Majorna, GÖTEBORG

Kabelgatan 26

Här erbjuds en vindslägenhet på c.a 47 kvm med slående takhöjd i Majorna med närhet till stadens puls. Ta hissen högst upp i huset med fantastiskt utsikt! Här bor du med ett trevligt kök med takfönster, ett stort allrum som får rikligt med ljus och ger plats åt både soffa, matsalsmöbel och förvaring. Här finns även ett sovloft + ett mindre rum som kan användas som sovrum, en klädkammare samt ett badrum.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 46.5 kvm
Avgift 3408 kr/mån
Rum 1,5
Hiss Nej
Byggnadsår 1952
Pris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Fotas snart

Fotas snart
Fotas snart
Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kabelgatan 26

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 46.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen är bostaden registrerad som ett rum och kök.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 46.5 kvm
Byggnadsår 1952

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-10-01
Primärenergital 101

Ekonomi

Lägenhetsnummer 234
Avgift 3408 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bredbandstelefoni.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,14415%
Andel av årsavgift 0,14415%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Gråberget i Göteborg
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757200-7974
Gatuadress Box 31111
Postnummer 40032
Ort Göteborg
Epostadress brfgraberget@hsbgraberget.se
Hemsida http://www.hsbgraberget.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Gråberget i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1950. I föreningen finns 569 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Kabelgatan 8-30, Kabelgatan 33-41. Vantgatan 1-3 samt Kravellgatan 1.

Föreningen köpte husen 1952 (tomträtt).
Föreningens ekonomi Enligt föreningen fattas beslut gällande avgiftsförändringar på budgetmötet i november. 2022-01-01 höjdes avgifterna med 3 %.
Antal lägenheter 569
Antal lokaler 3
Renoveringar
1986-1987 sattes nya el-stigare med 3-fas in i huset och samtliga V/A-stammar i kök och badrum byttes.
2004-2007 genomfördes en fasadrenovering i fyra etapper samt renovering av balkonger och hissar renoverades.
2009-2013 installerades ett nytt porttelefon- och passersystem samt nya ytterdörrar och trapphus målades. putsfasad renoverades på Kabelg. 12-14.
2013-2014 renoverades putsfasad på Kabelgatan 8-10 & Kabelgatan 12-14.
2016 provspolades och filmades avloppsrör på Kabelgatan 18 och 26 samt Vantgatan 3 F.
2017-2018 Spolning och filmning av avloppsrör i Kabelgatan 10 och OVK genomfördes på Kabelgatan 8-20, 30 och 33-41.
2019 OVK genomfördes på Vantgatan 1-3 och Kabelgatan 22-30. Förebyggande avloppsspolning på Kabelgatan 8, 16, 28 och 39.
2021 byttes belysningen ut till lekplatsen. Det utfördes även renovering och ombyggnationer på Kabelgatan 8 och 16 efter dräneringsarbetena för att få ordning på cykelrummen och skapa mer plats.

Det genomförs just nu dräneringsarbeten vid ett antal hus och kommer successivt arbeta sig genom föreningen. Det pågår även fortsatt reparation av husens system för avlopp och dagvatten. Undersökning kring införande av fler elbilsplatser pågår. Kommande större underhåll gäller även en del fasader och tak (2024).
Parkering Föreningen har 220 egna p-platser med uttag för motorvärmare. Det finns även 10 garageplatser i varmgarage. Månadshyran för p-plats är för närvarande 424 kr/mån och för varmgarage 902 kr/mån. Föreningen har även 4 MC-platser för 212kr/mån. 12 elbilsplatser är klara och kostar 594 kr/mån. Till detta tillkommer en debitering om 2 kr/kWh. Det finns även 15 p-platser i Trollängens garage vid Kabelgatan 25 som kan hyras för ca 1250 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och vanliga parkeringsplatser. För folkbokförda i området finns även fina möjligheter till boendeparkering i område V7, max taxa 400 kr/mån, se www.goteborg.se för mer information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till digital-TV (grundubud) och Internet 250/250 Mbit via Telenor.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Gemensamma grönområden med underbar utsikt. Här finns flera uteplatser med utemöbler, tillgång till grill, boulebana och lekplats.
Gemensamma utrymmen Tvättstugorna är belägna i källaren och utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I föreningen finns även samlingslokal, två gästlägenheter, bastu och mattvättstuga samt snickarverkstad. Cykelrum finns i källaren. Det finns även möjlighet att hyra en pallkrage av föreningen för den odlingsintresserade.
Övrigt Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Föreningen anordnar frivilliga städdagar.

För ytterligare information om föreningen se: www.hsb.se/goteborg/brf/graberget

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt föreningens hemsida. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-05-16.

Övrigt

Allmänt om bostaden Välplanerad bostad med mycket ljusinsläpp och utsikt mot härlig grönska! Här erbjuds fina lättmöblerade ytor med luftig atmosfär. Vardagsrummet pryds av ett vackert fönsterparti. Köket går i vitt och erbjuder goda arbetsytor samt förvaring i både över- och underskåp. Vidare finns utmärkta förvaringsmöjligheter i flertal garderober, en rymlig klädkammare och två tillhörande förråd! Detta ombonade hem ligger i hjärtat av Majorna, högt upp på Gråberget med närhet till såväl centrum som grönskande parker. Här bor ni i en välskött HSB-förening med god ekonomi med tillgång till bland annat gästlägenheter, boulebana, bastu och festlokal. Området är lugnt och bjuder på fin natur med vackra träd och lummiga gårdar. Här har ni nära till det mesta så som populära restauranger, caféer, systembolag, gym och mycket mer. Ner för backen finner ni Chapmans Torg och Mariaplan med matbutiker och spårvagn som tar er in till city på cirka 10 minuter. Lockar grönområden ligger Slottsskogen inom promenadavstånd och ljuvliga kajstråk finner ni nere vid Klippan. Varmt välkomna!

Dokument

Området

Majorna har gått från att vara en klassisk arbetarstadsdel till att bli en restaurangtät kulturknutpunkt i Göteborg. De göteborgstypiska landshövdingehusen dominerar bebyggelsen och området är vackert inbäddat mellan Göta Älv och Slottsskogen. I Majorna finns det gott om saker att se, göra och uppleva. Ta del av områdets rika kulturliv genom att gå på en konstutställning, konsert eller besök ett museum. Eller varför inte titta in i någon av de många spännande butiker i området som säljer allt från designinredning till LP-skivor. För matintresserade finns det något för alla smaker. Majorna är också perfekt att strosa runt i. Ta en promenad längs med älven, spatsera genom klassiska Göteborgskvarter eller njut av praktfulla Slottsskogen.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer med buss och spårvagn från Jaegerdorffsplatsen bara en stenkast bort. Det är även nära till till Klippans färjeläge när Du skall ta Dig över hamninloppet över till Eriksberg.

Parkering

P-plats finns att hyra för 333 :-/mån

Räkna på ditt nya boende