummer 30226
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Henrik är en äkta bostadsrättsförening och ligger på Nissastrand i centrala Halmstad. Föreningen hus uppfördes 2008 och består av tre huskroppar med totalt 79 st bostadsrätter samt tre lokaler (med hyresrätt). Lokalerna är i dagsläget uthyrda till en Hälsostudio samt frisör. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Halland och inkluderar styrelseansvar samt kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje bostad följer ett förråd i källarplan. Cykelförråd i källarplan. Föreningen har dessutom ett gästlägenhet (sovrum, vardagsrum, badrum samt pentry) som kan hyras utav medlemmarna mot en kostnad av 225kr/natten. Föreningen lånar även ut ett partytält med tillhörande bänkar och bord för festliga tillfälle som kan användas på innergårdens gräsmatta.

RENOVERINGAR
Föreningen har inget planerat förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har en underhållsplan (kommande 30 åren) som uppdateras löpande.
Utförda renoveringar:
2021 - Installation av elstolpar.
2020 - Vattentätning i b-huset. Behandling av samtliga fasader. Genomgång av OVK samt byte av elementfilter. Uppfräschning av gästrummet på Esaias Thoréns gata 1.
2019 - Frånluftsåtervinningsanläggning.

PARKERING
Föreningen har 82 st garageplatser (1 st i kö i 2022-06-08) mot en kostnad av 500 kr/månaden, varav 6 st med laddstolpar (elen köps in separat). I övrigt parkering utmed vägen i närområdet eller parkeringshuset Gamle Tull. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV (Lagom) och internet (fiber 250/250 mbits) från Telia. Önskas fler TV-kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2022-06-08: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen höjde avgiften 2022-01-01 med 2 %. Föreningen har under 2021 bundit om räntan på ett lån till en lägre och fördelaktigare ränta. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi och försöker amortera så mycket som är möjligt på föreningens lån.

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende