VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Telefonplan, Hägersten

Radiusbacken 39, vån 2

Varmt välkommen till denna optimalt planerade 2:a i toppskick från 2020. Bostaden är belägen i fint läge med fönster i två väderstreck. Trevlig och öppen planlösning med balkong från vardagsrummet och ett sovrum med plats för dubbelsäng, generösa sociala ytor, fullt utrustat kök, badrum med kombimaskin för tvätt och tork, flertal garderober, genomgående golv i ekparkett samt säkerhetsdörr.

Umgås i stora sällskap på den gemensamma takterrassen med vidsträckt utsikt och sol från uppgång till nedgång. Möblerad festlokal om ca 55 kvm med pentry och wc, finns i direkt anslutning till takterrassen, som de boende kan abonnera. Medlemmar har även tillgång till garage som nås direkt med hiss, bilpool, miljöstuga, cykelförråd, barnvagnsrum, fastighetsjour, boendeapp för information och kommunikation samt innergård som delas med en grannfastighet och förskola. Äkta brf som äger marken och 188 bostadsrätter samt har intäkter från en kommersiell lokal och 74 garageplatser.

Telefonplan är förknippat med entreprenörskap, kreativitet och utbildning. I den forna LM Ericsson-fabriken ligger högskolan Konstfack. I takt med att en ny generation boende och studerande har börjat röra sig i området, så har utbudet av detaljhandel, aktiviteter, restauranger och underhållning utvecklats till en levande stadsdel.


- Fin utsikt över Sthlm
- Högt upp på 6 våningen
- Balkong i bästa söderläge
- Hörnlägenhet
- Öppen sällskapsyta
- Utmärkt skick från 2020
- Smart disponerad
- Kök med komplett utrustning
- Badrum med kombinerad TM/TT
- Sovrum med plats för dubbelsäng och bra med garderober i sovrum
- Snygga industriglasdörrar till sovrummet
- Enhetligt parkettgolv & säkerhetsdörr
- Soldränkt takterrass med makalös vy
- Bokningsbar festlokal med kök & wc
- Lummig gård med förskola
- Källsortering, cykel- & barnvagnsrum
- Brf äger marken
- 74 garageplatser som nås med hiss
- 650 m till Telefonplan T-bana
- 900 m till Midsommarkransen T-bana
- 350 m till ICA Supermarket
- Köpcentrum Västberga Handel
- OKQ8 & McDonalds har öppet 24/7
- Lulu Sushi & Poke, Landet & KRUBB
- Cafébio Tellus för film, konst, konserter
- 200 m till Puls & Träning
- 350 m till Svandammsparken
- 1,1 km till Klättercentret & Sats

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 39 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2600 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 10
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2020
Pris 2 995 000 kr / Bud

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Radiusbacken 39, vån 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 39 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 10

Byggnad

Boarea 39 kvm
Byggnadsår 2020
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft och tilluft via ventiler

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-05-30
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2-1210
Pris 2 995 000 kr / Bud
Avgift 2600 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, vatten, kallvatten, internet och kabel-tv.
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Hushållsström: 2 400 kr

Andel i förening 0,47%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 612 346 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Metronomen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-9093
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Metronomen köpte fastigheten år 2016. I föreningen finns 2 lokaler varav en upplåtes med bostadsrätt (förskola) och en upplåtes med hyresrätt (redovisningsbyrå).

Besök gärna projektets hemsida;
https://www.ssmliving.se/vara-bostader/metronomen
Föreningens ekonomi Inga planerade avgiftsförändringar (2022-11-29).
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 188
Antal lokaler 2
Renoveringar Inga gjorda eller planerade renoveringar då fastigheten är nyproducerad.
Parkering Garage i tre plan under mark som nås direkt med hiss. Det finns totalt 98 garageplatser varav föreningen har 74 platser. Åtta av platserna är laddplatser men inga laddboxar är installerade ännu (Parkando inväntar godkännande från fastighetsägarna). Garageplats kan hyras till en månadskostnad om: liten 1 300 kr, liten med laddbox 1800 kr inkl laddning, normal 1 500 kr, normal med laddbox 2000 kr inkl laddning, rörelsehindrad 1 500 kr, normal plus 1 700 kr, normal plus med laddbox 2200 kr inkl laddning, premium 1 900 kr och MC 500 kr.

Säljare kan inte överlåta sin eventuella garageplats till köpare. Uppskattad kötid till garageplats är ca 6 mån. Köpare får ställa sig i kö direkt efter kontraktskrivning. Garaget förvaltas av Parkando som nås på 08-408 396 38 eller kundservice@parkando.se. Det finns en poolbil att hyra för medlemmar. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se/parkering.
Tv och bredband I avgiften ingår kallvatten, värme och bredband 1000/1000 (Tele2, fd ComHem). Ett kollektivt elabonnemang tecknas av föreningen och debiteras varje lägenhet efter förbrukning. Varmvatten debiteras också av föreningen efter förbrukning, kostnad beräknas till ca 150 – 200 kr beroende på hushållets storlek.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Innergård med plattbeläggning, gräsmatta, gångytor, blommor, buskar, träd och belysning. Delar av gården nyttjas gemensamt tillsammans med förskolan som hör till föreningen och en grannfastighet. Under dagtid på vardagar är en del av gården avsedd för förskolans verksamhet.
Gemensamma utrymmen Medlemmar har fri tillgång till en gemensam takterrass med utemöbler och grill på Radiusbacken 31, våning 5. Takterrassen har milsvid utsikt i tre väderstreck och sol från uppgång till nedgång. I direkt anslutning till takterrassen finns en festlokal om ca 55 kvm med pentry och WC. Festlokalen är bokningsbar mot en avgift om ca 500 kr/bokat pass. En bit av takterrassen tillhör festlokalen.

Barnvagnsrum finns i entréplan på Radiusbacken 39 samt cykel- och rullstolsförråd i källaren i samtliga trapphus (på Radiusbacken 39, plan -3). Medlemmar har tillgång till fastighetsjour vid akuta fel samt bilpool. Föreningens huvudsakliga kommunikation sker via föreningsappen ”Boappa”. I den finns bland annat digital bopärm, instruktionsfilmer och blanketter för andrahandsuthyrning. Postboxar är placerade i entréplan och en tidningshållare är monterad vid ytterdörren utanför varje lägenhet. Hushållsavfall slängs i sopsug via nio nedkast och matavfall via särskilda avfallsrör på gården. Källsorteringsrum är beläget i garaget.
Övrigt Juridisk person kan godkännas så länge det finns utrymme för detta. Delat ägande godkänns. Förvärvare betalar en överlåtelseavgift samt eventuell pantsättningsavgift.

Dokument

Området

Telefonplan är ett populärt område som expanderar och det är av flera anledningar. Med absolut närhet till livsmedelsbutiker, kommunikationer, välrenommerade caféer och restauranger samt grönområden uppfyller området många kriterier som man önskar kring sitt boende. I närområdet Midsommarkransen finns anrika biografen Tellus samt ett vidare stort utbud av restauranger och mysiga caféer i sin härliga småstadskänsla. Runt hörnet, i Ericssons gamla telefonfabrik, finner ni Konstfack, träningsanläggningen SATS, Klättercentret samt ytterligare närservice. Området är rikt på lummiga grönområden och parker. Bara kring gamla LM-staden erbjudes ca 26 000 kvm gräsyta. Inom gångavstånd ligger populära Svandammsparken och Julikullen i Midsommarkransen. Utöver dessa finns även Aspuddsparken Vinterviken en längre promenad bort. Vid Vinterviken finns badbryggor, ett trädgårdscafé samt Markus Aujalays ansedda restaurang Winterviken. Ypperliga kommunikationer med tunnelbanans röda linje som tar dig till Slussen på ca 10 minuter. I anslutning till T-banan avgår även flertalet bussar som trafikerar sträckor till destinationer i söderort.

Räkna på ditt nya boende