Visningar

Boka visning
  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Enslövsvägen 17B

Återigen har vi fått förtroendet att förmedla en av bostäderna i välskötta HSB:s brf Kompassen. Här erbjuds en yteffektiv tvåa om 51 m2 med fräscht kök, helkaklat badrum samt en underbar balkong där solen kan njutas från lunch till senare kväll. Bostaden är två trappor upp, varför den nås med lätta steg! Att nämna är att HSB:s brf Kompassen är en av Halmstads mest välskötta föreningar (som från och med i år inte har några banklån) med mervärden som fräsch tvättstuga och gym, en låg avgift (3818kr /mån) där värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber 100/100 mbits) och bostadsrättstillägg ingår. Sa jag att det finns en modern övernattningslägenhet för långväga gäster? Vill du också bo såhär bra som nuvarande ägare gjort, då bokar du in dig på din personliga visningstid så är första steget taget för att denna bostad ska bli just din.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 51 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3818 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1944
Pris 1 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

En av Halmstads mest välskötta föreningar - Skuldfri!

Planritning

Enslövsvägen 17B copy
Enslövsvägen 17B copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Enslövsvägen 17B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 51 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

HALL
Välkommen in till denna trevliga lägenhet på andra våningsplan. Bostaden är belägen i Halmstads kanske mest välskötta förening. Du välkomnas av trevliga gemensamma grönytor, med möjlighet till parkering av cykel. Hallen fungerar som ett nav och binder ihop bostadens samtliga rum. Tack vare de stora fönsterpartierna flödar ljuset in vilket gör hallen ljus och luftig. Väggarna är vitmålade, parkett på golvet. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Det smakfulla köket finns direkt till höger om entrén. Köksluckorna är vita med beslag av borstat stål. Arbetsytor erbjuds på bänkskiva av trä. Vid fönstret finns den naturliga matplatsen med plats för ett matbord för upp till fyra personer. Utrustning: spishäll, spisfläkt, ugn, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. På golvet ligger ett plankgolv som är vitmålat. Väggarna är vitmålade.

SOVRUM
Sovrummet har ett vackert målat plankgolv. Det erbjuds bra förvaring i många garderober. Fönster mot innergården gör rummet ljust och luftigt. Väggar och tak har målats om i grönt utförande. Rummet inbjuder till möblering efter behov och du får plats med en större säng och skrivbord om så önskas.

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen ligger vardagsrummet. Parketten från hallen följer med in till vardagsrummet som även här har målade väggar. Här finns gott om plats för soffgrupp, matbord samt TV-hörna. Härifrån når du även den ljuvliga balkongen i bästa sydvästläge, med sol större delen av eftermiddagen. Här kommer du trivas!

BADRUM
Det fräscha och helkaklade badrummet erbjuder tvättmöjligheter. Badrummet är även utrustat med wc, handfat, spegel och dusch med vikbara dörrar av glas.

Sammanfattningsvis ett trivsamt boende med närhet både till city och Högskolan!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 51 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Övriga utrymmen utanför bostadsrätten:
Matkällarförråd i källarplan samt vindsförråd på vinden (information om förrådet nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).
Balkong i anslutning till bostadsrätten ca 3 m2 (information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2023-01-11
Energikonsumtion 148 kWh/m2 år.
Primärenergital 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 3818 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 650 kr
  • Hushållsström: 3 750 kr

Driftkostnaden varierar beroende på levnadsstil, förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 5,00774%
Andel av årsavgift 5,0074%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (t.ex. föreningens kassa/tillgångar på bankkonton) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). I detta fall har bostadsrätten ingen indirekt nettoskuldsättning (då likvida tillgångar överstiger föreningens skulder). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kompassen i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1560
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Kompassen ligger på ett utmärkt läge mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city. I närområdet finns diverse matbutiker, träningsanläggningar, pizzerior och frisörer. Innerstan nås med en kort promenad eller cykeltur med sitt större utbud av shopping och nöjen. Varma sommardagar spenderas på föreningens gräsplätt eller på stranden. Totalt finns av 21 lägenheter fördelat över 9 ettor och 12 tvåor. Föreningen äger fastigheten Kompassen 4 och föreningens hus byggdes 1944. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt kollektiv bostadsrättstillägg.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Ett vindsförråd samt ett mindre matkällarförråd följer bostadsrätten. I källarplan finns en mycket fräsch tvättstuga innehållande nya tvättmaskiner (2016) samt torktumlare (2017) som bokas via kalender. Det finns även ett fräscht gym som är gratis för medlemmarna. Övernattningslägenhet med dusch och WC färdigställdes 2017 och kan hyras mot en mindre avgift. Låsbart cykelrum i källarplan.

RENOVERINGAR
Planerade: Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
Miljöhus (2021)
Anläggning ny trädgård och planteringar (2020)
Ny torktumlare. Övernattningslägenhet (2017)
Relining av ventilationsstammar (2016)
Renovering av källartrappa och installation av ny fjärrvärmepump (2015)
Inredning av gymlokal (2013)
Trapphusrenovering och byte till säkerhetsdörrar (2012)
Renovering av tvättstuga (2010)
Renovering av balkonger (2005) , byte av el (2004)
Nytt tak (2003) och stambyte vatten och avlopp (2000)
Kommande: Inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll.

TV & INTERNET
Fiber via bredbandsbolaget. Internet, TV (grundutbud) och fast avgift för telefoni ingår i månadsavgiften. Önskas fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

PARKERING
Parkering finns utmed Enslövsvägen och Hammars Gata samt i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-06-21: Efter samtal med föreningens ordförande: Det finns i dagsläget inga planer på att höja avgiften. Föreningen har beslutat att inte röra avgifterna för 2023. Föreningen kommer att bli skuldfri under 2023 (inga banklån). Avgiften har inte höjts på flera år.
Antal lägenheter 21
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende