VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Blåsbackegatan 8

Ta chansen att förvärva denna ljusa gavellägenhet. Här erbjuds två rymliga sovrum, fräscht kök och badrum samt luftigt vardagsrum. Nuvarande ägare har dessutom renoverat ena toaletten till tvättstuga/gästtoalett. Balkongen erbjuder sol från förmiddag till senare eftermiddag. I HSB brf Kronbruden bor du i trygg och stabil förening med låg belåning samt god ekonomi. Föreningen har under senaste åren utfört nästintill alla stora underhåll . I närområdet finns flera matbutiker, träningsanläggningar samt restauranger. Dessutom erbjuds mervärden såsom övernattningsrum, festlokal, bastu samt möjlighet till odlingslott. City för puls når du snabbt och smidigt till fots eller med cykel, havet för salta bad likaså. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 78 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5453 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1950-1954
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välskött trea i välskött förening!

blåsbackegatan
blåsbackegatan

Planritning

Blåsbackegatan 8 copy
Blåsbackegatan 8 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blåsbackegatan 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Rymliga hall som nås via två ytterdörrar. Den ena leder in till hall, rum och gästtoalett/tvättstuga. Den andra leder in till hall kök, vardagsrum samt sovrum. De två entréerna binds ihop av en inre hall. Detta möjliggör att bostaden antingen kan användas för familjen med det äldre barnet eller som uthyrningsdel med en inneboende. Hela bostaden har under 2019 försetts med nya ytskikt i form av en vacker ekparkett, lister samt målade väggar. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Det finns en inre hall där jackan kan hängas och skorna ställas undan. Välkommen in.

KÖK
Till höger om hallen finns det luftiga köket. Bra förvaring erbjuds i både under- och överskåp. Arbetsbänk av rostfritt stål samt laminat, och ovanför arbetsbänken sitter ett kaklat stänkskydd. Det finns plats för ett större matbord för fyra personer. Utrustning: spis, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl och frys.

BADRUM
Fräscht och helkaklat badrum med ljus klinker och kakel. Utrustning: wc, handfat, spegelskåp samt badkar.

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen finns vardagsrummet som inbjuder till möblering efter behov. Rummet har fönster i två väderstreck vilket gör det ljust och luftigt. Du får plats med både en soffgrupp och matgrupp om så önskas. På golvet ligger en fiskbensparkett och väggarna samt tak är vitmålat. Härifrån når du även den mysiga balkongen med sol under större delen av dagen och eftermiddagen.

SOVRUM
Till höger om hallen, efter köket, finns det första sovrummet. Du får enkelt plats med en dubbelsäng. Dessutom erbjuds bra förvaring i flera garderober på höger sida. Parkettgolv och vitmålade väggar samt tak.

SOVRUM
Det andra sovrummet kan nås via bägge entrédörrarna. Antingen kan detta utnyttjas som generationsboende, kontor eller som en uthyrningsdel för en inneboende. Rummet möbleras efter behov. Parkett på golvet och vitmålade väggar samt tak.

GÄSTTOALETT/TVÄTTSTUGA
Kombinerad gästtoalett och tvättstuga som renoverades 2021. Klinker på golvet och kakel på väggarna. Utrustning: wc, handfat, tvättmaskin samt torktumlare.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 78 kvm
Byggnadsår 1950-1954
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2022 - Spisfläkt
2021 - Diskmaskin, kyl, frys, gästtoalett (inkl tvättmaskin och torktumlare).

Tidigare ägare
- Nya ytskikt (2019)
Övriga byggnader Utrymmen utanför bostadsrätten:
Balkong ( ca 3 m2, om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i vindsplan (ca 5 m2, om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i markplan (ca 1,5 m2, om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-11-30
Energikonsumtion 200 kWh/m2 år.
Primärenergital 158

Ekonomi

Lägenhetsnummer 18
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 5453 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 250 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,6202%
Andel av årsavgift 1,6202%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 72 680 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kronbruden i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1545
Gatuadress Blåsbackegatan 6A
Postnummer 30247
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välkommen till en aktiv förening mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen äger fastigheterna Kronbruden 1, Kronofogden 1 samt Klockstapeln. Föreningens mark bebyggdes 1951. Föreningen har en upprättat underhållsplan. Under senaste tiden har de större underhåll gjorts på föreningens byggnader. Föreningen består av 62 lägenheter i varierande storlek med adresserna Blåsbackegatan 4-4A, 5, 6-6A, 8-8A, 10- 10 A, Hederstiernas Gata 24 samt Snickaregatan. Närheten till bra kommunikationer finns runt hörnet och i närområdet finns både mataffär, gym, restauranger. Föreningen förfogar även över affärslokaler som hyrs ut och inbringar extra inkomster i kassan.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår även momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt kollektivt bostadsrättstillägg. Föreningen har tecknat avtal med HSB om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens mycket fräscha tvättstugor finns i huskropp nr 6 och 10 (2 st tvättstugor i byggnad nr 10).
Cykelrum finns i varje källare. Bastu finns i hus nr 6 för medlemmarnas förfogande (kostnad 20kr/pers). Under sommarhalvåret tillhandahåller föreningen med utemöbler på gården, Perfekt för grillkvällen?

RENOVERING
Kommande: Byte av inkommande vattenledning. I övrigt inget planerat förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
2022 - Föreningslokal har renoverats för kunna nyttjas som övernattningslägenhet/festlokal.
2021 - Nyplantering av häck
2020 - Separering dag- och spillvatten för ”Affärshuset”.
2019 -2021 - Byte av stigarledningar i samtliga fastigheter.
2018 - Ny eldragning samt elskåp i huskropparna.
2017 - Nya ytterdörrar i trapphusen (9 st).
2016 - Byte till säkerhetsdörrar, renovering trapphus.
2014 - Källaren målades om och bastun renoverades samt ventilationskontroll.
2010 - Byte av dag- och spillvattenledningar.
2007 - Relining av avloppsstammar, renovering av tvättstugor, samt fasadrenovering.
2004 - Takbyte samt renovering av balkonger.
2000 - Byte av fönster samt balkongdörrar.
2020 Relining av stammar på Hedenstiernas gata 24 samt grävarbeten för separering av dag- och spillvattenledning.

PARKERING
Föreningen har 8 st garage för uthyrning till en kostnad av ca 400 kr/mån (sep. kö) samt 8 platser i carport för 150 kr/mån (separat kö). Fri parkering på gatorna i området.

TV & INTERNET
TV (kabel) via ComHem (grundutbud) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Internet (Fiber, ComHem) med valfri hastighet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2023-04-14): Föreningen har i dagsläget inga planer på att förändra avgiften. En liten höjning på 1% genomfördes 2023-01-01.
Antal lägenheter 62
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 sitt 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. Det är 800 m till Stora torg i city där det finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Nyatorp som är en del av Halmstads stadskärna har en blandad bebyggelse av friliggande villor, flerbostadshus, bostadsrätter samt hyreslägenheter. På cykelavstånd har vi Halmstads idrottscenter Sannarp. Där finns badhus, ishall, fotbollshall, fotbollsplaner, padeltennis samt komplett friidrottsarena och skatepark. Här ligger även Halmstad Arena. Det är inte heller långt till Galgbergets friluftsområde med sina löp och vandringsspår. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad. Halmstads nya resecentrum ligger bara fem minuter bort.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatans förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende