Budgivning pågår

Senaste bud:
3 095 000 kr

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kyrkbyn, Gammelstad

Sandåkersvägen 14


I populära Kyrkbyn finns denna trivsamma villa med trevligt läge, garage och rymlig tomt! Huset erbjuder ytor om totalt 115+63 m². Entréplan erbjuder kök med matplats i direkt anslutning, vardagsrum med fint ljusinsläpp, rymligt sovrum samt badrum med dusch. En trappa upp leder till övervåningen där det finns tre sovrum, gäst-WC och goda förvaringsmöjligheter. Även källarplanet erbjuder goda möjligheter till förvaring. Det finns även tvättstuga, enklare snickeri och övriga rum. Från sovrummet (entréplan) finns utgång till en altan. På den fina tomten finns garage med fjärrstyrd port samt fjärrvärme. Barnvänlig trädgårdstomt med härlig gräsmatta och gott om utrymme för spring och lek.

Du bor ett stenkast från Norrlands största medeltida kyrka, förskola samt Kyrkbyskolan som kommer att öppnas igen som en F-3 skola när den utbyggda Stadsöskolan tas i bruk. Det är ett lagom promenadavstånd till Gammelstads centrum där du finner ytterligare förskola, skola upp till årskurs 9, matbutiker, restaurang, pizzeria, badhus och sporthall. Storhedens handelsområde når du via kortare biltur eller varför inte med lokaltrafiken. Storsands badplats finns på bekvämt cykelavstånd.

Välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 115 kvm + 63 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 1694 kvm
Byggnadsår 1952
Pris 3 095 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
072-555 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sandåkersvägen 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 115 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Fastighet Gammelstaden 1:20
Boarea 115 kvm
Biarea 63 kvm
Byggnadsår 1952
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 2- och 3-glasfönster
Tak Sadeltak, plåt
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Fristående garage
Renoveringar Huset är omdränerat ca 1996.
Fjärrvärme installerades i huset ca 1999.
Lockläkt byttes på huset ca 2010. Huset är ommålat i samband med detta.

Rum

HALL

Du välkomnas in till en hall i bra storlek med hatthylla samt garderob direkt till höger för avhängning av ytterkläderna.

KÖK

Rakt fram från hallen kommer du in till det rymliga köket med matplats invid. Köket är utrustat med diskmaskin, spis med ugn, kombinerad kyl/frys samt spisfläkt. Det finns utrymme för den större matplatsen.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med fint ljusinsläpp tack vare från två väderstreck. Det är möblerat med en större soffa och övrigt möblemang.

SOVRUM

Mellan kök och vardagsrum finner du ett sovrum som är utrustad med garderober och plats för en dubbelsäng samt övrigt möblemang. Utgång till villans altan.

BADRUM

I anslutning från hall/inre hall finns badrummet att tillgå. Utrustat med dusch, WC-stol, handfat med kommod, spegelskåp och skåp för förvaring.

ÖVRE PLAN

Trappan upp leder dig till övervåningen där det finns tre rum där samtliga rum används som sovrum. God förvaring via garderober samt kattvind. Det finns även en gäst-WC.

KÄLLARPLAN

I källarplan är det tre st rum, matkällare och förråd. De tre rummen används bland annat som tvätt, dusch och torkrum, hobbyrum samt förvaring. Samtliga tre rum är i bra storlek.

GARAGE

Fristående garage med fjärrstyrd port.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2024-05-17
Energikonsumtion 82 kWh/m2 år.
Primärenergital 164

Ekonomi

Pris 3 095 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 909 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 128 000 kr
  • Småhusmark: 781 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 128 000 kr
Värdeår 1952
Summa inteckningar 149 500 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Driftkostnad 25 878 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 19 083 kr
  • Vatten/avlopp: 1 181 kr
  • Renhållning: 352 kr
  • Hushållsström: 5 262 kr

Renhållning avser: grundavgift villa, brännbart 190l var 8:e vecka, matavfall 140l varannan vecka. ELHANDEL: Förbrukning: 1870,06 kWh Kostnad: 1 162 kr ELNÄT: Kostnad: 4 100 kr FJÄRRVÄRME: 26,52 MWh, 702 m3 Kostnad: 19 083 kr OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 1694 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 25-F2003/158.1

Planbestämmelser Detaljplan (1995-11-16)

Dokument

Området

I över 400 år gamla Kyrkbyn -som är en del av Gammelstad -möts du av en stenkyrka i medeltida stil. Bredvid ligger hundratals röda små kyrkstugor där du får möjligheten att vandra i de trånga och mysiga kyrkstugegränderna. Intill kyrkan finner du även friluftsmuseet Hägnan som är väldigt uppskattat med dess gamla norrländska träbyggnader samt att man sommartid har djur och fik. 1996 blev Kyrkbyn med dess unika miljö upptaget av UNESCO på världsarvslistan, detta för att bevaras till de framtida generationerna. I Kyrkbyn arrangerar man under året flera olika aktiviteter. Ett välbesökt arrangemang är julmarknaden som arrangeras i december varje år. Under julmarknaden får du bland annat chansen att träffa tomtefar och tomtemor, gå på sagovandring och åka släde.

Närområde

Du bor ett stenkast från Norrlands största medeltida kyrka, förskola samt Kyrkbyskolan som kommer att öppnas igen som en F-3 skola när den utbyggda Stadsöskolan tas i bruk. Det är ett lagom promenadavstånd till Gammelstads centrum där du finner ytterligare förskola, skola upp till årskurs 9, matbutiker, restaurang, pizzeria, badhus och sporthall. Storhedens handelsområde når du via kortare biltur eller varför inte med lokaltrafiken. Storsands badplats finns på bekvämt cykelavstånd.

Här i Kyrkbyn kan du även finna Gammelstads Gästhem som är ett hotell/vandrarhem med 20 rum. Utöver detta finns även restaurangen Lapland Crossover Cuisine, Kyrkbyns Pizzeria och Kaptensgården som är en restaurang och festvåning.

Kommunikation

Buss 9 Kyrkbyn - Lerbäcken

Övrigt

Storheden är ett handelsområde som ligger mellan Luleå och Kyrkbyn. Här finns många stora köpcentrum och stormarknader. Till Storheden kan du åka med lokalbuss 9.

Räkna på ditt nya boende