Örgryte / Kärralund, Göteborg

Påskbergsgatan 10

Nu kan vi äntligen presentera vad som kanske kan vara Jakobsdals bästa utsikt? Njut av en spatiös takhöjd & bevarade detaljer i orginalutföranden.
Här möts ni av stilfull ekparkett i klassiskt fiskbensmönster, genomtänkt interiör och med enastående utsikt över Liseberg och stadens takåsar.
Bostadens 51 kvadratmeter upplevs större, och här har ni ett tidlöst kök med chans att köpa till en stor balkong med utsikt mot bakgården. Sovrummet ligger mot innergården. Allrummet erbjuder större soffgrupp med mediamöbel samt matplats. Öppna upp den franska balkongen och häpna av utsikten. Badrummet är äldre och kan behöva lite kärlek. Hallen erbjuder tre garderober med bra förvaring.


Byggnaden stod klar 1936, Sju år efter att Liseberg öppnade portarna för första gången. Om ni tittar riktigt noga in till Liseberg så kanske ni kan se
Lasse Dahlquist sitta mitt i den blommande nöjesparken på en packlåda med armarna i kors. Eller höra Håkan Hellström sjunga -Känn ingen sorg för mig Göteborg.
Eller vinka till din vän som badar i ute poolen på Gothia towers.Every change Needs a MOHV- Mäklare

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 51 kvm
Avgift 3248 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1936
Pris 2 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Rebecca Elf
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 35
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

There is no top when the sky is the limit!

Rebecca Elf

Rebecca Elf

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Påskbergsgatan 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 51 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 51 kvm
Byggnadsår 1936
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-06-13
Primärenergital 137

Ekonomi

Lägenhetsnummer 213/10
Pris 2 995 000 kr
Avgift 3248 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV samt bredband
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,79944%

Förening

Föreningsnamn Brf Påskbergsgatan 10-12
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769609-6838
Gatuadress Påskbergsgatan 10, 12
Epostadress paskbergsgatan1012.brf@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Påskbergsgatan 10-12 äger fastigheten Göteborg, Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10-12. På fastigheten har uppförts två byggnader. Fastigheten omfattar efter ombyggnad 34 st bostadsrätter med en total bostadsarea om 1.839 kvm. Föreningen registrerades 2006.
Föreningens ekonomi Avgift för bostad samt garage höjdes med 3 % 2022-04-01. Inga övriga beslut gällande avgiftsförändringar är fattade i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 34
Renoveringar 1986 genomfördes stambyte.
2003 renoverades taket.
2006 renoverades fasad.
2010-2011 byggdes två nya lägenheter.
2011 genomfördes översyn av värmesystemet och rensning av avlopp.
2013 renoverades trapphusen.
2012 genomfördes översyn av hissar.
2016 skedde OVK och ventilationsfläktar på tak byttes.
2017 byttes portlåssystem och cykelgarage byggdes.
2019 skedde balkongbyggnation.
2021 tog föreningen fram en underhållsplan.
2022 installation av nya entrédörrar och byte av expansionskärl.
Parkering Föreningen har fyra garageplatser med gemensam kölista, garage kostar lite drygt 1000 kr/mån. Idag (2022-06-30) står 11 personer på kölistan. I området gäller gatuparkering via Göteborg stad, det finns gott om platser och det kostar ca 495 kr/mån.
Tv och bredband Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Trivsam innergård med utemöbler och grill.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns en gemensam tvättstuga, cykelgarage, cykelförråd samt barnvagnsrum.
Övrigt Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-06-30.

Övrigt

Balkong Finns en fransk balkong och en möjlighet att bygga en balkong på baksidan av huset. OBS bra att kolla så inte bygglovet har utgått i tid.

Dokument

Området

Örgryte är ett samlingsnamn på flera olika mindre stadsdelar som har fått namn efter de herrgårdar som finns i stadsdelen I Örgryte bor du centralt men med naturen alldeles runt husknuten. Här finns det bra kommunikationer och det tar inte mer än 5 minuter att ta sig ner till Korsvägen och evenemangstråket.

Närområde

All tänkbar service finns inom räckhåll med 3 stora Ica butiker; Ica Focus som är vida känt för sitt utomordentliga sortiment, Ica Maxi på Mölndalsvägen och Ica Kvantum vid Munkebäcksmotet. I Focus huset finns även apotek, systembolag, skomakare. Men du hittar även några mindre kvartersbutiker runt om i Örgryte.

En välbesökt pärla i området är Fiori blommor och inredning. Missa inte fiskaffären som ligger på St Sigfridsplan, men bered dig på lite kö.

Kommunikation

Du tar dig snabbt ner till centralare delarna av Göteborg med spårvagn, men varför inte utnyttja de fina promenad- och cykelbanor in till Korsvägen och centrum? Det bästa med Örgryte är att du inte behöver välja mellan att njuta av närheten till naturen eller stadens puls. Båda nås enkelt med en promenad eller cykeltur.

Övrigt

I Örgryte bor man granne med Delsjöns vackra naturreservat som har en fantastisk natur med vidsträckta strövområden, badplatser och fina elljusspår. På vintern är Härlanda tjärn dessutom en utomordentlig skridskobana. Vid Delsjön går det även att hyra kanoter för en tur på vattnet. För den golfintresserade så finns Delsjö Golfbana med sina 18 hål. Här finner du också Skatås som är en stor sportanläggning där du hittar gym, fotbolls- och beachvollybollplaner samt en frisbeegolfbana. Här är det många föreningar som arrangerar åtskilliga utomhusaktiviteter. Även Nordic Wellness finns i området och erbjuder både gym och gruppträning. På GLTK finns även tennis- och padelbanor.

Räkna på ditt nya boende