VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kyrkbyn, Gammelstad

Brantgränd, Kyrkstuga nr 471


- Charmig kyrkstuga med bra läge
- I direkt närhet finns servicehus
- Fönster åt två väderstreck
- Braskamin (ej besiktigad)
- Säljs med befintligt lösöre

Varmt välkommen till denna charmiga kyrkstuga i världsarvet Kyrkbyn! Rum med fönster åt två väderstreck, fint trägolv och braskamin (ej besiktigad). Stugan säljs med befintligt lösöre.

Gammelstads kyrkstad är en samling kyrkstugor och kyrkstall kring Nederluleå kyrka i Gammelstad utanför Luleå, där långväga sockenbor hade sin fasta punkt vid kyrkobesök. Området är sedan 1996 upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Kyrkstaden är landets största och bäst bevarade kyrkstad med 408 stugor uppdelade i 553 kammare. Världsarvsområdet innefattar kyrkan, omgiven av kyrkstaden, de gamla stadskvarteren, de offentliga byggnaderna och delar av den yngre permanenta bebyggelsen.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Information

Bostadstyp Övrig bostad
Upplåtelseform Arrende
Rum 1
Pris 170 000 kr

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Kyrkstuga i världsarvet Gammelstad!

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Brantgränd, Kyrkstuga nr 471

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 170 000 kr
Driftkostnad 1 770 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 770 kr

ELNÄT Förbrukning: 0,09 kWh Kostnad: 1 410 kr Huvudsäkring: N900 (special för kyrkstugor) ELHANDEL Kostnad: 360 kr

Dokument

Området

I över 400 år gamla Kyrkbyn -som är en del av Gammelstad -möts du av en stenkyrka i medeltida stil. Bredvid ligger hundratals röda små kyrkstugor där du får möjligheten att vandra i de trånga och mysiga kyrkstugegränderna. Intill kyrkan finner du även friluftsmuseet Hägnan som är väldigt uppskattat med dess gamla norrländska träbyggnader samt att man sommartid har djur och fik. 1996 blev Kyrkbyn med dess unika miljö upptaget av UNESCO på världsarvslistan, detta för att bevaras till de framtida generationerna. I Kyrkbyn arrangerar man under året flera olika aktiviteter. Ett välbesökt arrangemang är julmarknaden som arrangeras i december varje år. Under julmarknaden får du bland annat chansen att träffa tomtefar och tomtemor, gå på sagovandring och åka släde.

Närområde

Du bor ett stenkast från Norrlands största medeltida kyrka, förskola samt Kyrkbyskolan som kommer att öppnas igen som en F-3 skola när den utbyggda Stadsöskolan tas i bruk. Det är ett lagom promenadavstånd till Gammelstads centrum där du finner ytterligare förskola, skola upp till årskurs 9, matbutiker, restaurang, pizzeria, badhus och sporthall. Storhedens handelsområde når du via kortare biltur eller varför inte med lokaltrafiken. Storsands badplats finns på bekvämt cykelavstånd.

Här i Kyrkbyn kan du även finna Gammelstads Gästhem som är ett hotell/vandrarhem med 20 rum. Utöver detta finns även restaurangen Lapland Crossover Cuisine, Kyrkbyns Pizzeria och Kaptensgården som är en restaurang och festvåning.

Kommunikation

Buss 9 Kyrkbyn - Lerbäcken

Övrigt

Storheden är ett handelsområde som ligger mellan Luleå och Kyrkbyn. Här finns många stora köpcentrum och stormarknader. Till Storheden kan du åka med lokalbuss 9.

Räkna på ditt nya boende