VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Brunna, EKERÖ

Tomtbacksvägen 6

I lugna och barnvänliga Brunna finns detta trevliga radhus som nu söker ny ägare. Genomgående fint skick och bra planlösning där ett fjärde sovrum kan skapas på entréplanet (se alternativ skiss). På framsidan möter morgonsolen upp på den stensatta uteplatsen och bjuder in till en fin start på dagen. Baksidan har ett trädäck och ligger mot väster så här kan grillkvällarna med fördel arrangeras på sommarhalvåret.

Området Brunna har ett tilltalande läge med närhet till flertalet bussförbindelser mot Brommaplan och Träkvista vallens stora utbud av aktiviteter åt ena hållet och i andra riktningen finns en fantastisk natur med vackra vandringsstråk och badplats vid Busviken.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på MOHV för mer information och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 107 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7878 kr/mån
Rum 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1992
Pris 3 650 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tomtbacksvägen 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 107 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Boarea 107 kvm
Byggnadsår 1992
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftvärmepump
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Rum

Kök

Ordentligt kök med gott om förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor. Ekparkett på golv och väggar målade i en grön ton. Vita skåpluckor, ljus bänkskiva och kaklat stänkskydd i grå kontrastbytande färg. Välutrustat med stor kyl, stor frys, ugn, induktionshäll, spisfläkt, micro och diskmaskin. Mat plats för ett stort sällskap.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med plats för både sällskapshörna och matsalsbord om så önskas, Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier där även utgång till baksidan med altan och kvällssol. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

Hall

Entrén bjuder på ålats för avhängning och garderob för förvaring. Innanför dörren finns ett praktiskt klinkergolv och i övrigt ekparkett samt målade väggar i grått.

Badrum 1

På entréplanet finns ett helkaklat våtrum med blått golv och vita väggar. Här finns WC, handfat, dusch och badrumsskåp. Fungerar även som tvättstuga och inrymmer tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk arbetsbänk.

Övre hall

Till övervåningen leds du via vitmålad trappa i trä. För möter en övre hall som är målad i grått och har brunt laminatgolv vilket är genomgående för hela övervåningen.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng samt ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Här finns också en grym walk-in-closet som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Här finns även en lucka till vinden där ev ytterligare förvarings kan inrymmas. Brunt laminatgolv och väggar med tapeter i gul/beiga toner samt en mönstrad fondtapet.

Sovrum 2

Brunt laminatgolv och vita väggar.

Sovrum 3

Brunt laminatgolv och vita väggar.

Badrum 2

Stilfullt utförande med vitt kaklade väggar och golv med grått klinkergolv. Här finns WC, kommod, badrumsskåp och badkar.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-02-23
Primärenergital 105

Ekonomi

Lägenhetsnummer 18
Pris 3 650 000 kr Utgångspris
Avgift 7878 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl VA, renhållning, bredband 250/250 från Telenor och basutbud TV genom Tele2
Elförbrukning 8 539 kWh/år
Driftkostnad 20 624 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 124 kr
  • Hushållsström: 19 500 kr

Elkostnaden uppskattad då nuvarande ägare inte bott ett helt år i huset.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,76839%
Andel av årsavgift 1,76833%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 874 723 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning (Enligt årsredovisning 2021/2022)

Förening

Föreningsnamn Brf Tre Kullar
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716418-6814
Gatuadress Tomtbacksvägen 1
Postnummer 17837
Ort EKERÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades 1992. Samtlig bebyggelse var då nyproducerad och färdigställd. Totalentreprenörer var HSB i samarbete med SIAB. Tre Kullar består av radhusbebyggelse med 61 lägenheter fördelade på 5 tvåor och 14 treor i enplanslägenheter samt 42 fyror i tvåplanslägenheter. Storlekarna på lägenheterna varierar mellan 67,5 och 122 kvm.
Föreningens ekonomi Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning om 15 % från och med 1/10-2023. Inga ytterligare höjningar finns planerade.
Äger föreningen marken Ja, friköpt mark
Antal lägenheter 61
Parkering Vill man hyra garage eller parkeringsplats kontaktar man styrelsen. Till garagen är det för närvarande kö. Vi har dessutom 6 p-platser med laddbox. Kostnad för en P-plats är 165:-/månad och för p-plats där laddboxen är aktiverad 235:-/månad. Kostnad för elförbrukning tillkommer.

Föreningen har ett begränsat antal gästparkeringsplatser till varje gård och dessa bevakas av P-service. Första timmen är gratis med p-skiva. Därefter kostar parkeringen 5 kr/timme med en maxtaxa på 30 kr/dygn.
Tv och bredband Telia öppen fiber. Se Telias hemsida för olika alternativ på tv-utbud och hastigheter. Basutbud för TV ingår och fås genom Tele2 om man ansluter med antennkabel till deras uttag i lägenheterna.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Bebyggelsen i Tre Kullar är koncentrerad till tre gemensamhetsytor med lekplatser som vi kallar Grisgården, Kattgården och Getgården, efter de små vackra bronsstatyerna som finns på varje gård. Dessa står på varsin kulle – därav namnet på området. I anslutning till respektive gård finns miljöstugor, parkeringsplatser och garage. Inom området finns endast cykelvägar – något som medverkar till en lugn och trygg miljö.
Gemensamma utrymmen Tvättstuga
I föreningsstugan finns en tvättstuga med tvättmaskin (ej avsedd för mattor, djurtäcken eller annan grovtvätt), torktumlare och torkskåp. Dessa underhålls via serviceavtal. Tvättstugan kan nyttjas utan kostnad.

Föreningen har fyra stycken miljöstugor där man kan lämna hushållssopor och tidningar. Soptömning sker varannan vecka och tidningsinsamling en gång i månaden. Två sopsorteringsstationer finns inom ca 500 m från Tre Kullar. Där kan man lämna plast, metall, glas, pappersförpackningar och batterier. I miljöstugorna finns spadar, krattor, skottkärror och motorgräsklippare att låna.

Tre Kullar har en föreningslokal som alla medlemmar kan utnyttja. I stugan finns ett mötesrum med pentry, ett sovrum med TV och en toalett med dusch. Stugan kan hyras för en mindre fest eller till gäster som behöver sängplats eller lånas för att spela bordtennis. Där finns också en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel som är gratis att använda.
Övrigt Vindsutrymme
Varje lägenhet har en vind som inte är avsedd att inredas då isoleringen består av lösull som inte får belastas. Om man önskar kan man bygga ut golvet för att använda vinden som förvaringsutrymme.

Uppvärmning och ventilation
Husen värms upp med vattenburen värme. Både ventilation och värme sköts av ett värmepumpsaggregat som finns i varje lägenhet. Aggregatet, som står i badrummet, är stort som en garderob och innehåller elvärmepatron, varmvattenberedare, frånluftsfläkt som ventilerar lägenheten och en värmepump som återvinner värme ur frånluftsfläkten.

Värmepumpsaggregatet är föreningens ansvar men man sköter det i huvudsak själv genom en liten enkel service när pannan meddelar att det är dags. En gång per år gör servicetekniker en service av alla pannor i föreningen.

Energi och vatten
Varje lägenhet har ett eget elmätarskåp som sitter på ytterväggen. Elförbrukningen ligger i genomsnitt på mellan 7.000 och 15.000 kWh per år och lägenhet.

I hyran ingår kostnader för en genomsnittlig vattenförbrukning beräknad efter lägenhetens andelstal. I slutet av året samlar styrelsen in siffror på varje lägenhets förbrukning. Har man använt mer vatten än genomsnittet läggs den kostnaden till hyran i april året efter – eller så får man tillbaka pengar om man använt mindre vatten än medelförbrukningen.

Övrigt

Allmänt om bostaden På entrésidan finns ett förråd för praktisk förvaring.

Dokument

Området

Området Brunna ligger centralt på Ekerö med närhet till en vacker natur och på promenadavstånd till Mälaren. Här finns livsmedelsbutiken Lidl, förskolan Brunna och goda kommunikationer med bussar mot Brommaplan. Granne med området finns även Träkvista vallen med sitt stora idrottsutbud samt även det nya badhuset som öppnade 2023. Bebyggelsen i Brunna är kombinerad av villor men främst rad- och parhus. Bland annat finns här tre bostadsrättföreningar vars byggnader uppfördes i början av 90-talet. På gångavstånd från området finns Träkvista torg som planeras byggas om och få nya butiker, bostäder och företagslokaler.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Brommaplan som är en knutpunkt för kollektivtrafiken i västerort. Beräknad restid till Brommaplan ca 20 minuter. Från Brommaplan går det ett flertal anslutningsbussar samt T-banans gröna linje. Det finns även en färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an. Från Tappström vid Ekerö Centrum går pendelbåtslinje 89 in till Klara Mälarstrand, för mer information och tidtabell se Ekerö kommuns eller SLs hemsida.

Räkna på ditt nya boende