VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Nibbla, Ekerö

Strandgräsvägen 2

Charmigt och lättskött fritidsboende på endast 23 minuters resa från Brommaplan. I den lantliga idyllen Nibbla får du det bästa av vad ett boende på landet kan erbjuda. Avkopplande lugn med en fantastisk natur runt knuten. Här finns såväl härlig skog, öppna fält och Mälarens glitter alldeles intill, där både badstrand och bryggor finns samt möjlighet att hyra båtplats genom föreningen. På gångavstånd finns även en livsmedelsbutik.

På Strandgräsvägen 2 finns en välplanerad stuga med inbyggd altan som ger totalt 40 kvm med möjlighet till två sovrum, vardagsrum, kök och dusch samt toalett (separett) direkt i huset. Här finns också en öppen spis som kan förgylla kvällarna under vinterhalvåret med en sprakande brasa.

Utvändigt är tomten vackert anlagd med gräsmatta och full av blomsterprakt, buskar och träd. Bland annat finns här äppelträd, pioner, och röda/svarta vinbär. Solen strålar här från morgon till kväll och framför allt är solnedgångarna över fältet under sommaren fantastiska. På tomten finns även en parkeringsplats för en bil.

Barnvänligt område där lekplats finns, en fotbollsplan samt dansbana där olika arrangemang anordnas varje år. Som exempelvis midsommarfirande och kräftskivor. Sammantaget en plats för alla att trivas och må bra på.

(Nibbla koloniområde har genomgått en friköpsprocess sedan några år tillbaka där respektive arrendator ska kunna friköpa marken kring sitt hus. För Strandgräsvägen 2 är denna process klar. Se bifogad kopia på tomtkarta under dokument samt mer info under avsnittet Tomt*).

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten för mer information och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 3 varav 1-2 sovrum
Tomt 425 kvm
Byggnadsår 1954
Pris 1 995 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Bild 1
Bild 1

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Strandgräsvägen 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 1-2 sovrum
Boarea 40 kvm. Säljarens information

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans fritidshus
Fastighet Ekerö-Nibbla 1:78
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 1954
Vatten & avlopp Indraget sommarvatten från Mälaren finns som används för disk och dusch under perioden april/maj till oktober. Dricksvatten kan hämtas i någon av områdets fyra pumpar, den närmaste ca 70 meter från huset. Enklare avlopp från dusch/handfat/köksvask som leds till stenkista.
Stomme Trä
Fasad Trä / Massonit
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Plåt
Grundläggning Torpargrund
Uppvärmning Direktverkande el och öppen spis
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Parkeringsplats finns på tomten liksom ett redskapsförråd.
Renoveringar Taket på huset lades om år 2010.

Rum

Kök

Väl tilltagna arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Massiv bänk i trä, vita skåpluckor, trägolv och vitmålade väggar. Utrustat med spis och kyl (ny 2022). Öppningsbart fönster gör det extra ljust samt ger möjlighet till vädring.

Rum

Här ryms såväl matplats och soffgrupp som extra myshörna. Trägolv och vitmålade väggar. Öppen spis finns centralt placerad och utgör en extra mysfaktor att elda i.

Sovrum

I sovrummet finns plats för enkelsäng alternativt våningssäng. Den som finns här är platsbyggd då den är precis under 200 cm. Vitmålat golv och gröna väggar. Precis utanför finns en garderob som ger möjlighet till förvaring.

Inbyggd veranda

Här ges möjlighet till sovplats alternativt arbetsrum eller sällskapshörna för den som önskar. Skjutdörr till vardagsrummet gör det möjligt att skärma av. Gröna tapeter samt vitmålad träpanel på väggarna. Separat entré hit från tomtens baksida, Här finns även en frys placerad.

Badrum

Enklare standard med separett, dusch och handfat. Här finns även varmvattenberedaren placerad. Ett element finns för att reglera till behaglig värme. Även ett öppningsbart fönster som ger möjlighet till vädring.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 995 000 kr Utgångspris
Taxeringsvärde 1 297 000 kr (fastställt avseende år 2023)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 645 000 kr
  • Småhusmark: 652 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 645 000 kr
Värdeår 1954
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 199 kWh/år
Driftkostnad 17 761 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 884 kr
  • Hushållsström: 4 627 kr
  • Sotning: 250 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 10 000 kr

Ägaren har nyttjat huset som fritidshus under främst sommaren. Driftkostnader är alltid individuella. I samband med friköpsprocessen har en samfällighet bildats där årskostnaden för denna beräknas ligga på ca 10.000 kr vilket är inräknat i angivna driftskostnader.

Tomt

Tomtarea 425 kvm
Tomttyp Plan trädgårdstomt
Övrigt Plan trädgårdstomt med lekytor på gräsmatta och mycket olika planteringar som ger vacker blomsterprakt sommartid. Här finns bland annat pioner, vinbärsbuskar och äppelträd.

Taxeringsvärdet för fastigheten är ej ännu fastställt. Det angivna värdet är preliminärt och framräknat genom skatteverkets tjänst för beräkning av taxeringsvärde (18/4-2024).

*Nibbla koloniträdgårdsområde anlades i början av 1950-talet och sedan dess har området haft 125 stugor på tomt med arrenderätt. Nibbla var ett av flera områden som anlades som s.k. fjärrkoloni som ett led i att Bromma flygplats skulle byggas. De som då hade kolonistugor där skulle erbjudas ett nytt alternativ då de var tvungna att flytta. Senaste åren har en process med att genomföra ett friköp från Stockholm stad som ägt marken pågått. Nu är denna process i stort sett klar.

En ekonomisk förening har bildats där denna först har förvärvat en stor avstyckad fastighet kring koloniområdet. I nästa steg har sedan mindre fastigheter styckats av där vardera arrendator haft möjlighet att friköpa sin egen mark runt sin stuga. Marken har varierat lite i storlek men legat på ca 450 kvm. Det kvarstår ca 10 st arrenden/stugor som legat utanför den ursprungliga byggnadsplanens karta. Den ekonomiska föreningen kommer att finnas kvar tills dess att dessa arrenden/stugor har styckats av och kan friköpas. Det innebär också att alla fastigheter i området via den ekonomiska föreningen är med och bidrar till den sista planändring (ny detaljplan) som behövs. Därefter är tanken att denna ska avvecklas.

Det har också bildats en samfällighet i området för att kunna sköta områdets gemensamma delar så som vägar, vattenbrunnar, sommarvatten, sophus, dansbana, fotbollsplan, bryggor, grönområden mm. Hur ekonomin för denna kommer att se ut är inte helt klart men uppskattningsvis kommer en avgift om ca 10.000 kr/år att debiteras respektive andelsägare.

Det har sedan tidigare även funnits en ideell förening, Nibbla Koloniträdgårdsförening, som samtliga arrendatorer i området varit medlemmar i. Denna finns fortfarande kvar men tanken är att denna ska avvecklas och att man endast har en samfällighetsförening som ansvarar för området.

Kontakta gärna mäklaren om du önskar mer information om detta.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Officialservitut (Förmån): Väg, rätt att använda och underhålla befintlig väg, x-område, enligt förrättningskarta (se aktbilaga KA1)
Ekerö Ekerö-Nibbla GA:7 (Vägar)

Planbestämmelser Nibbla Koloniträdgårdsområde (Byggnadsplan, beslutad 1951-06-30)

Dokument

Området

Nibbla koloniområde är beläget alldeles utanför Ekerö tätort och ligger granne med Ekerö sommarstad där bland annat Ekerö kyrka är belägen. Området bebyggdes i mitten av 50-talet då Stockholm stad köpte fastigheten. Man ville då erbjuda dem som haft kolonistugor i Bromma ett alternativ då Bromma flygplats byggdes på den plats där många kolonier fanns då. Det är ett idylliskt läge intill Mälaren där badplats och båtbrygga finns. Det omges också av vackra fält och strövområden i skogar och på vandringsleder. I området finns en lekplats, fotbollsplan och dansbana där olika arrangemang anordnas varje år, bland annat traditionsenligt midsommarfirande. En lantlig idyll men ändå på behagligt pendlingsavstånd till stan.

Närområde

På gångavstånd från området ligger livsmedelsbutik och tankstation vid Nyckelby. På väg ut till området passerar man både Ekerö centrum med sitt stora utbud av butiker och närservice samt en välskött Lidl-butik vid Träkvista.

Kommunikation

Busslinje 309, 311 och 312 passerar området och busshållplats Ekerö Prästgård. Från hållplatsen ser du området över fältet och det tar endast ca 3-4 minuter att gå.

Räkna på ditt nya boende