Visningar

Boka visning
Centrum/öster, Halmstad

Enslövsvägen 10B

I välskötta HSB brf Klockan finns denna välplanerade etta på 39,5 kvm. Läget är utmärkt mitt emellan city och Högskolan i Halmstad och bättre läge finns knappt för en student. I närområdet finns flera träningsanläggningar, matbutiker och restauranger. Bostaden är mycket välskött och erbjuder separat kök, sovrum samt nyare badrum. Bo till låg månadskostnad, nära till där allt händer. Möjlighet finns till snabbt tillträde! Välkommen att boka din personliga visningstid!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 39.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3232 kr/mån
Rum 1,5
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1945
Pris 1 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Emil Jensen
Reg. Fastighetsmäklare
0706-84 77 53
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Enslövsvägen 10B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 39.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkommen in till en denna mycket väldisponerad 1:etta fördelat över 39,5 kvm, som tack vare sin planlösning vi väljer att kalla för en 1,5:a. Direkt innanför dörren ligger en vacker ekparkett som är genomgående för hela bostaden. samt vacker ekparkett. Till vänster finns goda möjligheter till att hänga av dig jacka samt ställa undan skorna. Väggarna är vitmålade. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Direkt till höger om entrén finns bostadens fräscha och helkaklade badrum. Badrummet gjordes om i sammanband med stambytet 2005 och går i ljusa kulörer. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat, spegelskåp och badrumsskåp.

KÖK/RUM
Via utrymmet som idag disponeras som sovrum nås det trivsamma köket. Utrymmet som disponeras som sovrum har en flera garderober som erbjuder gott om förvaring. Dessutom finns det plats för att installera ett skrivbord för dig som är i behov av det. Ett fönster gör att ljus sprider sig in i köket och upplevs som luftigt. Målade väggar samt ekparkett på golvet.

Köket erbjuder gott om förvaring bakom vita köksluckor med beslag av borstat stål. Ovanför arbetsbänken sitter ett kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med: spis med häll, spisfläkt, kombinerad kyl och frys samt bänkdiskmaskin.

RUM
Det luftiga rummet möbleras och disponeras efter behov. Du får plats med både en mindre soffa och ett matbord. Det finns en fastmonterad TV-bänk längs med långsidan. Väggar och tak är vitmålade. Den franska balkongen ger en trevlig rymd åt rummet. Förslagsvis kan en sovalkov byggas och därmed frigöra utrymmet mellan kök och hall till plats för matbord.

Välkommen till en perfekt studentlägenhet!

Byggnad

Typ av byggnad 3-vånings flerbostadshus
Boarea 39.5 kvm
Byggnadsår 1945
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Renoveringar
Målning av sovrum 2019

Renoveringar utförda av tidigare ägare:
Golv 2017
Kyl/Frys 2016
Övriga byggnader Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden klassad som en etta.
Utrymmen utanför bostadsrätten:
Två förråd, ett större på vinden (ca 4 m2) och ett matkällarförråd i källaren (ca 1 m2) (märkta med nr 20) (Om förråden är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2015-02-05
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 20
Pris 1 450 000 kr utgångspris
Avgift 3232 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 4 250 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,76636%
Andel av årsavgift 2,76636%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 109 192 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa, klientmedelskonto i HSB) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Klockan i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1529
Gatuadress Box 405
Postnummer 30109
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Klockan i Halmstad har ett utmärkt läge mellan city och Högskolan i Halmstad och har blivit allt mer attraktivt, främst tack vare att den nya bussterminalen. Terminalen är hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och perfekt för den som pendlar! På kort gångavstånd finns flertalet träningsanläggningar, matbutiker och restauranger. På sommaren nås Östra Stranden med cykel på 5 minuters cykelavstånd med salta bad.

Föreningen är ytterst välskött och föreningens mark bebyggdes 1945 och har 30 lägenheter fördelade i 2 st bostadshus med adresserna Enslövsvägen 8A, 8B, 10A och 10B. Föreningen äger fastigheten Klockan 5. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar, som även täcker styrelseansvar samt mot ohyra. Föreningen har valt att teckna gemensamt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. Bägge lokalerna föreningen har är i dagsläget uthyrda och inbringar extra inkomster till föreningen.

RENOVERINGAR
Pågående:
Elbelysning i källaren och vind håller på att bytas till LED- belysning.

Kommande: Tak skall ses över och eventuellt bytas vilket eventuellt sker under 2023

Utförda:
2020: Fräschat upp fasad samt källartrappan samt bytt källardörrar.
2019: Nytt staket runt fastigheten.
2016 - Byggt om ventilationen. Spolning av avloppsstammar.
2015 - OVK-besiktning har genomförts. Byte av trapphusbelysning.
2013 - Byte av fönster och till säkerhetsdörrar, målning av trapphus.
2010 - Renovering av tvättstugan samt entrétaken.
2009 - Avloppsrensning.
2008 - Byggnation av sophus, nya tvättmaskiner. Ombyggnad av fjärrvärme
2005 - Stambyte samt kaklat badrummen i standardutförande.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I källaren finns en fräsch tvättstuga med bokningssystem. I källaren finns även cykelförråd. Gemensam trädgård med grillplats och tillhörande utemöbler till förfogande.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband via Bredbandsbolaget. Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Flertalet fria parkeringar finns utmed Enslövsvägen samt i närområdet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

Efter samtal med föreningens ordförande 2022-12-10:
2023-01-01 höjs avgiften med ca 3-4%.
Antal lägenheter 30
Antal lokaler 2
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Centrala Öster Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och snart även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli knytpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende