VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Almedal, Göteborg

Helmutsrogatan 11 , Chokladstigen 19

Om du letar efter en idyll mitt i stan, som lugnet på landet fast med alla faciliteter runt hörnet, då har du kommit rätt. Här i Örgryte koloniområde finns det man behöver för att hitta lugnet. Stor lättskött trädgårdstomt med välskött gräsmatta och möjlighet att sätta sin egen prägel på trädgården. Gräsmattan tar roboten hand om och staketet är underhållsfritt. Här har du möjlighet att bara njuta och koppla av.

Otroligt mysig och välunderhållen kolonistuga där man har det man behöver för lugna vår och sommardagar. Stugan är på 16 kvm och består av två rum. Idag har man inrett det första rummet med ölkyl och dynbox men här finns bra med plats för matbord och stolar. Då kan man nyttja det större rummet som vardagsrum och sovrum. Här finns även en liten del med kyl, micro och kokplatta.
Några hundra meter från stugan finns toalett och dusch.

Få saker är så symboliska för svensk vår och sommar som koloniträdgårdar. Vem kan motstå ett litet hus i lummig grönska, där man kan bli ett med naturen och påta i trädgårdslandet, odla egna grönsaker eller bara koppla av med en kall dryck i solen. Om du känner dig redo för att bli en glad kolonist så är du välkommen att höra av dig.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 16 kvm + 4 kvm
Upplåtelseform Arrende
Rum 2
Tomt 240 kvm, arrende
Byggnadsår 1925
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0723-12 84 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Johanna Eriksson

Johanna Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Helmutsrogatan 11 , Chokladstigen 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 16 kvm. föreningens information

Byggnad

Typ av byggnad Kolonistuga
Boarea 16 kvm
Biarea 4 kvm
Byggnadsår 1925
Vatten & avlopp Kommunalt sommarvatten mellan april och oktober.
Föreningen har ett gemensamt hus med toalett, dusch och tvättmaskin i nära anslutning till stugan.
Fasad Trä
Uppvärmning Direkt El
Övriga byggnader Förråd på 4 kvm med plats för utemöbler och redskap

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Arrendeavgift 6 222 kr
Driftkostnad 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 600 kr

Tillfälligt reducerad arrendeavgift, den kommer ligga på ca 9 000 kr från och med 1 januari 2023

Tomt

Tomtarea 240 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplanen ska upphävas för att möjliggöra permanenta bygglov.

Dokument

Området

Almedal är ett område som ligger i stadsdelen Krokslätt i Göteborg. Alma var namnet på dottern till den tidigare ägaren av lantegendomen Almedal och området uppkallades efter henne. Förr låg detta område i stadens ytterkant och bestod av jordbruksmark med bebyggelse längsmed ån. Almedahls fabriker var ett textilföretag som låg vid Mölndalsån i stadsdelen Skår och grundades 1848. Grundaren Hans Hemming Wesslau byggde även både arbetarbostäder och skolor där. Denna grönskande stadsdel är en av de mest spännande, centrala områderna som växer så det knakar. Här blandas 40- och 50 tals villor med flerfamiljshus i Almedal som håller på att knytas ihop med den nya stadsdelen Södra centrum, som växer fram. Tanken är att Södra centrum ska bli den naturliga förlängningen av innerstaden Ett grönt och lummigt promenadstråk med sittplatser planeras utmed Mölndalsån.

Närområde

Här i området finns både Ica Maxi och Willys på gångavstånd likväl som restauranger, djurbutik och ett franskt bageri som erbjuder himmelskt goda croissanter. För den träningssugne så finns ett helt nyrenoverat och välutrustat Nordic Wellness på 3000 kvadratmeter. Även STC har en nyöppnad anläggning som har öppet dygnet runt.

Kommunikation

Kollektivtrafiken erbjuder god kommunikation till bland annat Korsvägen, Johanneberg och Chalmers som gör att det är lätt att bo här bilfritt. Du bor bara ett stenkast från Liseberg och hela evenemangstråket. Med både cykel och spårvagn tar du dig snabbt in till Avenyn, Kungsgatan eller centralen. Söderut kommer du snabbt till Mölndal galleria som är hjärtat i Mölndal med sina 65 butiker, caféer och restauranger.

Övrigt

Många barnfamiljer väljer att flytta hit då kommunikationerna är väl utbyggda och närheten till skolorna är god. I området finner du många förskolor och skolor bl.a. Internationella Engelska Skolan (IES) och IT-gymnasiet.

Ni behöver inte ge er iväg långt för vackra naturupplevelser, Safjället är ett härligt naturområde som ligger mellan Krokslätt och Toltorpsdalen. Här finns ett rikt djurliv, och i området finns tre dammar. Området är rikt på stigar där du kan ta en promenad med hunden eller springa i fina upplysta terrängspår. Samma närhet gäller Delsjöns fantastiska naturreservat. Här finner du Delsjöns underbara natur med milslånga promenadvägar.

Kort sagt är Almedal ett område för den aktiva storstadsmänniskan som vill underlätta sin vardag.