VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Getinge, Getinge

Södra Brogårdsgatan 11

Helt underbar 20-talare som med varsam hand renoverats! Bland annat har en massiv totalrenovering utförts av ovanvåningen, där man låtit rensa taket ända ner till balkarna och på så sätt erhållit en fantastisk takhöjd och dessutom fått fram de vackra original bjälkarna samt den uppmurade murstocken av rött tegel. Ovanvåningen är därmed som tagen ur en heminredningstidning med ett ombyggt spaliknande badrum, rejält sovrum, separat walk in closet och härligt allrum. Svårt att förklara och något som måste upplevas! Bottenvåningen är fräsch med rejäla sällskapsytor fördelat på omfamnande entréhall, stort matrum, härligt vardagsrum med läcker tillbyggnad i form av vinterträdgård och utgång till altandäck samt äldre kök (möjlighet för efterföljande ägare att sätta tänderna i och skapa sitt egna drömkök). Dessutom ett bra garage och ett gårdshus där enbart fantasin avgör vad som kan göras av detta.. Varmt välkomna!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 120 kvm + 9 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 2-3 sovrum
Tomt 1384 kvm
Byggnadsår 1927
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Emil Jensen
Reg. Fastighetsmäklare
0706-84 77 53
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Anton Lind
Reg. Fastighetsmäklare
0735-00 98 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Södra Brogårdsgatan 11 övre copy
Södra Brogårdsgatan 11 övre copy
Emil Jensen

Emil Jensen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Södra Brogårdsgatan 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 2-3 sovrum
Boarea 120 kvm. säljarens information Om arean är av väsentlig betydelse för köparen ombedjes denna att göra en uppmätning av fastigheten

Enligt taxeringsinformationen är fastigheten 93 kvm boarea och 9 kvm biarea.
Om arean är av väsentlig betydelse för köparen ombedjes denna att göra en uppmätning av fastigheten.

Entré
Inbjudande entréhall med gästtoalett (wc och tvättställ) direkt till vänster. Ett par steg in nås ytterligare hall utrymme med förvaringsutrymme och bra plats för ytterkläder. Vita väggar och vackert fiskbensmönstrat laminat på golv, vilket dessutom fortsätter upp på väggen för att utgöra fondvägg. Entrén ligger i anslutning till trappan till ovanvåningen.

Vardagsrum/matsal
Från hallen når ni vardagsrummet med bra ljusinsläpp från fönster i olika väderstreck (både från sovrum och matsal) samt med en tjusig öppen spis (ej i funktion). Väggarna är vita och på golvet ligger samma fina fiskbensmönstrade laminat som i hallen. Från vardagsrummet når ni både sovrum med utgång till altan så som en mycket inbjudande vinterträdgård/matrum med fantastiskt ljusinsläpp och härlig känsla.

Sovrum
Rejält sovrum med bra ljusinsläpp och utgång till altan. Vackert fiskbensmönstrat golv och vita väggar.

Kök
Funktionellt kök med nedgång till källarutrymme (kanske en framtida vinkällare?). Köket är stort med gott om förvaring och plats för matbord för den som önskar, men i behov av modernisering. Tapet på väggarna och plastmatta på golv. Köksutrustning bestående av spis, fläkt, bänkdiskmaskin, micro och kombinerad kyl/frys i fullhöjd.

Allrum
Centrerar och sammanlänkar ovanvåningens samtliga rum. Full takhöjd med elegant framtagen murstock och läckra takbjälkar skapar tillsammans med det vackra gråmålade furugolvet och de moderna vita väggarna en wow-faktor!

Sovrum
Fantastiskt sovrum med full takhöjd och utgång till vinterträdgårdens tak (fungerar idag som en liten balkong utan räcke). Omfångsrikt och likt allrummet med urtjusiga takbjälkar och framtagen murstock. Grå målat furugolv och vita väggar.

Badrum
Badrummet är modernt och när man öppnar dörren fås en känsla av spa. Mycket smakfullt renoverat med betongmönstrad klinker med golvvärme, vita väggar och en rejäl mosaikbeklädd duschplats med stor takdusch. Övrig badrumsutrustning bestående av italiensk wc, tvättställ med kommod, stort spegelskåp och handukstork. Exklusiv inredning!

Walk in closet
Pricken över i! Härlig walk in closet i anslutning till allrum. För den som önskar eller är i behov, går det att göra om detta utrymme till sovrum. Likt övrig ovanvåning, vita väggar och gråmålad furu.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Eskilstorp 12:4
Boarea 120 kvm
Biarea 9 kvm
Byggnadsår 1927
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fönster 3-glas, isolerglas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Torpargrund samt liten källare
Uppvärmning Direkt El/Luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Nedanstående information är hämtad från föregående försäljning:
2021 Renovering av vardagsrum samt matrum. Laminatgolvet har istället för vanlig golvfoam en isolerskiva som stoppar kyla underifrån och ger varmare golv.
2020 Renovering av vinterträdgård (golv, väggar).
2021 Renovering av entréhall.
2019 Nytt tralldäck (söder).
2018 Nya 3-glas isolerfönster samt altandörrar bottenvåning exklusive vinterträdgård.
2016-17 Totalrenovering och ombyggnad av ovanvåning - Nytt och utökat badrum med golvvärme, walk in closet, rejält sovrum med utgång, härligt allrum. Hela ovanvåningen öppnades upp till nock, murstocken och balkar togs fram och planlösningen ändrades). Mycket smakfullt och väl utfört!
2016 Omläggning av tak, rensades ner till balkarna. Ny råspont, papp, läkt och pannor. Plåtarbete, hängrännor och vindskivor (JO Tak).
2016 Omläggning av garagetak (Ny papp, läkt och pannor).
2016 Ny papp på vinterträdgårdens tak.
2016 Nya 3-glas isolerfönster ovanvåning.
2016 Ny luft/luftvärmepump samt varmvattenberedare.
2016 Ny elcentral och ny el ovanvåning.
2016 Uppfräschning av WC.

Anslutningar: Fiber (Halmstads stadsnät).
Övriga byggnader Uppmurat garage med nytt tak och med plats för 1 bil.
Ekonomibyggnad med tvättstuga, verkstad och förråd (möjlighet att göra om till festlokal).
Friggebod och växthus.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2016-02-25
Energikonsumtion 211 kWh/m2 år.

Ekonomi

Taxeringsvärde 846 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 524 000 kr
  • Småhusmark: 322 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 524 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 2 945 000 kr
Fastighetsskatt 6 345 kr
Elförbrukning 7 191 kWh/år
Driftkostnad 31 583 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 22 450 kr
  • Vatten/avlopp: 2 328 kr
  • Försäkring: 4 045 kr
  • Renhållning: 2 760 kr

I uppvärmningskostnaderna ingår kostnad för EL. Kostnad för förbrukning 7191 kWh avser mars 2022- mars 2023. Möjlighet för köparen att ta över säljarens bundna lån med 1,47% ränta fram till och med 2024-02-12.

Tomt

Tomtarea 1384 kvm
Tomttyp Hörntomt
Övrigt Stor härlig insynsskyddad trädgårdstomt på högt läge!
Uteplats Stor härlig altan i söderläge.
Parkering Singel belagd uppfart med plats för 3-4 bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Avtalsservitut Siktzon
Last: Avtalsservitut: Siktzon, 13-IM1-95/3569.1

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan Detaljplan

Dokument

Området

Getinge är ett samhälle med ca 2 000 invånare som ligger mellan Halmstad och Falkenberg, i Suseåns dalgång. Här bor man med närhet till E6 och med bra bussförbindelser i blandad bebyggelse. Getinge är ett levande samhälle och här finns bland annat en populär tempererad utomhusbassäng med fritt inträde, en kyrka varav den äldsta delen uppfördes på 1100-talet, flertalet förskolor, grundskola med bibliotek, vårdcentral, apotek, äldreboende, bank, livsmedelsbutik, pizzeria, frisör, bensinstation, bilverkstad och mycket mer. Orten har ett rikt föreningsliv och erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Här har man möjligheten att prova på fotboll, tennis, gymnastik, bowling, boule mm. I anslutning till Hembygdsgården där Hembygdsföreningen har sitt säte, finns en lekplats med möjlighet att grilla. Getinge Group som är världsledande tillverkare av medicinteknisk utrustning har en produktionsenhet på orten. Om man önskar närproducerat finns möjligheten att besöka Mostorps Herrgård endast några kilometer bort. Här säljer man kött efter tycke, smak, säsong, från egen uppfödning och gårdens slakteri.

Övrigt

Förskolor:
Haspungens förskola, lärkans förskola, Noaks Arks förskola.

Skolor:
Getingeskolan, F-9.