Visningar

Söndag 8 Oktober KL: 11:15 - 12:00 Varmt välkommen - Boka gärna in dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Jungfrusund, EKERÖ

Mjölnarvägen 4B

Nybyggt 2017 med smakfull arkitektur och stilsäkra materialval. Fint läge med sjöutsikt mot Mälaren i den nybyggda stadsdelen Jungfrusunds sjöstad där Ekerö-färjan avgår med täta turer och ger smidig access till södra delarna av Stockholm.

Detta parhus har en tilltalande planlösning med härlig rymd och möjlighet till 5 sovrum för den som önskar. Totalt 159 kvm boarea samt extra förvaringsutrymme i utvändigt förråd. Energiklass B ger låg förbrukning om endast 7 440 kWh/år och möjlighet till s.k. grönt bolån. Fina uteplatser och stor takterrass gör att du alltid har möjlighet till en plats i solen. Stor tomt med p-plats för två bilar samt laddstolpe som läpar sig för elbilsägaren.

Naturskön omgivning med Mälarens glitter i bakgrunden och Jungsfrusundsåsens grönska som bjuder in till avkopplande motion under årets alla årstider. Lokalt i området finns träningscenter, restauranger, O'Learys eventcenter, padel-banor, frisör, förskola och mycket annat. Även en lärlivs, baderi och MGL sushi i området. Goda kommunikationer med buss som går via Ekerö centrum till Brommaplan.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på MOHV för mer info och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 159 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7495 kr/mån
Rum 5
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 2017
Pris 5 995 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölnarvägen 4B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 159 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad 2-plans parhus
Boarea 159 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader Framsida med trädäckad uteplats med härlig morgonsol och utsikt över Mälaren. Trädäcken är byggda med miljövänliga och lättskött virke från organowood. Fina planteringar med japanskt körsbärsträd, syrener, jordgubbar, smultron och björnbär. Här kommer man till förrådet var det finns gott om utrymme för cyklar, trädgårdsredskap mm. Här finns även stockrosor på utsidan av staketet, Gardena bevattningssystem finns också fördraget till plantor och krukor på framsidan.

Elbilsladdare 11 kW med lastbalansering. Husets huvudsäkring på 25A ger ordentlig buffert för att kunna ladda när det behövs. Carport och plats för ytterligare en bil att parkera sidan om. Rymlig stenlagd uteplats utanför ytterdörren. Planteringskragar i corten och trä med vipphortensia och murgröna.

Baksida med stor gräsmatta med flera platser att sitta och njuta på. Lång rabatt med flera typer av rhododendron. Bevattningssystem finns även för hela baksidan.

Rum

Nedre hall

Vid entrén möter ett praktiskt klinkergolv i grått och väggarna är målade i kombination av vitt och grått. Den vita målningen är annars genomgående för hela huset, liksom den vitpigmenterade askparketten som börjar efter klinkergolvet. Vid entrén finns plats för avhängning och vid hallens inre del finns goda förvaringsutrymmen i stora skjutdörrsgarderober (där även ett torkskåp finns) samt extra förråd under trappan.

Kök

Stilfullt kök från Kvänum. Materialval med vitt kakel, skåpluckor av färgen nude och ljus bänkskiva i vitpigmenterad bok kombinerat med kolmårdsmarmor. Välutrustat med vitvaror från Smeg - induktionshäll, spisfläkt, ugn, kyl/frys och diskmaskin .Bra förvaringsutrymmen i flertalet skåp och generösa arbetsytor på bänk där stor fönster bjuder på behagligt med ljus. Askparkett på golv och väggar målade i vitt.

Matplats

Intill köket finns generöst med yta för matplats som gör att även ett stort sällskap ryms. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti med utsikt ner till Mälaren och utgång till trädäckad uteplats. Askparkettgolv och vitmålade väggar. Gjutjärnskamin utgör extra mysfaktor och värmekälla att elda i. Vacker glasvägg med dörrar leder in till vardagsrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och kan inrymma både sällskapshörna samt matsalsbord om så önskas. Den glasade väggen ger rummet ett behagligt ljus och ger en känsla av rymd. Askparkett på golv och väggar målade i vitt.

Bibliotek/Ateljé

På entréplanet finns ytterligare ett rum att nyttja efter önskemål. Möjlighet att dela av från vardagsrummet och exempelvis använda som master bedroom. Stort fönsterparti släpper in behagligt med ljus och utgång finns till den soliga tomten på baksidan. Askparkettgolv och väggar målade i vitt.

WC/Dusch

Vid hallen finns en gästtoalett med dusch och handfat. Stilsäkra material med klinkergolv i kombination av vitt, grått och ljusbrunt. Väggar kaklade i vitt samt målade med vit våtrumsfärg.

Allrum

På övre planet möter först ett allrum med sjöutsikt mot Mälaren genom stort fönster. Detta samt takfönster gör rummet synnerligen ljust och trivsamt. Askparkett på golv och väggar målade i vitt.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaringsutrymme i rymlig klädkammare. Askparkettgolv och vitmålade väggar. Här finns utgång till den stora terrassen som har sol en stor del av dagen och framförallt en fantastisk kvällssol. Intill sovrummet finns en stor walk-in-closet.

Badrum

Mycket smakfullt inrett med snygga materialval. Här finns WC, handfat, badrumsskåp, badkar och handdukstork. Golvvärme på el. Klinkergolv i kombination av vitt, grått och ljusbrunt. Väggar kaklade i vitt samt målade med vit våtrumsfärg.

Tvättstuga

Smart placerad mellan badrummet och sovrum 1. Klinkergolv i kombination av vitt, grått och ljusbrunt och vitmålade väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Smeg samt en vask.

Sovrum 2

Detta sovrum har sjöutsikt mot Mälaren. Askparkett på golv och väggar målade i vitt. Förvaring i walk-in-closet.

Sovrum 3

Även detta sovrum har sjöutsikt mot Mälaren. Askparkett på golv och väggar målade i vitt. Förvaring i walk-in-closet.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2019-11-29
Primärenergital 61

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6
Pris 5 995 000 kr Utgångspris
Avgift 7495 kr/mån
Elförbrukning 7 440 kWh/år
Driftkostnad 36 398 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 6 984 kr
  • Försäkring: 5 854 kr
  • Renhållning: 2 690 kr
  • Hushållsström: 20 870 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 11,11111%
Andel av årsavgift 11,11111%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 522 935 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning (Enligt årsredovisning 2021/2022)

Förening

Föreningsnamn BRF Mermaid
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769631-6376
Gatuadress Mjölnarvägen 4B
Postnummer 17851
Ort EKERÖ
Epostadress Styrelsen.mermaid@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Stabil förening som bildades 2016 och där husen stod nyproducerade och inflyttningsklara till 2017. Totalt finns 9 bostadsrättslägenheter byggda som par- och radhus om två plan på totalt 159 kvm. Vissa av dess har en extra bokal som går att inreda. Man vill skapa så mycket villa-känsla som möjligt vilket innebär stort ansvar men också stor frihet för respektive medlem. Föreningens ansvar som brukligt ändå underhåll av yttertak, fasad, fönstermålning, stamledningar för VA/ventilation mm. Mer detaljerad beskrivning framgår av stadgarna.
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är stabil och man har löpande amorterat på sina lån. I dagsläget finns inga planer på avgiftsändringar men man följer det fortsatta marknadsläget.
Äger föreningen marken Ja, friköpt
Antal lägenheter 9
Renoveringar Föreningens byggnader stod nyproducerade och inflyttningsklara så sent som 2017, så inga större renoveringskostnader bör vara aktuella på lång tid. Man har att vindsutrymmena kan få en viss kondensbildning vintertid vilket kommer att ses över och has under uppsikt under kommande vinter.
Parkering Möjlighet till privat parkering finns vid egen biluppställningsplats/carport. I övrigt finns parkering för gäster på gatan.
Tv och bredband Tillgång till Fiber genom Bahnhof där varje medlem själv tecknar önskvärt abonnemang. Möjlighet upp till 10.000/10.000 Mbit.
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Varje hushåll kan själv välja att installera solceller. Föreningen är del av Jungfrusunds samfällighetsförening där gästparkering, lekplatser och gemensamma ytor ingår. God gemenskap i området.

Övrigt

Allmänt om bostaden Golven i huset är av vitpigmenterad ask. Vattenburen golvvärme på entréplanet och radiatorer på övre planet frånsett badrummet där som har eluppvärmt golv.

Dokument

Området

Expansiv och ny stadsdel som bjuder in till en behaglig sjöstadsmiljö intill Mälarens strand. Här finns idag bland annat närlivs, gym, restaurang, bageri, padel-banor, förskola, frisör mm. Men mycket nytt är också på väg att öppna i takt med att byggnationen i området färdigställs. Möjlighet finns också till båtplats genom bland annat Sjöstadskajens båtklubb: https://sjostadskajensbatklubb.se/ Färjan Ekerö-leden förbinder området med Stockholms södra delar och ger en smidig access dit. Närhet finns också till vacker natur med motionsslingor, cykelleder och skidbacke. Skolskjuts tar de yngre eleverna på ett säkert sätt till skolan.

Närområde

Vid Ekerö centrum finns all närservice du kan tänkas behöva i form av vårdcentral, tandläkare, apotek och livsmedelsbutiker. Här finns även systembolag, klädbutiker, restauranger, bibliotek och annat som kan locka. Förskola finns lokalt i området och vanlig skola för årskurs F-9 i Träkvista samt F-6 i Ekebyhov dit skolskjuts arrangeras.

Kommunikation

Från Jungfrusund avgår bussar via Ekerö centrum för vidare färd till Brommaplan och tunnelbanans gröna linje. Slagstafärjan avgår härifrån och ger goda förbindelser till Stockholms södra delar. För den som gillar att åka båt finns en pendelbåt från Ekerö C in till Stockholm city via bland annat Essingeöarna.

Räkna på ditt nya boende