VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Skärvik, Ekerö

Högbovägen 17

- Familjevilla på barnvänlig återvändsväg
- Totalyta på 242 kvm
- Sjöglimt mot Mälaren
- Kort gångavstånd till badbrygga och bastu
- Granne med Jungfrusundsskogen
- Högt söderläge

Med ett mycket barnvänligt läge högst upp på återvändsgata i populära Skärvik ligger Högbovägen 17. Välskött, renoverat och tillbyggt till ett fint skick och med barnvänlig samt solig tomt med flera uteplatser som bjuder in till en plats i solen. På endast några minuters gångväg finns den gemensamma bryggan med möjlighet till bad och båtplats.

Huset har byggts till och har idag en spännande och unik planlösning med generösa ytor. Källarplanet är delvis inrett och erbjuder tvättstuga och goda förvaringsmöjligheter. Även en arbetsplats kan inrymmas här. På husets baksida finns även en inredd gäststuga som är isolerad och kan avvändas som gästrum eller kontor för den egna företagaren.

Området Skärvik erbjuder en avkopplande miljö med fantastiskt natur i alla riktningar. Mot söder ligger Mälaren med sin glittrande vattenspegel och som granne åt andra hållet finns Jungfrusunds naturreservat med vackra strövområden och motionsslingor från 2,5 km upp till en mil. På gångavstånd finns Träkvista skola för årskurs F-9. Avståndet är inte heller långt till Jungfrusund där ett fint utbud av restauranger, O'Learys eventcenter, gym, minigolf, padel och andra aktiviteter finns.

Varmt välkommen att boka in dig på visning och kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten för mer information!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 192 kvm + 50 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 1284 kvm
Byggnadsår 1931
Pris 8 495 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Högbovägen 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 192 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Enplansvilla med delvis källare
Fastighet Träkvista 23:1
Boarea 192 kvm
Biarea 50 kvm
Byggnadsår 1931
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2011
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Fönster 2-glas och 3-glas
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Plåt
Grundläggning Källare, krypgrund/råkällare, plintgrund
Uppvärmning Luft/luftvärmepump, direkt el och braskamin
Ventilation Självdrag, PAX fläkt i hygienutrymmen
Övriga byggnader På fastigheten finns en inredd och isolerad gäststuga med trägolv och väggar målade i grå/beige. Öppet upp till nock vilket ger en extra rymd. Fungerar bra som gästrum eller kontor året runt. Vid entrésida finns en oisolerad förvarings bod.

Information från säljaren om renoveringar mm:
- Badrum vid hallen nyrenoverat 2023 (Kvalitetsdokument finns)
- Yttertak renoveras på äldre del 2021
- Det inre badrummet renoverat 2019
- Huset byggs till med allrum/duschrum/sovrum 2011
- Dränering delvis utfört 2010
- Delar av elen i huset byts ut 2010
- Ny varmvattenberedare 2009
- Braskamin installeras 2008
- Fasaden på originalhuset byts och tilläggsisoleras 2006
- Fiber finns installerat
Bredband Fiber finns installerat med möjlighet att teckna abonnemang för TV/Bredband.

Rum

Hall / Klädkammare

Beiged målade väggar och mörkt klinkergolv. Halvtrappa upp leder vidare in i huset. Golvvärme på el för behaglig komfort. Vid hallens övre del finns en klädkammare som erbjuder praktisk förvaring.

Badrum 2

Nyrenoverat 2023 med stora ljusa klinkerplattor på golv och vitkaklade väggar. Dubbla fönster bjuder på behagligt med ljus. Här finns. WC, kommod, dusch med glasvägg och infällda spotlights i taket. Golvvärme på el ger skön komfort.

Kök

Rymligt kök med bra förvaringsutrymmen. Skåpluckor i grått och bänkskiva i massivt trä. Kakel i vitt och väggar målade i grått. Utrustat med spis med glashäll, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Trägolv. I anslutning mot vardagsrummet finns en kamin att elda i för trivsam värme.

Vardagsrum

Vitmålade väggar och trägolv. Öppen spis med kassett ger extra myskänsla att elda i. Här ges också en sjöglimt mot Mälaren. Utgång till altanen i söderläge.

WC

Vitt klinkergolv och målade väggar i grått. WC och handfat.

Sovrum 1

Trägolv och målade väggar i blått.

Sovrum 2

Trägolv och målade väggar i vitt och grått samt en färgglad fondvägg.

Sovrum 3

Trägolv och målade väggar i vitt och grått samt en grå fondtapet.

Allrum

Väl tilltaget och funkar som sällskapsrum. Infällda spotlights i taket ger en trivsam belysning. Utgång till altan på både fram och baksidan varav den ena med skjutbara dörrar. Trägolv och vitmålade väggar.

Badrum 1

Stilfullt helkaklat med både väggar i grått och golv i beige. Skjutbara dörrar mot altan på baksidan med kvällssol. Här finns dusch med glasväggar, wc, kommod och infällda spotlights i taket. Golvvärme på el.

Hall/Förvaring

Trägolv, vitmålade väggar och infällda talspotlights. Lämpar sig bra för extra förvaring.

Sovrum 4 / Master bedroom

Master bedroom med plats för dubbelsäng och förvaring i flertalet garderober. Skjutbar glasdörr mot altan i ogenerat läge.

Källarplan

Bra förvaringsutrymmen i flera små rum som har vitt klinkergolv och väggar överlag vitmålade. Här finns även varmvattenberedaren. Här finns också en oinredd källardel som kan ge extra förvaringsutrymme plus ingång till ett kryputrymme. Tvättstuga med ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Tvättmaskin och torktumlare.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2023-08-25
Primärenergital 111

Ekonomi

Pris 8 495 000 kr Utgångspris
Taxeringsvärde 6 137 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 3 631 000 kr
  • Småhusmark: 2 506 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 631 000 kr
Värdeår 1978
Summa inteckningar 5 537 250 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 24 000 kWh/år
Driftkostnad 63 367 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 8 877 kr
  • Försäkring: 9 980 kr
  • Renhållning: 1 610 kr
  • Hushållsström: 40 000 kr
  • Sotning: 500 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 2 400 kr

Tomt

Tomtarea 1284 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Ekerö Närlunda GA:4 ändamål: Vägar (Närlunda vägförening för skötsel/underhåll lokalt i Ekerö tätort), Gemensamhetsanläggning: Ekerö Träkvista GA:12 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning

Planbestämmelser Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Dokument

Området

Området Skärvik är beläget i södra delen av Ekerö tätort och har ett mycket vackert läge intill Mälaren och grannen med Jungfrusundsåsen som bjuder in till avkopplande motion i fina strövområden. Lundhagsbadet finns på kort gångavstånd för uppfriskande dopp på sommarhalvåret. Området bestod ursprungligen av främst sommarstugor men har på senare år kommit att bli mestadels permanentboende. Här finns bland annat Skomakartorp som är ett ett helt nyproducerat område sedan några år tillbaka. Härifrån tar man sig enkelt till skolor, förskolor och de goda kommunikationerna med buss där hållplats finns i området. Endast ett par minuters bilfärd bort finns Ekeröleden, en färjelinje som gör att du kan ta dig söderut och nå E4:an på endast 15 minuter. För den idrottsintresserade erbjuder Ekerö och Mälaröarna ett väldigt stort utbud. Idrottsplatser och klubbar erbjuder bollsporter i alla dess former. Friidrott, orientering och ridning är andra aktiviteter att nämna. Dessutom finns tre golfbanor och Ekebyhovsbacken för alpin skidåkning.

Närområde

På gångavstånd finns Träkvista skola som är en F-9 skola. Där finns även förskolor liksom i Jungfrusund som ligger ett par minuters bilfärd bort. Vid Ekerö Centrum finns all service du behöver i form av livsmedelsbutiker, restauranger, banker, systembolag, bibliotek mm. Där finns även vårdcentral, tandläkare, apotek och annat som är viktigt. Närservice finns även vid Träkvista torg.

Vid Jungfrusund finns träningscenter/gym, padel-banor, minigolf och en trevlig restaurang mm.

Kommunikation

Blåbuss 177 avgår från Skärvik och går via Ekerö centrum mot Brommaplan där tunnelbanans gröna linje finns. Färden dit tar ca 30 minuter. Bussen fortsätter sedan via Solna till Danderyd. Från Jungfrusund avgår färja mot Slagsta som gör accessen till Stockholms södra delar smidig.

Räkna på ditt nya boende