Visningar

Boka visning
  • Dela via:
Skedala, HALMSTAD

Brogårdsvägen 25P

Här är troligtvis föreningens bästa läge! Denna mycket rymliga fyra på hela 87 m2 är en av få i föreningen, med inglasat uterum, stensatt uteplats med härlig lantlig vy och yppersta söder/västlig läge. Bostaden erbjuder en öppen planlösning med flera olika möbleringsalternativ, helkaklat badrum med tvättmöjligheter, luftiga sovrum samt flera påkostade materialval. Förutom ett lugnt läge erbjuder föreningen flera mysiga uteplatser och möjlighet till egen odling vid föreningens odlingslott. I närområdet finns flera mysiga promenadstråk och busshållplats inom kort distans. Självklart finns det hiss och möjlighet till parkering.

Då huset stod färdigt 2022 och uppfyller krav för minskad miljöpåverkan under byggprocessen, dess material och långsiktiga förvaltning, har du möjlighet att påverka din månadskostnad genom att varmvatten, kallvatten och hushållsel faktureras till självkostnadspris. Förutom detta har föreningen ett mycket fördelaktigt kollektivt abonnemang från Telia för internet (fiber) samt TV till endast 300kr/mån, vilket adderas på månadsavgiften.

Passa på så ingen annan hinner före, varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 87 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6802 kr/mån
Rum 4 varav 3 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Ja
Byggnadsår 2022
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Föreningens bästa läge?!

Planritning

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Brogårdsvägen 25P

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 87 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 3, Markplan!

HALL
Första klivet in i bostaden vittnar om något utöver det vanliga, med sitt lantliga läge och bostäder i toppskick! Detta är ett mycket kvalitativt boende med genomtänkt planlösning. Tack vare att bostaden är på hela 87 m2 finns gott om utrymme i varje rum och bra förvaringslösningar. Även hallen är rymlig och välkomnande med klinker på golvet i grått utförande. Klinker övergår sedan till ett vacker 3-stavs ekparkett från Tarkett på resterande ytor. Detta tillsammans med de stora fönsterpartierna gör att lägenheten blir ljus och rymlig, hela vägen in i hallen. Direkt på vänster sida finns möjlighet att hänga upp jacka samt ställa undan skorna. En garderob med skjutbara dörrar erbjuder gott om förvaring. I taket sitter spotlights. Bostaden erbjuder som sagt ett högt standardutförande - men ägarna har valt att ändå göra flera påkostande materialval. Ta av dig skorna och välkommen in!

GÄSTTOALETT
Praktiskt och påkostad gästtoalett med klinker på golvet och kaklade väggar. Utrustning: wc, kommod med mattsvart blandare och spegel.

SOVRUM
Några kliv in i hallen, på höger sida, återfinns de tre sovrummen. Det större av de tre finns på den vänstra sidan. Rummet är rymligt, och du får enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Ytterligare möbler är möjliga för den som önskar. Generöst med förvaring erbjuds i garderob med skjutbara dörrar. Att kunna nyttja golv till tak är mycket uppskattat! Målade väggar, tak i härligt mörkgrön nyans samt fondtapet.

SOVRUM
Andra sovrummet är något mindre än det första. Passar utmärkt som barnrum. Målade väggar (2023).

SOVRUM
Det tredje och det mindre sovrummet nyttjas idag som kontor.

BADRUM
Det helkaklade badrummet har grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Porslinet och inredningen är från Svedbergs och Gustavsberg. Här har mattsvart inredning och kranar installerats för skapa en modern kontrast. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter i tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovanför maskinerna sitter en arbetsbänk av laminat. Förvaring sker i överskåp. Utrustning: wc, kommod, dusch med vikbar dörr av glas, tvättmaskin, torktumlare samt handdukstork.

KÖK/VARDAGSRUM
Med en delvis öppen planlösning finns kök och vardagsrum. Den trivsamma uteplatsen är alltid i blickfånget, och fönsterpartierna erbjuder rikligt med ljusinsläpp. Dessutom slås du av den härliga utsikten mot ängarna. Köket är från Vedum med vita köksluckor och beslag i mattsvart. Förvaring erbjuds i flera under- och överskåp. Arbetsbänken är av laminat och ovanför sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Kapitalvarorna är från Siemens och består av: induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, spisfläkt, kyl och frys.

Vardagsrumsdelen möbleras efter behov. Förslagsvis med ett större matbord i anslutning till köket och soffgrupp mot ena kortsidan. På så sätt kan en läshörna etc. skapas på motsatta kortsidan. För dig som önskar mer förvaring kan köksdelen istället tillföras en köksö som blir den naturliga samlingspunkten till vardags och fest. Parkett på golvet och målade väggar i vitt utförande.

INGLASAT UTERUM/UTEPLATS
Tack vare sitt läge erbjuder uteplatsen sol under stor del utav dagen, och fram tills solnedgången över ängarna. På den stensatta uteplatsen kan du skapa dig din egna oas. Perfekt för sol, umgänge och grillkvällar. Under tidig vår/höst och regniga sommardagar kan det inglasade uterummet istället nyttjas!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 87 kvm
Byggnadsår 2022
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Värmepump med vattenburet system
Ventilation FTX-system
Övrigt om byggnaden Urval av tillval:
- Inglasning
- Garderobssystem
- Integrerad diskmaskin.
- Mattsvart badrumsinredning.
- Mattsvarta kranar mm.
- Golvvärme
- Handdukstork
- Duschväggar
- Takduschen
- Hyllplan "tvålhållaren" i duschen.
- Beslag i köket.
- Större vask i köket (utan avskiljare).
- Rullgardiner.
- Alla konttaktuttag och strömbrytare är utbytta till Schneider samt försetts med PLEJD (ej badrum/toalett)
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Inglasat uterum ca 7,5 m2 (om uterum nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Stensatt uteplats (marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram).

Förråd ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram)

Föreningen har även ett växthus i anslutning till förrådsbyggnaden. där varje medlem kan odla egna grödor om så önskas. I anslutning till växthuset finns även odlingslotterna.
Bredband Obligatoriskt tillägg på 300kr/mån för internet/TV. Se driftkostnad.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 14
Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 6802 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme samt bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 2 920 kWh/år
Driftkostnad 15 950 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 200 kr
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 6 400 kr
  • Övrigt: 3 600 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning. Föreningen förskottsdebiterar varje månad 220 kr för kall- & varmvatten, 728 kr för hushållsel. Verklig förbrukning stäms sedan av och antingen återbetalas pengar eller så man lägga till. Nuvarande ägare har alltid fått tillbaka en större del av sin elkostnad. Kostnad per kwh baseras på marknadspris. Kallvatten: 21 kr / m3 Varmvatten: ca 143 kr / m3 (inkl. moms). Föreningen har upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 300 kr för TV/Internet (faktureras tillsammans med månadsavgiften, som ett obligatoriskt tillägg).

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,0762%
Andel av årsavgift 4,0762%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen (2023)

Förening

Föreningsnamn Brf Skedala Ängar
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769638-9787
Gatuadress Brogårdsvägen 25
Postnummer 30593
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Skedala ängar bildades 2020 och är beläget i natursköna Skedala. Föreningens hus uppfördes mellan 2021-2022. Föreningen består av fem huskroppar med totalt 30 st lägenheter. Föreningen äger fastigheten Skedala 4:35 i Halmstad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer ett förråd i anslutning till bostaden. Föreningen har dessutom flera mysiga uteplatser där sol eller skugga kan fångas. Dessutom finns odlingslotter för den intresserade. I övrigt en grönskande omgivning med buskar och träd.

RENOVERING
Då föreningens hus är nytt finns inga planerade renoveringar. Då bygg-garantier finns på föreningens hus i minst 10 år bör därför föreningen inte ha några kostnader för löpande underhåll eller renoveringar, förutom sedvanligt underhåll (t.ex. hiss) och reparationer.

TV & INTERNET
Föreningen har ett kollektivt tecknat abonnemang om 300 kr för TV (Telia, paket lagom) samt internet (fiber 100/100 mbits). Önskar fler tv-kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilda medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 8 st (300kr/mån) carportar och 22 st (100kr/mån) parkeringsplatser. Ladd-stolpe för elbil finns. Till dessa tillämpas separat kö (i dagsläget finns lediga parkeringar).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRIGNAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2024-05-21): I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen höjde avgiften med 10% 2024-01-01.
Antal lägenheter 30
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr

Dokument

Området

Skedala ligger strax utanför Snöstorp endast någon ynka mil från Halmstads mest centrala delar. Ändå känns det som om man befinner sig på landet! Här finns gott om rekreationsområden och ett brett friluftsliv, där utmärkta vandringsleder genom skog och mark lämpar sig för allt från stillsam svampplockning till mer fartfyllt mountainbike utövande. Miljön är väldigt vacker med Fylleån ringlandes fram alldeles i utkanten och med närliggande sjöar och grillplatser på cykelavstånd. Cykelförbindelse finns ända från Halmstad och dessutom finns bra bussförbindelser med närhet till handelsområdet Stenalyckan med köpcentret Hallarna. Föreningslivet är välutvecklat och väster om Skedala på Skedalaheds idrottsplats har fotbollsföreningen Snöstorp Nyhem som bildades 1993 sitt säte. I närområdet finns också skytteförening och brukshundsklubb. Skedala har en trivselförening som anordnar en rad trevliga aktiviteter, allt från midsommarfirande till disco för barnen under skollov. Gillar du ridning finns en bra ridklubb och för den som gillar agility finns stor hundarena att besöka. Förskola: Brogårds förskola, Kammerlyckans förskola, Hackspettens förskola, Backatorpets förskola. Skola: Vallåsskolan Åk F-9, Snöstorpsskolan Åk F-5, Östergårdsskolan Åk 4-9.

Räkna på ditt nya boende