Brunna, EKERÖ

Tomtbacksvägen 60

- Uteplatser med sol från morgon till kväll
- Genomgående toppskick
- Bredband ingår i avgiften
- Möjlighet till garage/p-plats
- Två kaklade badrum med golvvärme
- Lugnt och barnvänligt område

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på MOHV för intresseanmälan och visning!

Mycket välskött och renoverat bostadsrättsparhus i trevliga Brunna som ligger centralt i Ekerö tätort. Här finns närhet till Mälaröarnas vackra natur, förskola, livsmedelsbutik och goda kommunikationer med bussar mot Brommaplan. På gångavstånd finns också Träkvista vallen med sitt stora utbud av aktiviteter i form av fotboll, ishockey, padel och friidrott. Just nu byggs också det nya badhuset som planeras öppna under 2023.

På Tomtbacksvägen 60 bor du lugnt och skyddat där fina altaner i trä finns på både fram och baksidan, vilket bjuder in till avkopplande stunder i solen. Huset är löpande underhållet och renoverat med varsam hand. Under 2016 renoverades bland annat båda badrummen samt köket. Övriga ytskikt är också i gott skick där hela insidan målades om under 2019. Så här är det bara att flytta in och börja bo.

Genom föreningen finns möjlighet att hyra p-plats eller garage på gångavstånd från huset. Här finns också mycket grönytor och lekplatser för barnen. På Tomtbacksvägen 22 finns också en gemensamhetslokal att hyra för medlemmarna. Där finns tvättstuga, lokal, kök och sovrum för olika aktiviteter och/eller övernattande gäster.

Varmt välkommen att höra dig vid intresse!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 94 kvm
Avgift 5974 kr/mån
Rum 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1992
Pris 3 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Powerbild NiklasBergsten

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tomtbacksvägen 60

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 94 kvm. Lägenhetsregister BRF
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Parhus
Boarea 94 kvm
Byggnadsår 1992
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftvärmepump
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Rum

Hall

Entré med plats för avhängning. Förvaringsutrymme finns i förråd under trappa. Väggar målade i ljusgrått och golv med klinker i brun skiftande ton som har golvvärme på el.

Kök

Stilfullt renoverat 2016 med vita skåpluckor, svart bänkskiva samt stänkskydd. Utrustat med induktionshäll, ugn, spisfläkt, integrerad kyl och frys och integrerad diskmaskin. Samtliga nya från 2016. Diskho som snyggt är infälld i bänkskivan. Rymlig matplats för ett stort sällskap. Väggar målade i ljusgrått samt klinkergolv i brun skiftande ton som har golvvärme på el.

Vardagsrum

Generösa ytor med plats för både sällskapshörna med soffa och matsalsbord för den som önskar. Ekparkett på golv och väggar målade i grått. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti där utgång finns till den stora altanen på baksidan i skyddat läge.

WC/Dusch/Tvätt

På entréplanet finns ett helkaklat badrum som smakfullt renoverats 2016 med vita väggar och svart golv som är eluppvärmt. Utrustat med WC, kommod, dusch med vikdörrar, badrumsskåp och vattenburen handdukstork. Tvättmaskin finns idag men även plats för torktumlare.

Övre hall

Till den övre hallen når du via trappa i trä som är målad i ljusgrått. Väggarna här är målade i ljusgrått och golv i laminat. Binder samman rummen på övervåningen på ett bra sätt.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och synnerligen goda förvaringsmöjligheter i rymlig walk-in-closet med förvaringssystem inbyggt. Här finns grå heltäckningsmatta på golvet och väggarna är målade i grön ton.

Sovrum 2

Här finns golv med eklaminat och väggarna är nålade i grön ton. Förutom säng ryms även garderober för förvaring, skrivbord etc.

Sovrum 3

Även här finns golv med eklaminat och väggarna är nålade i grön ton. Förutom säng ryms även garderober för förvaring, skrivbord etc.

Badrum

Även detta våtrum renoverades stilsäkert 2016 med vita väggar och svart golv som är eluppvärmt. Utrustat med WC, kommod, badkar, badrumsskåp och vattenburen handdukstork.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-02-23
Primärenergital 97

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4689-00002-09
Pris 3 795 000 kr
Avgift 5974 kr/mån
Kommentar inkl VA, renhållning samt bredband 250/250 från Telenor
Driftkostnad 22 732 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 132 kr
  • Hushållsström: 21 600 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,57687%
Andel av årsavgift 1,57691%

Förening

Föreningsnamn Brf Tre Kullar
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716418-6814
Gatuadress Tomtbacksvägen 1
Postnummer 17837
Ort EKERÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Allmänt om föreningen:
Föreningen bildades 1992. Samtlig bebyggelse var då nyproducerad och färdigställd. Totalentreprenörer var HSB i samarbete med SIAB. Tre Kullar består av radhusbebyggelse med 61 lägenheter fördelade på 5 tvåor och 14 treor i enplanslägenheter samt 42 fyror i tvåplanslägenheter. Storlekarna på lägenheterna varierar mellan 67,5 och 122 kvm.

Föreningen har fyra stycken miljöstugor där man kan lämna hushållssopor och tidningar. Soptömning sker varannan vecka och tidningsinsamling en gång i månaden. Två sopsorteringsstationer finns inom ca 500 m från Tre Kullar. Där kan man lämna plast, metall, glas, pappersförpackningar och batterier. I miljöstugorna finns spadar, krattor, skottkärror och motorgräsklippare att låna.

Tre Kullar har en föreningslokal som alla medlemmar kan utnyttja. I stugan finns ett mötesrum med pentry, ett sovrum med TV och en toalett med dusch. Stugan kan hyras för en mindre fest eller till gäster som behöver sängplats eller lånas för att spela bordtennis. Där finns också en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel som är gratis att använda.

Uppvärmning och ventilation
Husen värms upp med vattenburen värme. Både ventilation och värme sköts av ett värmepumpsaggregat som finns i varje lägenhet. Aggregatet, som står i badrummet, är stort som en garderob och innehåller elvärmepatron, varmvattenberedare, frånluftsfläkt som ventilerar lägenheten och en värmepump som återvinner värme ur frånluftsfläkten.

Köksfläkten har en egen ventilationskanal. Tilluftsventiler finns ovanför fönstren i sovrummen och i vardagsrummet.

Värmepumpsaggregatet är föreningens ansvar men man sköter det i huvudsak själv genom en liten enkel service när pannan meddelar att det är dags. En gång per år gör servicetekniker en service av alla pannor i föreningen.

Energi och vatten
Varje lägenhet har ett eget elmätarskåp som sitter på ytterväggen. Elförbrukningen ligger i genomsnitt på mellan 7.000 och 15.000 kWh per år och lägenhet.

I hyran ingår kostnader för en genomsnittlig vattenförbrukning beräknad efter lägenhetens andelstal. I slutet av året samlar styrelsen in siffror på varje lägenhets förbrukning. Har man använt mer vatten än genomsnittet läggs den kostnaden till hyran i april året efter – eller så får man tillbaka pengar om man använt mindre vatten än medelförbrukningen.

Medelförbrukningen under 2020 var 106 kubikmeter. Priset per kubikmeter var 2020 på 20,36 kr inklusive moms.

Vindsutrymme
Varje lägenhet har en vind som inte är avsedd att inredas då isoleringen består av lösull som inte får belastas. Om man önskar kan man bygga ut golvet för att använda vinden som förvaringsutrymme.

TV/Internet:
Telia öppen fiber. Se Telias hemsida för olika alternativ på tv-utbud och hastigheter.

Parkering:
Vill man hyra garage eller parkeringsplats kontaktar man styrelsen. Till garagen är det för närvarande kö. Kostnad för en P-plats är 165:-/månad. Villkoren för garage/p-plats anges i avtalen.

Gårdsplan:
Bebyggelsen i Tre Kullar är koncentrerad till tre gemensamhetsytor med lekplatser som vi kallar Grisgården, Kattgården och Getgården, efter de små vackra bronsstatyerna som finns på varje gård. Dessa står på varsin kulle – därav namnet på området. I anslutning till respektive gård finns miljöstugor, parkeringsplatser och garage. Inom området finns endast cykelvägar – något som medverkar till en lugn och trygg miljö.

Gemensamma utrymmen:
I föreningsstugan, Tomtbacksvägen 22, finns möjlighet att hyra lokal, kök och sovrum för olika aktiviteter och/eller övernattande gäster. Lokalen/sovrummet får inte hyras av minderårig så någon vuxen måste alltid finnas på plats. Ingen hög musik efter kl. 22.

Tvättstuga
I föreningsstugan finns en tvättstuga med tvättmaskin (ej avsedd för mattor, djurtäcken eller annan grovtvätt), torktumlare och torkskåp. Dessa underhålls via serviceavtal. Tvättstugan kan nyttjas utan kostnad.
Tvättid bokas på anslagstavlan utanför tvättstugan. Numret på bokningscylindern är lika med lägenhetsnumret.

Bordtennis
Om du vill spela bordtennis bokar du detta i kalendern som finns på en av anslagstavlorna i gemensamhetslokalen. Man får boka max 2 timmar och inom bokad tid ska man också hinna städa och ställa tillbaka bord och stolar efter sig. Se separat anslag på tavlan i lokalen för nyckelutlämning.
Nyckel lämnas enbart ut till vuxen som också ansvarar för den.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden På entrésidan finns ett förråd för praktisk förvaring.

Dokument

Området

Området Brunna ligger centralt på Ekerö med närhet till en vacker natur och på promenadavstånd till Mälaren. Här finns livsmedelsbutiken Lidl, förskolan Brunna och goda kommunikationer med bussar mot Brommaplan. Granne med området finns även Träkvista vallen med sitt stora idrottsutbud samt snart även det nya badhuset som planeras öppna under 2023. Bebyggelsen i Brunna är kombinerad av villor men främst rad- och parhus. Bland annat finns här tre bostadsrättföreningar vars byggnader uppfördes i början av 90-talet. På gångavstånd från området finns Träkvista torg som planeras byggas om och få nya butiker, bostäder och företagslokaler.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Brommaplan som är en knutpunkt för kollektivtrafiken i västerort. Beräknad restid till Brommaplan ca 20 minuter. Från Brommaplan går det ett flertal anslutningsbussar samt T-banans gröna linje. Det finns även en färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an. Från Tappström vid Ekerö Centrum går pendelbåtslinje 89 in till Klara Mälarstrand, för mer information och tidtabell se Ekerö kommuns eller SLs hemsida.

Räkna på ditt nya boende