Centrum, Halmstad

Bryngelshusgatan 99

I Brf The Bricks vid Lundgrens Trädgårdar uppfördes i slutet av 2019 dessa toppmoderna lägenheter. Hela kvarteret går i en industriell känsla för anspela på den svunna tiden då gjuteriet var verksamt på denna plats. Här finner du radhuskänsla då entrén är på markplan för att sedan en trappa upp fördela boendeytan i två etage. Bostaden erbjuder, förutom två helkaklade badrum, en trevlig öppen planlösning, tre stora sovrum samt ett mindre sovrum som passar utmärkt till kontor. En lyxig detalj är att alla rum har vattenburen golvvärme för maximal komfort (golvtemperaturen regleras enkelt med ett knapptryck, dvs. varje rum kan ställas in separat). På Bryngelshusgatan bor du på bekvämt avstånd till det mesta och i närområdet finns goda kommunikationer, matbutiker, skola, förskola och träningsanläggningar. Varmt välkommen på din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 113 kvm
Avgift 5751 kr/mån
Rum 5
Hiss Nej
Byggnadsår 2020
Pris 3 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig 5:a med både terrass & inglasad balkong!

Planritning

Bryngelhusgatan 99 bv copy
Bryngelhusgatan 99 bv copy
Bryngelhusgatan 99 öv copy
Bryngelhusgatan 99 öv copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bryngelshusgatan 99

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 113 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Etage!

ENTRÉ
Välkomnande hall med klinker på golvet och målade väggar. Gott om plats finns för att hänga undan jacka samt ställa undan skorna, innan du med lätta steg tar dig uppför trappan till bostadens andra våningsplan. Precis utanför entrén möts du av en stensatt liten uteplats med möjlighet att parkera cykeln. På andra våningsplan, på vänster sida finns köket och vardagsrummet. Rakt fram finner du det första av fyrasovrum. På höger sida det andra sovrummet och några steg därifrån nås även den underbara terrassen.

BADRUM
Direkt till vänster om trappan finns bostadens första, av två, helkaklade badrum. Mörkt klinker på golvet och ljust kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter i tvättmaskin och torktumlare. Ovanför maskinerna finns en arbetsbänk av laminat. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel samt dusch med vikbara dörrar av glas.

SOVRUM
Bostadens första, av totalt fyra sovrum är det större av de två som är placerade på andra våningsplanet. Luftigt sovrum med egen utgång till den underbara terrassen som erbjuder sol från morgon till tidig eftermiddag. Du får enkelt plats med en större säng med tillhörande nattduksbord. Förvaring erbjuds i fyra garderober. Parkett på golvet och ljust målade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet, på andra våningsplan, är det mindre av de fyra. Om inte behovet av fyra sovrum finns är detta det perfekta kontoret eller varför inte ett helt eget dressing-room? Idag nyttjas rummet som barnrum. Parkett på golvet och målade väggar i ljust utförande.

KÖK/VARDAGSRUM
Marbodalkök i vitt utförande och beslag av borstat stål. Gott om förvaring erbjuds i både under- och överskåp. Arbetsbänken är av laminat och disko i rostfritt stål. Över arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket har utrustas med: induktionshäll, spisfläkt, inbygg ugn, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd.

Köket och vardagsrummet ligger med en modern och öppen planlösning. Fönsterpartierna mot den inglasade balkongen ger ett trevligt ljusinsläpp åt rummet. Rymden är enastående då utrymmet är öppet upp till nock. I vardagsrumsdelen finns möjlighet att placera en större soffgrupp om så önskas. Dessutom får du plats med ett större matbord. Parkett på golvet och målade väggar i ljust utförande.

Härifrån når du även den trevliga inglasade balkongen som erbjuder eftermiddag- och delvis kvällssol.

ÖVRE PLAN

På övre plan finns ytterligare två sovrum. Rummen möbleras efter behov och du får plats med en större säng, skrivbord och flera garderober. Bägge rummen har parkett på golvet och målade väggar. I det högra sovrummet finns även ett litet förråd till förvaring. Även det andra badrummet är helkaklat badrum med mörkt klinker och ljust kakel. Såklart finns även golvvärme installerat här. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel samt dusch med vikbara dörrar av glas.

Välkommen att flytta rakt in i denna trevliga femma på centralt läge! Här kommer du och familjen att trivas!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 113 kvm
Byggnadsår 2020
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvärme.
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2
Pris 3 295 000 kr utgångspris
Avgift 5751 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, sophantering, fiberanslutning samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 8 945 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 7 445 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 7,411%
Andel av årsavgift 7,38%

Förening

Föreningsnamn Brf The Bricks i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769635-6059
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf The Bricks bilades 2017 och består av 16 st bostadsrätter byggda 2019, samtliga upplåtna med bostadsrätter. Föreningen består av två sk "townhouse", 7 st femmor samt 7 st tvåor. Föreningen äger fastigheten Klockaren 2. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar och inkluderar momenten styrelseansvar och bostadsrättstillägg för föreningens samtliga bostadsrätter.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll. Föreningen skall inte ha några kostnader för renovering eller planerat underhåll första 10 år då bygg-garanti lämnas av entreprenören.
Ev skall föreningen bygga om staketen.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till Halmstad statsnät. Valfritt abonnemang för TV & Internet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 12 st parkeringsplatser (375kr/mån) samt 3 st parkeringar på kvällar och nätter. Separat kö tillämpas, dagsläget ingen kö. I övrigt fri parkering utmed vägen i närområdet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2022-02-25): Föreningen planerar inga förändringar av avgiften. Föreningen har en verklig räntekostnad om ca 1,2%. Den ekonomiska planen har en sk kalkylränta på 2,3%. Detta innebär att mindre pengar läggs på räntekostnader än planerat vilket gör att föreningens kassa växer.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende