VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Hägersten / Mälarhöjden, HÄGERSTEN

Tenngjutargränd 6

Mitt i Mälarhöjdens lummiga villakvarter ligger denna mysiga tvåa om 50 kvm. Med en underbar villakänsla och en uteplats med slående sjöutsikt över Mälaren blir detta ett boende utöver det vanliga. Redan när man kliver in innanför ytterdörren i lägenheten slås man av den fantastiska sjöutsikten. Köket är väldisponerat med bra med förvaringsskåp, gott om arbetsyta samt en matplats för ca 4 personer. I anslutning till köket finns ett mindre förråd/skafferi. Vardagsrummet ligger i gavelläge med ljusinsläpp från två väderstreck och är lättmöblerat. Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng och stor garderobslösning. Nyrenoverat helkaklat badrum (2022). Lägenheten genomgick en ytskiktsrenovering under 2022. Till lägenheten tillhör en nyttjanderätt till en privat uteplats med morgon och kvällssol med en magisk utsikt över Mälaren.

Till lägenheten hör ett förråd på samma våningsplan samt tillgång till en gemensam tvättstuga. Från fastigheten är det en promenad om ca 2 minuter till Mälarhöjdens Centrum med T-bana, bussar, matvaruaffär, restauranger och butiker.

Denna lägenheten måste verkligen upplevas på plats. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea/Biarea 38 kvm + 12 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3079 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1942
Pris 2 995 000 kr /Bud

Ansvarig mäklare
Jonas Danielsson
Reg. Fastighetsmäklare
0732-554 554
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mysig 2:a om 50 kvm med härlig villakänsla och uteplats med slående sjöutsikt!

nedladdning

nedladdning
nedladdning

Planritning

Jonas Danielsson

Jonas Danielsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tenngjutargränd 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 38 kvm. faktisk uppmätn norm SS 021053. Totalarean är 50 kvm fördelad på 38 kvm Boarea respektive 12 kvm Biarea.
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 38 kvm
Biarea 12 kvm
Byggnadsår 1942
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkomnande hall där man redan när man kliver in i lägenheten slås utav den fantastiska sjöutsikten över Mälaren. Plats finns för avhängning av ytterkläder samt skoförvaring. På golvet direkt i entrén ligger ett praktiskt klinkergolv som är såväl slitstarkt som lätt att hålla rent, övriga golvet är parkett. Väggarna är målade i vit kulört.

Kök

Trivsamt kök med köksskåp från Ikea med svarta skåpsluckor och ljus bänkskiva i laminat. Köket har gott om förvaring i köksskåp samt i ett skafferi i anslutning till köket. Matplats för 4-6 personer framför fönstret där man kan blicka ut över villaområdet och njuta av solen som skiner in när man sitter och äter frukost på morgonen. Köksutrustningen består av spishäll, spisfläkt samt kyl/frys.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum i gavel med mycket karaktär i och med den framtagna tegelväggen. Från vardagsrummet har man en fantastisk utsikt över såväl Mälarens vatten som Mälarhöjdens mysiga villaområde. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här finns även en värmepump installerad som med fördel kan användas som AC under varma sommardagar.

Sovrum

Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng, byrå/arbetshörna samt stor garderobsvägg. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Badrum

Stilsäkert och helt nyrenoverat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. I badrumsinredningen finns WC, tvättställ, spegelskåp samt duschhörna med takdusch.

Altan

Till lägenheten finns en nyttjanderätt till en trädäckad altan med plats för sittgrupp, grill och blomlådor. Från altanen har man en bedårande sjöutsikt över Mälaren och Mälarhöjdens vackra villaområde.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0901
Pris 2 995 000 kr /Bud
Avgift 3079 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme och vatten
Driftkostnad 6 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 400 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftskostnaden är beräknad enligt schablon.

Andel i förening 12,68%

Förening

Föreningsnamn Brf Tenngjutaren 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769626-2901
Gatuadress Tenngjutargränd 6
Postnummer 12940
Ort HÄGERSTEN
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Tenngjutaren 7 bildades 2013 och är belägen på Tenngjutargränd 6 i Hägersten. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2013 och består av ett flerbostadshus där 7 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 1 lägenhet upplåts som hyresrätt. Hyresrätten är en dold tillgång för föreningen.

Föreningens fastighet är uppförd 1942 och står på en friköpt tomt om 1 261 kvm. Tomten är högt belägen och har utsikt över Mälaren och här finns det gått om plats för sittgrupper, solstolar mm.
Föreningens ekonomi Ingen beslutad avgiftsförändring (enligt styrelsen 2022-11-08)
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 8
Antal hyresrätter 1
Renoveringar Utförda renoveringar:
Föreningen har renoverat hela fastigheten såsom taket, fasaden, trappuppgången, stammar samt bytt till säkerhetsdörrar.

ca 2000 Stambyte
2009 Bergvärme installerades och fasaden målades.
2009-2013 Ny el utom de vertikala stammarna.
2010 Nya 3-glasfönster med innerbåge i trä och ytterbåge i aluminium.
2011 Ommålning av trapphus och gemensamma utrymmen.
2013 Tvättstugan renoverades.
2014-2015 Nytt tak på fastigheten.
2016 Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna.
2017 Ommålning av trapphus och gemensamma utrymmen.
2018 Fiber är indraget. Kostnaden för internet, 1000 Mbit/s, är 186 kr/månad och är ett obligatoriskt tillägg som tillkommer på den angivna avgiften. TV-kanaler kan man beställa separat via Bahnhof, denna kostnad tillkommer.
2019 Stammarna spolades och undersöktes med kamera. Ingen åtgärd krävs.
2022 Två sidor på fastigheten dränerades.
2022 Tvättstugan har målats om.

Därefter har förbättringar gjorts på inomhusmiljön på källarplanet och fasadbyte är gjort på våning 3.

Man har även genomfört en OVK-besiktning samt en radonmätning, bägge med godkända resultat.

Planerade renoveringar:
Föreningen har ansökt om att bygglov för att potentiellt bygga en ny lägenhet i källarplan. Beslut kommer troligtvis under nästa år. Om detta blir verklighet så kommer förråden att flyttas och befintliga uteförråd byggas ut och isoleras.
Tv och bredband Fiber är indraget. Kostnaden för internet, 1000 Mbit/s, är 186 kr/månad och är ett obligatoriskt tillägg som tillkommer på den angivna avgiften. TV-kanaler kan man beställa separat via Bahnhof, denna kostnad tillkommer.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Det finns möjlighet till plantering om så önskas på föreningens tomt.
Gemensamma utrymmen I källaren finns lägenhetsförråd i huset samt ett kallförråd utomhus. Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i källaren.
Övrigt Lägenheten är uppmätt till en totalarea om 50 kvm. Dessa kvadratmeter är fördelade på 38 kvm boarea och 12 kvm biarea. Anledningen till denna uppdelning är marknivån utanför bostaden. Lägenheten är angiven av föreningen till 47,5 kvm.

Övrigt

Uteplats Till lägenheten hör nyttjanderätt till en uteplats som via ett nyttjanderättsavtal får nyttjas till lägenheten. Vid överlåtelse av bostaden kommer ett nytt nyttjanderättsavtal behöva upprättas och undertecknas mellan ny ägare och föreningen.

Dokument

Området

Mälarhöjden ligger precis vid Mälaren med bad och båtliv. Restid med tunnelbanan till Slussen är bara 13 minuter. Förutom tunnelbana i Mälarhöjden, Axelsberg och Västertorp finns också buss till Fridhemsplan och Älvsjö pendeltågsstation. Från Mälarhöjdsbadet och Fridhemsbryggan går båt till Stadshuskajen och Drottningholm. I Mälarhöjden finns två skolor: Mälarhöjdens skola, årskurs F-9, och Lögarbergets Montessoriskola, årskurs F-5. Mälarhöjden är barnrikt så det finns flera förskolor i området.  Precis intill fastigheten ligger Mälarens vackra promenadstråk  samt flera kaféer som konditori Lyran, Café Uddvillan och Vintervikens kafé. Flera båthamnar i närområdet. En 4H-gård med djur och aktiviteter för barnfamiljen. Bada på Mälarhöjdsbadet eller välj ett av de natursköna klippbaden. Bo i vackra omgivningar nära staden!

Räkna på ditt nya boende