VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hägersten / Mälarhöjden, HÄGERSTEN

Klubbacken 16

VÄLKOMMEN PÅ VISNING DEN 16 JUNI KL 13.00-13.30! Välkommen till lugnet på Klubbacken. Ett sjönära läge utan bilbuller där man på sommaren kan avnjuta fågelkvitter och rogivande ljudet från båtar. Precis inpå husknuten har man Mälarens strand med fina promenadstråk, klippbad, skog, cafèer och båthamnar. I området råder en hemtrevlig småstadskänsla där folk hälsar på varandra och bryr om sina grannar. 

Bostaden består av yteffektiva 3 rum och kök med där varje kvadratmeter tagits vara på. Lägenheten är belägen på en trappa men i och med att huset ligger i suterräng ligger den mot baksidan i ett högt öppet läge med utsikt över grönska och utan insyn. Balkong ligger med underbar vy i bästa söderläge. Fint renoverat kök med gott om förvaringsskåp och plats för mindre matplats framför fönstret. Vardagsrummet har ett rikligt ljusinsläpp i och med det stora fönsterpartiet och rymmer såväl sittgrupp samt matplats framför fönstret. Två väldisponerade sovrum som är helt utan insyn. Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Badrummet renoverades i samband med stambytet.

- Optimalt planerad 3:a
- Högt öppet läge
- Helt utan insyn
- Balkong i bästa söderläge med sol hela dagen
- Fint renoverad kök
- Stambytt helkaklat badrum
- Stabil brf med låg belåning (ca 2 800 kr/kvm)
- Föreningen äger marken
- Lugnt och sjönära läge med ca 6-7 minuters promenad till såväl T-bana som till Mälarens vatten

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3649 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 3 495 000 kr /Bud

Ansvarig mäklare
Jonas Danielsson
Reg. Fastighetsmäklare
0732-554 554
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fin väldisponerad trea med balkong i bästa soliga söderläge!

nedladdning
nedladdning
Café Uddvillan
Café Uddvillan

Planritning

Jonas Danielsson

Jonas Danielsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klubbacken 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Rum

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. I anslutning till hallen finns en inbyggd garderob. Snyggt och praktiskt klinkergolv som är både slitstarkt och lätt att hålla rent. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum

Väldisponerat vardagsrum som flödar av ljus via de stora fönsterpartiet i söderläge. Här finns gott om plats för sittgrupp samt matbord framför fönstret. Utgång till en mysig balkong i ett högt öppet läge med bästa söderläge med sol hela dagen med fin utsikt över grönska.

Kök

Snyggt stilfullt kök med gott om förvaringsskåp samt möjlighet för en liten matplats framför fönstret. I köksutrustningen finns spishäll, spisfläkt, ugn i högskåp, diskmaskin samt kyl/frys snyggt integrerade.

Sovrum 1

Mysigt sovrum i sober kulört med plats för dubbelsäng och möjlighet om så önskas att bygga ett skjutdörrsgarderob. Sovrummet vetter mot grönska och är helt utan insyn.

Sovrum 2

Ett lite mindre sovrum som idag disponeras som barnrum men skulle även fungera bra för den som behöver ett hemmakontor. Idag är rummet möblerat med en säng samt diverse barnmöbler.

Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Badrummet renoverades i samband med stambytet. I inredningen finns WC, tvättställ samt badkar.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-12-04
Primärenergital 189

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2203
Pris 3 495 000 kr /Bud
Avgift 3649 kr/mån
Kommentar till avgiften Värme, Vatten. (Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 159 kr/mån för bredband).
Elförbrukning 2 240 kWh/år
Driftkostnad 4 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 400 kr
  • Hushållsström: 2 400 kr

Andel i förening 2,322%
Andel av årsavgift 2,322%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 111 277 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn BRF Grebllom 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769608-8322
Gatuadress Klubbacken 14
Postnummer 12939
Ort HÄGERSTEN
Hemsida http://www.grebllom.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen
Brf Grebllom 2 förvärvade fastigheten 2003 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 40 lägenheter och 2 lokaler.

Energideklaration
Energiklass D, energiprestanda 192 kWh/m² år.
Föreningens ekonomi Föreningen har i dagsläget inte beslutat om någon kommande avgiftshöjning. Föreningen har idag en mycket låg belåning om ca 2 800 kr/kvm. Föreningen sänkte avgifterna med 20% 2021. Avgiften sänktes även med 8% 2015 samt med 10 % 2018. Föreningen höjde avgiften med 25 % 2023 samt 10 % 2024 till följd av det höga ränteläget och ökade elkostnader.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 40
Antal lokaler 2
Renoveringar Utförda renoveringar:
2005 Takrenovering
2006 Stambyte, nya elledningar
2011 Fasad- och balkongrenovering
2013 genomfördes en uppgradering av den gemensamma tvättstugan
2015 Nytillverkade kopior på de gamla portarna sattes in
2015 Anslöt vi hela fastigheten till Fibernätet
2021 Spolning av stammarna
2022 Upprustning och ommålning av trapphus

Kommande renoveringar:
Föreningen har just nu en pågående byggnation som omfattar två stycken nya altaner till boende och ett nytt staket på husets västgavel. Inga övriga planerade renoveringar finns.
Parkering Föreningen har 22 st parkeringsplatser, med eller utan elstolpe samt 1 st plats som används till att lägga snö vintertid. Kostnad för parkeringsplats är ca 300-350 kronor/månad. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kontakta styrelsen vid intresse. (styrelsen@grebllom.se)
Tv och bredband TV och Bredband Fiber. För tecknad gruppanslutning tillkommer det en obligatorisk kostnad om 159 kr/mån för bredband via A3/Bredband2.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns vindsförråd, två st cykelförråd och tvättstuga. Föreningens tvättstuga hittar du i port nr 14.
Övrigt Kolfilterfläkt tillämpas i kök. Trappstädningen sköts av städfirma. Föreningen har två gemensamma städdagar per år (en vår, en höst). Inom föreningen finns en trädgårdsgrupp. Föreningens ekonomiska förvaltning skötts av Fastighetsägarna.

Dokument

Området

Mälarhöjden ligger precis vid Mälaren med bad och båtliv. Restid med tunnelbanan till Slussen är bara 13 minuter. Förutom tunnelbana i Mälarhöjden, Axelsberg och Västertorp finns också buss till Fridhemsplan och Älvsjö pendeltågsstation. Från Mälarhöjdsbadet och Fridhemsbryggan går båt till Stadshuskajen och Drottningholm. I Mälarhöjden finns två skolor: Mälarhöjdens skola, årskurs F-9, och Lögarbergets Montessoriskola, årskurs F-5. Mälarhöjden är barnrikt så det finns flera förskolor i området.  Precis intill fastigheten ligger Mälarens vackra promenadstråk  samt flera kaféer som konditori Lyran, Café Uddvillan och Vintervikens kafé. Flera båthamnar i närområdet. En 4H-gård med djur och aktiviteter för barnfamiljen. Bada på Mälarhöjdsbadet eller välj ett av de natursköna klippbaden. Bo i vackra omgivningar nära staden!

Räkna på ditt nya boende