Eriksberg, Göteborg

Astris Gata 94

Högst belägen med grönska som inramning finner du här detta drömboende som sammanfattas med två ord: insynsskyddat läge och småstadskänsla. Här får du ett boende, mitt i hjärtat av Eriksberg med bekvämt avstånd till allt som du kan tänkas behöva. Inredd i smakfulla toner och genomtänkta materialval. Öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum inbjuder till middagar, filmkvällar. Stort naturligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Mysig balkong där du kan njuta den fina innergården.

Området Platån har sina gator uppkallade efter Evert Taubes sångtexter. Platån ligger på en höjd, kant i kant med den grönskande Färjenäsparken. Här finns flera stora lekplatser och en fotbollsplan med konstgräs. Perfekt för barn, stora som små. En liten bit bort finner du den träskodda Eriksbergspromenaden som löper längs Göta Älv. Kommunala kommunikationer till centrala Göteborg sker med buss eller båt. Hållplatser i direkt närhet.

OBS! Energiklass B gör så att ni får rabatt på räntan hos banken.

Låttext: Evert Taube - Lite omgjord

Här är dörren, tryck på knappen, åk högst upp till våning 4.
Här bor Astri Segervals.
Tänk från denna lyan ser hon
Älvsborgsbron!
Kära Astri, säg hur mår du
och hur trivs du här?
Mår och trivs? Jo det förstår du
att jag trivs som bara den men nu den underbara lyan är för liten för oss!

Välkomna att komma på visning!

Every change Needs a MOHV!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 66 kvm
Avgift 3427 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2011
Pris 3 980 000 kr

Ansvarig mäklare
Rebecca Elf
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 35
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Sobra toner, välplanerade kvadratmeter och ett härligt ljusinsläpp

Planritning

Rebecca Elf

Rebecca Elf

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Astris Gata 94

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 66 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 66 kvm
Byggnadsår 2011

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2014-12-17
Primärenergital 66

Ekonomi

Lägenhetsnummer 10132
Pris 3 980 000 kr
Avgift 3427 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia Triple Play
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 1,56944%

Förening

Föreningsnamn BRF Sången i Västra Eriksberg
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769622-0537
Gatuadress Astris Gata
Epostadress kontakt@brfsangen.se
Hemsida https://brfsangen.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Sången på Västra Eriksberg, förvärvade Sannegården 77:2 2011. Fastigheten bebyggdes 2010-2011 och består av ett flerbostadshus med 70 stycken lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna fördelas med 1-3 rok och är belägna på Astris Gata 84-94.
Föreningens ekonomi Inga avgiftsförändringar planerade i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 70
Renoveringar 2014 genomfördes en 2-års garantibesiktning och 2017 slutfördes 5-årsbesiktningen. 2021 installerades porttelefoni och vattenmätare i lägenheterna har bytts ut.
Inga större renoveringar är inplanerade.
Parkering Det finns 27 st garageplatser under huset som går att hyra för 950 kr/mån. Det finns även 18 st parkeringsplatser som går att hyra för 550 kr/mån, dessa administreras av GUAB. Kösystem tillämpas.
Tv och bredband I avgiften ingår Telia Triple Play med Digital-tv (paket lagom), bredband (250/250 mbit) och ip-telefoni.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns cykelrum (ingång via soprummet), barnvagnsrum (i anslutning till uppgångarna, snickarboa (nedervåningen på Astris Gata 84) samt källarförråd.
Övrigt På balkongerna får man grilla med elgrill. Gasol och kol är tillåtet på gården.

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-06-21.

Dokument

Området

På Eriksberg blandas modern design med bevarandet från den forma varvstiden. Den blandade arkitekturen i området har bidragit till att många söker sig hit. Här finns bostads-, och hyresrätter, skolor och företag. Det finns ett bredd utbud av restauranger, caféer, hotell med mera som gör stadsdelen spännande och intressant. Här bor ni i en marin miljö med vattnet runt knuten. Sommartid vallfärdar turister hit för att strosa runt längs kajerna och njuta av omgivningen. Flertalet restauranger och caféer ligger längs vägen om hungern slår till. Här bor ni även med närhet till naturen med flera grönområden och promenadstråk. Färjenäsparken lockar både barn som vuxna med stora lekplatser och fotbollsplan. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är mysiga alternativ där ni kan plocka med en picknick. För den träningsintresserade finns flertalet gym i området; Sats, Nordic Wellness, Fitness 24/7 samt Friskis och Svettis. Vid Eriksbergs köpcentrum finner ni Coop, apotek, systembolag, pizzeria samt några butiker. För den som vill avjuta en god middag finns välrenommerade restaurang Piga och Tapas By River vid Eriksbergs hamnbassäng.

Kommunikation

Kollektivtrafiken är något utöver det vanliga. Älvsnabben tar er snabbt och smidigt in till city med täta avgångar. Vill man hellre åka buss finns goda förbindelser. Bland annat stombuss 16 tar er smidigt in till centrala delarna av Göteborg. Även andra bussar går så som 58, 99, och 45. För den som gillar motion är det mysigt att bara strosa runt i området eller ta en cykeltur.

Räkna på ditt nya boende