Visningar

Boka visning
Centrum/öster, Halmstad

Enslövsvägen 10B

I välskött och trygg HSB-föreningen söker nu denna charmiga gavellägenhet efter ny ägare och här har du troligtvis föreningens bästa läge! Bostaden är mycket välskött och erbjuder modernt kök och helkaklat badrum. Du njuter dessutom av gedigna furugolv, charmig tegelvägg och en ljuvlig balkong i sydvästligt läge.

På Enslövsvägen bor du ett stenkast ifrån händelsernas centrum och du når snabbt och smidigt Högskolan i Halmstad samt city för puls med en kort promenad. För pendlaren når du Halmstad Resecentrum minst lika fort för vidare transport med tåg eller buss till din destination. Stranden når du smidigt med cykel och grillkvällarna kan spenderas på föreningens mysiga innergård. Föreningen har dessutom genomfört alla stora renoveringar såsom tak, fönster, dörrar, vattenledningar och stambyte vilket borgar för ett tryckt boende. Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4716 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1945
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Föreningens bästa läge!?

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Enslövsvägen 10B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkommen in till en ljus, välskött och charmig bostad högst upp i huset. Då bostaden är en gavellägenhet med fönster i tre väderstreck är bostaden mycket ljus och luftig. På golvet ligger ett ljust laminatgolv, väggarna är vitmålade samt har en mönstrad fondtapet. Några kliv in i hallen finns en dubbelgarderob för förvaring. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Direkt till vänster om entrén möts du upp av det luftiga köket. Här matchas luckor i ljust utförande med ett vitt kakel som stänkskydd över en ljus bänkskiva. Vid fönstret finns utrymme för ett matbord för upp till fyra personer. Förvaring görs i några av de många smarta förvaringsutrymmena. Köket är utrustat med: spishäll, ugn, spisfläkt samt kombinerad kyl/frys. På golvet har det gedigna furugolvet tagits fram och slipats om, mycket snyggt och tidstypiskt! Väggar och tak är målade.

SOVRUM
Stort och luftigt sovrum där du får plats med både en större säng och skrivbord om så önskas. Bakom en skjutdörrar finns en stor garderob som erbjuder bra med förvaring. Även i sovrummet har det vackra furugolvet tagits fram och slipats om. Väggar är målade i en grönt utförande.

BADRUM
Bostadens helkaklade badrum finns placerat rakt fram från entrén sett. Ett fönster gör att badrummet upplevs mycket ljust och fräscht, samt erbjuder vädringsmöjligheter. Golvet bär en klinker i blå nyans och väggarna bär kakel ljus kulörer. Badrummet är utrustat med wc, kommod, spegelskåp samt badkar.

VARDAGSRUM
Det trevliga vardagsrummet har fönster i två väderstreck och utgång till balkongen i sydvästligt läge! Tegelväggen har knackats fram och bidrar med karaktär till rummet och skapar en rustik känsla för hela lägenheten. Övriga väggar bär vita kulörer och på golvet ligger en ekparkett. Rummet erbjuder möblering efter behov och du får plats med både en mat- och soffgrupp om så önskas.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 57.5 kvm
Byggnadsår 1945
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden 2020: Målat om vägg i hallen.

Renoveringar utförda av tidigare ägare:
2016 - Slipat furugolvet i kök/sovrum
2015 - Framtagning av tegelvägg i vardagsrummet. Ny fondtapet i entrén.
2014 - Nytt kakel kakel i köket, ny köksfläkt, ny bänkskiva. Ny badrumsmöbel med tvättställ, blandare, spegel samt belysning.
2012 Förändrat planlösningen för att få ett större och öppnare kök. Nya ytskikt i samtliga rum förutom badrum och golvet i hallen.
Övriga byggnader Utrymmen utanför bostadsrätten:
Balkong ( ca 2,5 m2) (Om balkong är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).
Två förråd, ett större på vinden (ca 4 m2) och ett matkällarförråd i källaren (ca 1 m2) (märkta med nr 19) (Om förråden är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2015-02-05
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 19
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 4716 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 450 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 250 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,03738%
Andel av årsavgift 4,03738%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 159 360 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa, klientmedelskonto i HSB) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Klockan i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1529
Gatuadress Box 405
Postnummer 30109
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Klockan i Halmstad har ett utmärkt läge mellan city och Högskolan i Halmstad och har blivit allt mer attraktivt, främst tack vare att den nya bussterminalen. Terminalen är hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och perfekt för den som pendlar! På kort gångavstånd finns flertalet träningsanläggningar, matbutiker och restauranger. På sommaren nås Östra Stranden med cykel på 5 minuters cykelavstånd med salta bad.

Föreningen är ytterst välskött och föreningens mark bebyggdes 1945 och har 30 lägenheter fördelade i 2 st bostadshus med adresserna Enslövsvägen 8A, 8B, 10A och 10B. Föreningen äger fastigheten Klockan 5. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar, som även täcker styrelseansvar samt mot ohyra. Föreningen har valt att teckna gemensamt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. Bägge lokalerna föreningen har är i dagsläget uthyrda och inbringar extra inkomster till föreningen.

RENOVERINGAR
Pågående:
Elbelysning i källaren och vind håller på att bytas till LED- belysning.

Kommande: Tak skall ses över och eventuellt bytas vilket eventuellt sker under 2023

Utförda:
2020: Fräschat upp fasad samt källartrappan samt bytt källardörrar.
2019: Nytt staket runt fastigheten.
2016 - Byggt om ventilationen. Spolning av avloppsstammar.
2015 - OVK-besiktning har genomförts. Byte av trapphusbelysning.
2013 - Byte av fönster och till säkerhetsdörrar, målning av trapphus.
2010 - Renovering av tvättstugan samt entrétaken.
2009 - Avloppsrensning.
2008 - Byggnation av sophus, nya tvättmaskiner. Ombyggnad av fjärrvärme
2005 - Stambyte samt kaklat badrummen i standardutförande.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I källaren finns en fräsch tvättstuga med bokningssystem. I källaren finns även cykelförråd. Gemensam trädgård med grillplats och tillhörande utemöbler till förfogande.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband via Bredbandsbolaget. Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Flertalet fria parkeringar finns utmed Enslövsvägen samt i närområdet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

Efter samtal med föreningens ordförande 2023-03-06:
Avgiften höjdes med ca 3-4% den 2023-01-01.
Antal lägenheter 30
Antal lokaler 2
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende